Ajatuksia bloggaamisesta

Olen ollut hiukan hukassa blogini kanssa ja rehellisesti sanottuna en ole oikein tiennyt, mitä haluaisin blogiini kirjoittaa. Siinä vaiheessa kun toin yritykseni nettisivut ja blogin saman osoitteen alle, arvelin, että asia saattaa aiheuttaa haasteita ja mietin, miten saan yhdistettyä ammattiminäni ja omat sometarinani saman katon alle.

Huomaan pohtivani välillä, että kevyet kukkajutut ei välttämättä ole sitä viestiä, jota potentiaalisia asiakkaitani varten haluan tuottaa, mutta sitten kuitenkin muistan, että olen saanut palautettakin siitä, että minut on helppo pyytää apuun juuri sen vuoksi, että somessa pääsee tutustumaan mietteisiini ja omaan kotiini. Ehkä blogin aihepiirin suhteen tulisi pitää jatkossakin kiinni siitä, mistä alunperin aloitin; kirjoittaa ja kertoa siitä, mikä minua itseäni kiinnistaa!

Aihepiirien lisäksi olen kokenut paineita laadun suhteen. Niin sisustamisen kuin somenkin ammattilaisena olen tainnut asettaa itselleni liian suuren kynnyksen blogin sisällön laadulle. Jälleen ihmettelen itseäni, sillä nautin kovasti myös kevyemmällä otteella julkaistuista jutuista, joita saatan itse muista blogeista lukea.

Kävin lueskelemassa muita suomalaisia ja ruotsalaisia sisustajien blogeja ja totesin, että ei ne muutkaan aina pelkkää priimaa julkaise eivätkä kaikki postaukset aina liity pelkästään sisustamiseen. Mitä siitä, jos postaus on toisinaan julkaistu pelkästään puhelinkuvilla ja toisinaan kuviin on uhrattu tunteja. Mitä siitä, jos aihealueet hyppelevät sisustamisen, reissaamisen, arjen ja vaikkapa luonnon välillä, jos aihepiirejä yhdistää kuitenkin jokin, vaikkapa bloggaajan estetiikan kaipuu.

Blogien kulta-aika taitaa auttamatta olla takana. Nopeiden viestimien aikana, blogipostaus ei enää puhuttele samalla tavalla kuin vaikkapa Instagram storyt, joissa voit helposti pyyhkäistä ohi seuraavaan, reagoida ja kommentoida hetkessä ja joissa löytää uutta sisältöä jatkuvasti ja joissa yhden julkaisun elinkaari on todella lyhyt. Blogien kommenttiboksien hiljeneminen on varmasti vaikuttanut siihen, että bloggaaminen tuntuu yksinäisemmälle, vaikka tilastot osoittaakin, että kyllä postauksia yhä luetaan. Vuorovaikutus tapahtuu nykyään muissa kanavissa ja hyvin usein yksityisesti. Itsekin keskustelen mieluiten aiheista vaikkapa Instagramin yksityisviestein, vaikka yhtä hyvin voisin jättää blogiin kommentin.

Huomasin muutaman asian, joihin kiinnitin huomiota blogeja ajatuksen kanssa pitkästä aikaa selaillessani. Pidän blogeista, joissa näkyy elämä sekä bloggaaja ja jotka on toteutettu omalle tyylille uskollisesti. Pelkkää sisustusta on toki kiva vilkaista, mutta syvemmin blogin pariin minut saa pysähtymään muut asiat, kuten se, että bloggaaja itse on esillä, antaa itsestään jotain ja josta voin lukea ihmisen inhimillisiä ajatuksia. Niinpä päätin nyt kirjoittaa postauksen, jollaisten lukemisesta pidän itse!

//Ihanaa, jos jaksoit lukea ajatuksiani bloggaamisesta, mutta sekin on ymmärrettävää jos et ja hyppäsit kuvien kautta tänne loppuun! Aurinkoista alkanutta kesäkuuta sulle!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Hei Essi! Sivustosi on todella kaunis ja harmoninen. Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja erityisesti pidän siitä, että olipa kyse henkilökohtaisemmista aiheista tai sisustusjutuista, ovat ne kaikki kirjoitettu kauniilla suomenkielellä ja niitä on mukava lukea. Mukavaa kesää ja iloisia kirjoitushetkiä sinulle.

    • Hei Minna ja kiitos viestistäsi! Et arvaakaan kuinka paljon kommenttisi ilahdutti minua. Nautin itsekin siitä, että saan lukea blogeissa kaunista tekstiä, joten todella mukava kuulla, että koet näin minun blogissani. Ihanaa, aurinkoista kesää ja kiitos vielä!

  • Mä oon vuosia miettinyt, miten mä voin kirjoittaa välillä jalkapallosta ja kuitenkin myös kaikesta muusta itseä kiinnostavasta, kuten liikunnasta, kosmetiikasta ja ihan vaan arjesta. Tästä kipuilen välillä edelleen, vaikka sisimmässäni tiedän, että mun täytyy kirjoittaa noista kaikista, koska ne on mun elämää ja ne mua kiinnostaa. Pitäisi vaan rohkeasti olla sitä, mitä on, vaikka kokonaisuus tuntuisikin välillä kummalliselta, eikö niin?