Nuotiokulho ja muita pihajuttuja

Esitellessäni valmista terassia ja sen sisustusta mainitsinkin, että näytän erikseen vielä terassin ympäristöä ja sitä, millainen maisemointi terassille tehtiin. Terassia rakentaessamme keksittiin, että terassin eteen täytyy saada jonkinlainen tulisija tai pieni nuotio. Kylläpä olisikin ihanaa kun iltaisin terassilla istuskellessa voisi katsella elävää tulta ja vaikka paahtaa vaahtokarkkeja hiilloksella. Mietimme ensin betonirengasta maahan, mutta ne ovat aika reilun kokoisia emmekä halunneet liian lähelle mökkiä ja puista terassia kovin isoa tulta. Betonirenkaan sisälle täytyisi väkisinkin aika suuri roihu tehdä, että liekit sieltä pohjalta näkyisi terassille asti. Löysin etsiskelyjen jälkeen pienen metallisen tulisijan, joka oli juuri sopiva tyyliltään ja mitoiltaan terassin edustalle. Nuotiokulhoksi nimeämäni tulisija löytyi Clas Ohlssonin valikoimista. Vaikka se ei ole järin suuri, halkaisija on 50 cm, saa siihen varsin mukavan pienen nuotion.

nuotiokulho nuotiokulho tulisija

Paikka nuotiokulholle

Rajasimme kuorikatteen keskelle sora-alueen, jotta nuotiokulho ja nuotio on palamattoman alustan päällä, jos nuotiosta lentelee liekkien mukana kipinöitä tai muuta palavaa. Terassiin on ihan kohtuullisesti matkaa, mutta kuten aina avotulen kanssa, ei tätä parane jättää hetkeksikään vartioimatta. Mallailimme kulhoon jo grilliritilääkin, jolloin terassilla istuskellessa voisi samalla paistaa hiilloksella pientä iltapalaakin.

Polku vie terassilta kuusen vierestä kulun tuonne keinulle ja patiolle, jossa aurinkovarjon alla on ulkoruokailuryhmä. Se alue kaipaa vielä fiksailua, vaikka tykkäänkin sammaloituneesta laatoituksesta kovasti. Hiukan huonemaisuutta on suunnitteilla sinnekin, mutta täytyy ensin nauttia tästä pihan valmiimmasta puolesta ja terassista! Tuo kuorikate ei varsinaisesti ole mikään suurin ihastukseni ole, mutta suuren ruohottuneen istutusalueen alas kaivaminen sai sen aikaan, että pihassa olisi ollut suuri multa-alue, joka olisi täytynyt täyttää kasveilla. Nyt siirsimme pioneiden kaveriksi muutamia kasveja muualta pihalta ja istutin lisäksi muraattia, joka toivottavasti jossain vaiheessa peittää suurimman osan alueesta.

nuotiokulhonuotiokulhoNuotio tekee kyllä niin tunnelmallisen fiiliksen iltaisin pihalle ja terassille. Aika monet illat täällä on jo tullut vietettyä rennosti istuskellen ja vietettiinpä terassilla jo yksiä synttäreitäkin kymmenen teinipojan voimin. Hienosti toimi terassi tuollakin porukalla ja vaahtokarkit sai nuotiossa väriä pintaan!

nuotiopaikka pihalle

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Aika kätevä nuotio, kun tuhkat saa helposti kaadettua astiasta pois eikö sotke ympäristöä. Ja tarpeen tullen helppo vaihtaa nuotion paikkaakin jos kyllästyy ?

  • Onpa kaunis ja kätevä! Minä haaveilen myös pienestä nuotiopaikasta, mutta taloyhtiössä ei varmasti katsottaisi hyvällä rivitalopihalla roihuavaa avotulta! 🙂 Onneksi mökillä pääsee nuotion makuun. Teidän terassi on tosi kaunis ja siitä tuli oikein onnistunut kokonaisuus!