Modest & Modern

MOMO kodit Ideakirja

Tiedättekö te, mikä on MOMO -koti? Minä en tiennyt, vaikka sellaisessa olen viimeiseti vuoden asunutkin. MOMO eli Modest & Modern on yhteisnimitys sotien jälkeisten vuosikymmenten, 50-, 60- ja 70-luvun aikana rakennetuille kerros- ja rivitaloasunnoille. Vaatimatonta ja modernia, aikakaudelle tyypillisin piiretein rakennettuja koteja, joissa erittäin iso osa suomalaisista asuu. Näiden vuosikymmenten kodit eivät usein varsinaisesti edusta mitään tyylisuuntaa, mutta tarkempi tarkastelu osoittaa näissä asunnoissa paljonkin aikakaudelle tyypillisiä piirteitä, jotka monet ovat hyvinkin viehättäviä, ja joita on vielä monissa kodeissa esillä. Asuntojen modernisointi on tosin vienyt monia ominaispiirteitä, mutta kyllähän täällä meilläkin on monia 60-luvun piirteitä jäljellä.

MOMO kodit

Voitin Styleroomin arvonnassa vasta mielenkiintoisen kirjan, MOMO Kodin Ideakirjan, joka on vähän niinkuin lisäosa Katja Lindroosin kirjalle MOMO Koti elementissään. Kirjassa on kiva pikakatsaus eri vuosikymmenien tyypillisiin piirteisiin ja hyviä vinkkejä, mitä aikakauden piirteitä kodin remontoinnissa tai sisustamisessa on hyvä ottaa huomioon. Llisäksi kirjassa on tilaa omille muistiinpanoille oman momo -kodin suunnittelussa. Minulle kirja tuli sinänsä sopivaan saumaan, että on varsin todennäköistä, että meidän tuleva kotimme tulee olemaan juuri näiltä vuosikymmeniltä, vaikka varsinainen momo -koti omakotitalo ei kai olekaan.

Momokoti.fi sivusto kertoo näin:
”Momokoti.fi on perustettu kahdesta syystä: ensiksi herättämään kiinnostusta ja arvostusta vaatimattomia ja moderneja koteja kohtaan, ja toiseksi tarjoamaan momokotien asukkaille tietoa ja inspiraatiota. Momokoti.fi haluaa olla sekä hyödyksi että iloksi.”

Onko MOMO -koti terminä tuttu? Asutko tai oletko asunut MOMO -kodissa?

MOMO kodit

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Toi on kiva kirja! Voitin kanssa samanlaisen. Löysin kirjasta paljon tuttuja juttuja, joita on meidän 50-luvun rintamamiestalossa. 🙂

    • Minäkin huomasin monen 50-luvun piirteen löytyvän lapsuudenkodistani, rintamamiestalosta! Minun mielestä kirjassa on ihanaa se, että kannustaa katsomaan aikakausien piirteitä niin, että näkee ne hyvät puolet eikä kaikkeen suhtauduta vanhanaikaisena. 🙂

  • Ei ollut kyllä terminä tuttu, mutta näin vuokralla asujana tuollaiset kodit ovat hyvinkin tuttuja 🙂 Nykyisessä kodissakin on vielä pieniä jäänteitä tuollaisesta 🙂

  • Kyllä vain MOMO-kodit ovat tuttuja 🙂 Ihan hassua miten edellinen kotimme oli oikea 50-luvun momo-talon perikuva sekä julkisivunsa, että pohjaratkaisunsa puolesta. (Varsinkin tuo pohjaratkaisu oli aivan yksi yhteen… :)) Harmi että ko. asunto oli pintaratkaisujensa osalta täysin pilattu ja siksi ei mieluinen asua, potentiaalia tuossa sympaattisessa asunnossa olisi muuten ollut vaikka mihin.

    • Mä luulen, että monetkin momo -kodit on pilattu remontoimalla joskus 80-90 -luvulla täysin tyyliin sopimattomasti. Ehkä nykyään osataan ottaa paremmin talon aikakausi huomioon!?