Aivan kuin uusi olohuone – Olohuoneen kalustaminen

Vihjasinkin jo, että mielen vallannut sisustusinspiraatio on laittanut meidän kodin aivan uuteen malliin. Meillä isommat kalusteet eivät todellakaan vaihda paikkaa kovin usein, joten koti, tai ainakin tämä keittiön, olohuoneen ja ruokailutilan sisältävä oleskelutila tuntuu aivan uudelta huoneelta olohuoneen uudelleenkalustamisen myötä! Kurkataanko vähän, mitä olohuoneessa on tapahtunut sitten viime näkemän?!

Olohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenItse asiassa tämä koko muutos on lähes kokonaan meidän kuopuksen ansiota. Friida on puhunut pidempään, että on tylsää kun telkkaria ei voi katsoa suoraan sohvalta vaan aina täytyy käydä kääntämässä tv seinätelineessä sohvaa kohti. Olen joka kerta todennut Friidalle, että ei se ole mahdollista ja että ei sohva mahdu muualle kuin ikkunan eteen. Onhan olohuoneen kalustaminen tuntunut hiukan tylsältä, mutta en oikeastaan edes miettinyt tosissaan muita vaihtoehtoja edellisen kalustuksen sijaan.

No, siivouspäivänä sitten siirtelin sohvaa imuroidessani ja kun sohva oli poikittain olohuoneessa, aloin mittailla sohvan ympärille jäävää tilaa ja totesin, että kokeillaan ainakin. Ehkä koko homma olisi selvinnyt jo pienellä olohuoneen 3D-mallin pyörittelyllä, mutta jotenkin kummasti se oman kodin suhteen tuntuu hankalalle. On siinäkin sisustussuunnittelija! Sohvan ympärille muotoutui varsin nopeasti toimiva kalusteryhmä nojatuolista, sohvapöydästä ja vanhasta penkistä. Mittasuhteet ovat jotenkin kivasti yhteensopivia ja tuo istuskeluryhmä tuntuu tosi lämpimälle ja kodikkaalle. Onneksi Hakolan Fokus -sohva on todella kaunis myös selkäpuolelta, joten senkin puolesta sopii paremmin kuin hyvin, että sohvan taustapuoli on lähes ensimmäisenä vastassa olohuoneeseen tultaessa!

Olohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenSain joskus ihmettelyä siitä, miten viisihenkinen perhe voi pärjätä yhdellä sohvalla ja yhdellä nojatuolilla. Ehkä emme pärjäisikään, jos olohuone olisi irrallinen tila, mutta koska olohuoneen kanssa samassa tilassa on myös ruokailutila ja keittiö, ja nykyään taas myös työpiste, löytyy tilasta olohuoneen istuinten lisäksi kymmenen lisätuolia. Niin, ja mahdutaanhan me koko perhe aivan mainiosti tuohon sohvallekin kissaa ja koiraa myöten, sen kerran kun saadaan koko porukka kasaan, sillä ei me nyt niin kovin isoja olla!

Olohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenIhaninta minusta tässä järjestyksessä on se, että kalusteet eivät ole nyt pelkästään seiniä myöten. Sohva keskellä tilaa rikkoo pitkänmallista huonetta hyvin ja jakaa nyt olohuoneen kahteen osaan. Olohuoneen ja ruokailutilan välillä keskustelu onnistuu jatkossakin, ehkä entistä paremmin, sillä sohva on nyt lähempänä keittiötä. Silloin kun meillä on ystäviä kylässä, istuu väkeä aina sekä olohuoneessa ja keittiössä ja keskustelut sujuu hyvin koska mittasuhteet ovat passelit!

Olohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenSe, että sohva on vain päädystään ikkunan edessä ja ikkunan edus on tuota vanhaa penkkiä ja viherkasveja lukuunottamatta  vapaa, tuo ikkunasta avautuvan näkymän paljon entistä paremmin esille. Toistaiseksi näkymät ovat varsin vihreät, mutta kun puut varistavat pian lehdet, näkyy ilta-aikaan olohuoneeseen keskustan valoja. Jossain vaiheessa maisema tulee muuttumaan huomattavasti, kun uuden koulukeskuksen rakentaminen naapurustoon alkaa, mutta eiköhän vihreyttä ole jäljellä jatkossakin.

Olohuoneen kalustaminenOlohuoneen kalustaminenTämä uusi olohuoneen kalustaminen ja järjestys mahdollistaa myös sen, että työpisteelle jää entistä luontevampi paikka. Ja koska olen uudesta työpisteestäni enemmän kuin innoissaan (ehkä sen huomaa tästä yllättäen kiihtyneestä bloggaustahdistakin) tahdon pian esitellä uuden käytännöllisen ja toimivan työskentelytilan teillekin!

Olohuoneen kalustaminenVaihtuuko teillä kalustejärjestys usein vai tuntuuko sinustakin, että isommille kalusteille on olemassa vain yksi luonteva paikka? Vanhassa kodissa olohuoneen kalustaminen vaihteli harvoin; meillä oli sohvalla kaksi mahdollista paikkaa, mutta ei sielläkään järin usein siirretty sohvaa tai muita kalusteita. Saapa nähdä miten tämän järjestyksen kanssa käy, tuleeko tästä pysyvä ratkaisu vai palataanko edelliseen kalustejärjestykseen jossain vaiheessa!

//Suloista sunnuntai-iltaa ja tsemppiä jälleen kerran yllättävän nopeasti koittavaan maanantaihin!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.