Ajatonta valkoista pellavaa – Olohuoneen verhot

Kesäloma taisi tehdä tehtävänsä, sillä pitkästä aikaa oman kodin sisustaminen on ollut enemmänkin mielessä ja olen saanut aikaiseksi pieniä asioita, jotka kevään ajan pyörivät kyllä mielessä, mutta minulla ei ollut aikaa toteuttaa niitä. Olohuoneen verhot on yksi näistä asioista, jonka olen halunnut jo pidempään toteuttaa.

Meidän olohuoneessa on vanhaksi taloksi varsin suuret ikkunat, jotka otimme remontoidessa paremmin esille poistamalla korkeat, pimentävät verholaudat. Alkuun en kaivannut olohuoneeseen verhoja lainkaan, mutta viimeisen parin vuoden ajan olen mietiskellyt verhoasiaa päässäni ja lopulta päätin, että olohuoneeseen tulee sittenkin verhot.

Olohuoneen verhot

Ostin jo yhdet valkoiset pellavaverhot fiilistelyä varten pähkäillessäni olohuoneen verhovalintaa ja tykästyin IKEAn Lejongap -pellavaverhoihin niin, että samat verhot löytyy valkoisena nyt olohuoneesta ja makuuhuoneesta. Erityisesti kesällä valkoinen pellava on loistovalinta, mutta yhtälailla ajaton ja tyylikäs valkoinen pellava toimii ympäri vuoden.

En silittänyt verhoja ollenkaan vaan ripustin ne pesun ja kuivatuksen jälkeen kiskoon ja sumuttelin kosteaksi, jolloin pellava asettui kauniisti roikkumaan. 250cm pitkien verhojen pituus oli valmiiksi aivan täydellinen, sillä verhot ulottuu kunnolla lattiaan saakka ja ne menee kevyesti rypyille. Luonnollisesti laskeutuvien ja lattialle ulottuvien verhojen ilme on varsin rento ja huoleton.

Olohuoneen verhot

En halunnut olohuoneeseen perinteistä verhotankoa eikä se ikkunan leveyden vuoksi olisi kovin helposti onnistunutkaan, joten asensimme kattoon verhokiskon. Kisko on IKEA Vidga -verhokisko, joka on sellaisenaan kivannäköinen ja aiemmasta kokemuksesta tiesin sen olevan varsin toimiva ja käytännöllinen. Verhotanko on asennettu lähes 20cm seinästä ulospäin, jotta ikkunalaudat ei muodostu ongelmaksi. Nyt verhot toimii kauniisti ikkunalautojenkin kanssa.

verhokisko ikea

Verhot vaikutti olohuoneen tunnelmaan juuri niin kuin ajattelinkin; ne pehmentävät hiukan fiilistä ja tekevät tilasta kodikkaamman, mutta eivät läpikuultavan valkoisen pellavan ansiosta pimennä tilaa lainkaan. Jos talvea kohti haluan runsaampaa tunnelmaa, voin lisätä molemmille reunoille toiset verhot jolloin halutessamme voimme peittää verhoilla koko ikkunan. Pidin todella kovasti meidän vanhan kodin olohuoneen harmaista pellavaverhoista, joten voihan olla, että jossain vaiheessa kokeilen tännekin harmaata tai luonnonväristä pellavaa valkoisen pellavan tilalle tai kaveriksi.

Olohuoneen verhot

Sellaiset oman kodin sisustelut tällä kertaa! Seuraavaksi keskitynkin asiakkaiden sisustusasioihin, mutta muutama pieni muutos on omaankin kotiin mielessä. //Aurinkoista heinäkuun jatkoa!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Hei! En mistään löydä vastausta siihen, voiko kiskon asentaa hieman vinoon kattoon? En osaa kuvitella päässäni mitä tapahtuu jos kisko on vinossa