Onnistuneet juhlat

Kevät ja lähestyvä kesä antavat monta aihetta juhlaan. Bloggaajien arjesta saa nostettua esille monta ilahduttavaa hetkeä, mutta niin ikään on mukava virittäytyä aina silloin tällöin juhlatunnelmaan – oli tämän ilon mahdollistajana sitten valmistujaiset, syntymäpäivät, puutarhajuhlat tai häät. Näistä tunnelmista on varmasti myös lukijoille inspiraatiota jaettavaksi. Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi onnistuneisiin juhliin?

Sisustusbloggaajien kuukauden haasteen heitti tällä kertaa Sanna Inspired by love -blogista. Teema on varmasti monelle ajankohtainen. Meillä vieteään kesäkuussa ensimmäisiä rippijuhlia ja järjestämme juhlat meillä kotona. Juhliin on kutsuttu ystäviä ja sukulaisia, ja laitamme juhlat pystyyn melko pitkälle omin voimin.

Onnistuneet juhlat

Onnistuneiden juhlien resepti

Juhlissa usein parasta on oikeastaan etukäteisvalmistelut ja suunnittelu. Juhlien fiilistely hyvissä ajoin saa mieleen tulemaan erilaisia huolehdittavia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon hyvissä ajoin. Huomasin taannoin mm. sellaisen asian, että meillä ei taida olla riittävästi kakkulapioita, kunnes muistin ylioppilaslahjaksi saamani hopeiset kakkuottimet, joilla tämä ongelma on korjattu.

Ajatuksena meillä on ottaa juhlat hyvin rennosti. Tarjottavien, ruuan ja kattauksen tulee olla simppelit ja helpot niin, että juhlissa jää muuhunkin aikaa kuin keittiössä touhuamiseen.

Ideoimme jo hiukan tarjottavia ja kokeilimme hiukan erilaisia naposteltavia ja helppoja suupaloja. Spelttikeksit vaniljatuorejuustolla, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä maistuvat ihanan kesäiselle. Nämä ovat niin helppoja ja kauniita tarjottavia, että taidamme tehdä niitä meidän juhliin kesäkuussa.

Onnistuneet juhlat

Onnistuneet juhlat

Jos juhliin on tulossa pieniä vieraita, kannattaa huolehtia että heillekin on helppoa syötävää. Vesimeloni valmiina tikkuina maistuu pienillekin ja vaahtokarkit ovat varma hitti myös isompien lasten keskuudessa. Kesäjuhlissa maistuu raikas ja kevyt naposteltava, mutta koska juhlapäivä voi olla pitkä, tarvitaan tukevampaakin syötävää. Meillä juhliin tehdään pari erilaista salaattia, jotka vie toivottavasti nälän mennessään.

Onnistuneet juhlat

Kahvia juhlissa menee yleensä paljon, sillä mikä sen mukavempaa kun uusien ja vanhojen tuttavien kanssa jutustelu kahvikupposen äärellä. Juhliin taidetaan keittää Moccamasterilla iso termari täyteen kahvia, vaikka mielummin kaataisin kahvit tästä Eva Solon kauniista Slow Coffee kahvipannusta (saatu blogin kautta).

Onnistuneet juhlat

Yksinkertainen toimii aina. Lämpimänä juhlapäivänä kuplavesi sitruunasiivuilla maistuu useimmille. Omenamehusta, kivennäisvedestä ja sitruunalimusta valmistettu booli toimii myös aina. Iso hanallinen juoma-astia käy hyvin molemmille vaihtoehdoille.

Onnistuneet juhlat

Jos kyseessä on kotona järjestettävät juhlat, ei astioiden kanssa kannata ottaa paineita. Eripariset lasit ja lautaset tuo rennon fiiliksen juhlakattaukseen. Laskeskelin meidän astioita ja totesin, että juomalaseja ja asetteja tarvitsee ehkä lainata. Ja kertakäyttöastioissa on nykyään paljon tyylikkäitä ja kauniita vaihtoehtoja mm. paperisena ja puisena, että mikäpä jotta ei varata niitäkin varuiksi jemmaan.

Onnistuneet juhlat

Eiköhän me näillä etukäteispohdinnoilla saada onnistuneet juhlat jonkun viikon kuluttua pystyyn!

LUE MYÖS: KUKKAIDEAT KESÄN JUHLIIN

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.