Parasta mahdollista kahvia

Kaupallinen yhteistyö / Nespresso

Aloitetaan vaatimattomasti – meillä juodaan nykyään parasta mahdollista kahvia. Meillä on juotu loppuvuodesta saakka, useamman kuukauden ajan kahvia, joka maistuu niin hyvälle, että ennen arjen luksukselta vaikuttaneet kahvilakahvit ei tunnu enää oikeastaan miltään. Olin välillä pidemmän pätkän, ainakin parin vuoden ajan juomatta lainkaan kahvia, kunnes juhannusaamuna viime kesänä tuore kahvi tuoksui pressopannussa ystävien luona aamiaispöydässä niin hyvälle, että mieleni teki maistaa ja palasin kahvin ystäväksi. Sen jälkeen kahvinkulutukseni on ollut varsin maltillista ja olen kahvin määrän sijaan panostanut kahvin laatuun.

Laatuun on panostettu myös Nespresso Creatista Plus kahvikoneessa, niin ulkonäön kuin kahvin laadun suhteen.

Nespresso Creatista Plus

Nespresso Creatista Plus on kapselikahvikoneiden helmi, joka tekee kahvin lisäksi täydellisen kuohkean maitovaahdon automaattisen höyryputken avulla. Maitovaahdon lämmön ja kuohkeuden voi kahvia valmistaessa valita itse, samoin kahvin määrän. Suosikkini koneen valmistamista kahvivaihtoehdoista on ehdottomasti erittäin kuohkea ja pehmeä Latte Macciano, jonka juonkin lähes joka päivä. Paras maitovaahto syntyy jääkaappikylmästä täysmaidosta. Mieheni valmistaa usein Lungon, jonka juo kermatilkan kanssa. Mustan kahvin ystävälle kahvikoneella syntyy Ristretto, Espresso tai Lungo ja maitokahvia rakastava voi valita vaikkapa Cappuccinon, Café Latten tai Latte Macchiaton.

Toisin kuin ne kapselikoneet, joista minulla on ennestään kokemusta, Creatistan kanssa kahvin tyyppiä ei valita kapselilla vaan kapseli kuin kapseli tuottaa sen kahvin, minkä kahvikoneen näytöltä valitset. Samalla kapselilla voit siis tehdä mustan kahvin tai haluamasi maitokahvin. Viimeisimpänä kahvikokeiluna meillä on juotu Arabica Ethiopia Harrar ja Robusta Uganda kahveja, jotka ovat Limited Edition valikoimasta, eli saatavana vain toistaiseksi. Nämä molemmat toimivat erinoimaisesti sekä maitovaahdolla tai ilman.

Sen lisäksi, että kahvi on mahdottoman hyvää, itse kahvikone on kaunis ja sopii meidän keittiöön oikeastaan täydellisesti, rosterisia yksityiskohtia kun löytyy keittiöstä muutenkin.

Nespresso Creatista Plus

Kahvikapselien kierrätys

Minulle yksi tärkeimmistä asioista kahvikonetta miettiessäni oli se, että kapselit ovat kierrätettävissä. Nespresson kahvikapselit voi laittaa sellaisenaan metallin kierrätykseen, joten kahvikone ei tuota lainkaan sekajätettä. Toinen seikka, joka kapselikoneesta tekee ekologisen on se, että kahvia valmistetaan kerralla juuri se määrä, kuin sitä juodaan. Joskun muinoin, kun keitimme kahvit perinteisellä kahvinkeittimellä, tuli kahvia keitettyä usein turhan paljon ja sitä sitten pannussa seisottamisen jälkeen kaadettiin pois.

Nespresso Creatista Plus kahvikone

Kun kahvi on huippuhyvää, kahvihetkeen tulee panostettua muutenkin. Kahvi juodaan vain kauneimmista laseista tai mukeista eikä niitä kahvihetkiä montaa päivään tarvitse, joskus yksi kupillinen on riittävästi. Jos aamu on kiireinen, saatan ottaa kahvin mukaan termosmukissa, mutta muuten kahvi nautiskellaan ajan kanssa aamiaispöydässä tai iltapäivästä sohvan nurkassa. Jos kahvin kaveriksi tekee mieli ottaa jotain makeaa, pieni pala tummaa suklaata toimii aina, juopa kahvin sitten maidolla tai ilman!

//Millainen on sinun suosikki kahvisi?

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Näisthän oli juttua Hesarissa, että Nespresso puhuu höpöjä kierrätyksestä. Kapselien sisällä on biojätettä, joka haittaa alumiinin uudelleenkäyttöä.

    • Hei Pia,
      Hyvä kun vinkkasit asiasta. Täytyy tutustua tähänasiaan tarkemmin ja alkaa avaamaan kapselit, jolloin biojätteen saa erikseen ja pelkän alumiinin metallinkierrätykseen.