Opiskelijan arkea

Kun olen kertonut somessa viime syksynä alkaneista opiskeluista, olen saanut jonkin verran kysymyksiä aiheesta ja pyysinkin kootusti IG storyssa kysymyksiä opiskeluihin liittyen loppuvuodesta. Tässä vastauksia kysymyksiin!

AMK-verkko-opinnot

Mitä opiskelet?

Opiskelen liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Valmistun liiketalouden tradenomiksi eli liiketalouden asiantuntijaksi. Opinnot sisältävät mm. markkinoinnin, myynnin, yrittämisen, digitaalisen liiketoiminnan, henkilöstöjohtamisen ja taloushallinnon opintoja, mutta suuntaudun omissa opinnoissani markkinointiin ja yrittäjyyteen.

Missä koulussa opiskelet?

Opiskelen verkossa XAMK:ssa eli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Kartoitin viime talvena verkko-opintoja tarjoavia oppilaitoksia ja XAMK:in järjestämä koulutus ja AMK-verkko-opinnot vaikuttivat minun tilanteeseen parhaiten sopivalta vaihtoehdolta. Opiskelen siis kokonaan verkossa eikä opetuksessa ole lähipäiviä lainkaan.

AMK-verkko-opinnot

Miksi aloitit opiskelun?

Haluan saada korkeakoulututkinnon ja kehittää osaamistani entisestään liiketalouden saralla. Toimin tällä hetkellä työssäni eri kokoisten yritysten parissa ja tulevaisuudessa toivon voivani auttaa vielä kokonaisvaltaisemmin yrityksiä somen ja markkinoinnin lisäksi myös muilla yrityksen osa-alueilla ja koen, että liiketalouden koulutus antaa tähän hyvin eväitä.

Millaista on verkko-opiskelu?

Verkko-opiskelu on todella itsenäistä. On oltava hyvä organisoimaan ja suunnittelemaan asioita ja aikataulutus on todella tärkeää. Verkko-opinnoissa suurin osa materiaalista on verkossa, myös monet kurssikirjat on saatavana e-kirjoina, mutta käytän myös joitakin perinteisiä opuksia opinnoissani. Muistiinpanot on sähköisiä, toistaiseksi olen käyttänyt vain yhtä muistikirjaa opinnoissa. Luennot, tentit, ryhmätyöt, omat tehtävät ja harjoitukset ovat kaikki verkossa.

AMK-verkko-opinnot

Milloin valmistut?

Oletusopiskeluaika tutkinnon suorittamiseksi on 3,5 vuotta. Itse olen ajatellut, että suorittaisin kurssit hiukan tätä nopeammin, mutta tuskin sentään ihan kahdessa vuodessa, vaikka sekin olisi mahdollista, sillä ensimmäisen vuoden jälkeen tulee opintopisteitä olemaan kasassa varsin hyvin. Varsinainen kiire minulla ei kuitenkaan ole, sillä tutkinto taskussa on tarkoitus jatkaa omaa yritystoimintaa siinä missä ennenkin.

Miten onnistuu työn, perheen ja opiskelujen yhdistäminen?

Luulen, että minulle yksinyrittäjänä on helpompi järjestää opiskeluihin tarvittava aika kuin jos olisin päivätyössä. Voin sumplia aikataulujani sen mukaan, miten koulutehtäviä pitää palauttaa ja muutenkin omat aikataulut on usein kohtuullisen joustavia. Lisäksi se, että lapset on jo isoja ja miehelläni on aikaa vievä harrastus, antaa minulle paljon omaa aikaa ja nyt se aika on kulunut paljon opiskelujen parissa. Kokonaisuudessan tähän saakka sanoisin, että aikatauluttaminen ja opiskelujen sovittaminen muuhun elämään on ollut helpompaa kuin olin alunperin kuvitellut. Toisinaan kalenterissa vilkkuu punaisena yksi tai kaksi tehtävää, joiden DL on lähellä, mutta toisinaan on tilanne se, että seuraavat deadlinet on vasta parin viikon päässä.

Opinnot on helppo yhdistää omaan yritystoimintaan ja olen voinut tehdä melko monet tehtävät suoraan omaan yritykseen liittyen ja kehittää samalla omaa yritystäni. Myös harjoittelun tulen tekemään omassa yrityksessäni. Opinnäytetyön aihe on vielä auki, mutta senkin tulen liittämään omaan yritykseeni.

AMK-verkko-opinnot

Toistaiseksi AMK-verkko-opinnot on edennyt sujuvammin ja joustavammin kuin olisin alussa osannut kuvitellakaan. Itsenäinen tekeminen sopii minulle hyvin ja osa teemoista oli varsinkin opintojen alkuvaiheessa ja ensimmäisillä kursseilla niin tuttuja minulle, että en olisi luennoilla kyllä jaksanut istua. Nyt olen helpoimmilla kursseilla voinut siirtyä suoraan tehtäviin ja tentteihin, mutta osalla kursseista, erityisesti nyt kevään kurssien kohdalla on saanut kyllä opiskellakin.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.