Millainen on hyvä blogi?

Millainen on hyvä blogi? Millainen blogi kerää lukijoita ja herättää mielenkiintoa? Riittääkö, että julkaisee loistavia kuvia, on oikea tyyliniekka tai kunnon huumoriveikko? Itseäni kiehtoo aina laadukkaat kuvat, oli aihe mikä tahansa, mutta ei pelkillä kuvillakaan loputtomiin voi pitää mielenkiintoa yllä. Pääasiassa seuraan sisustus- ja lifestyle-blogeja, mutta liian tiukasti yhteen aiheeseen keskittyvät blogit alkavat suoraan sanottuna helposti kyllästyttää. Huomaan, että pisimpään lukulistallani pysyneet blogit ovat niitä, joissa pyöritellään useampiakin aiheita sopivassa suhteessa. Välillä keskittyen enemmän tiettyyn aiheeseen, välillä vaihdellen. Kiinnostaako teitä sillisalaattiblogit vai pitäisikö jokaisen bloggaajan keskittyä yhteen pääasialliseen aiheeseen, josta kirjoittaa? Minulle merkitsee aiheita enemmän se linja, mikä erilaistenkin postausten läpi kulkee, ja se että seuraavaa postausta jo oikein odottaa! Eri aiheisia postauksia julkaisevan blogin hienous on se, ettei koskaan voi ennalta tietää, mitä seuraavassa postauksessa odottaa!

Huomaan itse kiinnostuvani blogeista, joissa mielenkiintoisen aiheen tai aiheiden lisäksi pääsen tutustumaan jollain tasolla blogin kirjoittajaan. En tarvitse mitään henkilökohtaisia tilityksiä bloggaajan tunteista ja elämästä, mutta jokin juttu tarvitaan, jotta pääsen ikään kuin tutustumaan bloggaajaan blogin takana. Joskus hyvä, laadukas, mielenkiintoinenkin blogi voi jäädä syrjään ja unohtua, jos bloggaaja tuntuu liian etäiseltä, jos kirjoittajasta ei saa minkäänlaista käsitystä. Olen aina itse ajatellut, että en kovin paljoa paljasta itsestäni kirjoittaessani, pääpointtihan blogin aihepiireissä on varsin pinnallisissa asioissa loppupeleissä, mutta kuitenkin luulen, että lukijat jollain lailla pääsevät samalla tutustumaan minuun. Osuinko oikeaan? Koitan kirjoittaa blogia omana itsenäni, esittämättä mitään, piilottelematta mitään (paitsi niitä pyykkikasoja)! Huomaan kammoksuvani teennäisiä blogeja, joissa elämä on yhtä brunssia, piknikiä ja viikonloppumatkaa, varsinaista kulissia. Niitähän ei kuitenkaan kenenkään elämä voi pelkästään olla, arki saa näkyä blogissakin!

Olen kirjoittanut blogiani Bella-blogeissa jo yli kaksi vuotta, portaalin perustamisesta saakka. Portaaleissa bloggaaminen on sen jälkeen tainnut yleistyä aika tavalla. Ylipäätään blogit ja niissä tapahtuva mainostaminen on mennyt eteen päin aimo harppauksen. Bloggaaminen on minulle työ, siinä missä kaksi muutakin työtäni ovat. Saan bloggaamisesta kuukausipalkkaa ja portaali hoitaa mainoskampanjat sekä tekniset jutut taustalla. Voin itse keskittyä kirjoittamiseen, eikä minun tarvitse käyttää aikaa mainosmyyntiin tai teknisiin ongelmiin. Sikäli portaalissa bloggaaminen taitaa sopia minulle hyvin ja tänne Bellaan olen kotiutunut mainiosti!

Itse en koe olevani kovin hyvä keskustelun herättäjä, ehkä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Vastavuoroisuus on kuitenkin blogatessa tärkeää. Välillä sitä saattaa hämääntyä ja kuvitella kirjoittavansa vain muutamalle kommentoijalle, ystävälle ja äidille, vaikka jokaisen postauksen lukee tuhannet ihmiset. Kommentteihin vastaaminen on minulle se juttu, josta koitan pitää kiinni. Ajattelen itse, että se on lukijaa kohtaan kohtelias ele; jos lukija vaivautuu kommentoimaan postaustani, minä mielelläni käytän aikaani siihen vastaamiseen. Varmasti joskus jää kommentteja huomaamatta, varsinkin vanhemmissa postauksissa, mutta jos on jotain erityistä asiaa, kannattaa pommittaa uudelleen!

Sana on vapaa! Mikä blogista tekee hyvän? Mikä blogeissa ärsyttää? Mikä yhdistää suosikkiblogejasi? Mitä parannettavaa minulla on bloggaajana? Entä mistä aiheista tahtoisit minun kirjoittavan?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Hmm kyseletpä vaikeita 😀

  Minä taidan pitää salaattiblogeja enemmän yhteen aiheeseen keskittyvistä blogeista, mutta toki, en minäkään pidä siitä jos bloggaaja jää etäiseksi. Kuvien laadulle en anna kovin paljoa painoarvoa; niiden sisältö ratkaisee laatua enemmän. Toisaalta olen valokuvauksen harrastajana jo foorumeilla ja kuvatoimistoissa kyllästynyt liiallisen pilkunviilaamiseen laadun osalta 😀

  Vaikea sanoa mitä sinulla olisi parannettavaa, sillä minä ainakin ahmin lähes kaikki postauksesi jo nyt heti kun hoksaan. Kehitysvinkkinä voin sanoa sen, että ala vain tee sitä virhettä, että laitat ylenpalttisesti liikaa mainoksia blogiisi. Tämä määrä mitä täällä nyt on suurinpiirtein riittää mainoksiksi 🙂

  • Kyllä vain, nyt on haastavia kysymyksiä! 😀 Kiitos, että paneuduit niihin! 🙂

   Aiheiden sekoittelusta minulla tuli mieleen, että minulle uusissa blogeissa tykkään lukea enimmäkseen siitä aiheesta, joka minut alkunperin blogiin johdatti tai jonka aiheen vuoksi olen blogiin tarttunut. Mutta sitten kun bloggaaja ja blogi on tullut tutuksi, ei aiheilla niin ole väliä, kunhan eri aiheissa on kuitenkin jokin yhdistävä tekijä, vaikka bloggaajan persoona mukana!

   Kiva kuulla, että postaukset ovat niin kiinnostavia, että niitä tulee luettua! Mainosten määrään olen itse ollut nyt myös tyytyväinen. Bella-blogit hoitaa bannerimainonnan tyylillä; samanaikaisesti ei ole monia bannereita ja mainoksia, eikä ainakaan mitään vilkkuvia! 😀 Sisältömainontaa tulee kyllä tasaiseen tahtiin, mutta koitan niidenkin kanssa olla maltillinen. 🙂

 • Hyviä kysymyksiä. Itsekin len miettinyt tuota paljon viime aikoina. Myös siltä kannalta, että miksi itse bloggaan. Onko minulla oikeasti (vielä) jotain annettavaa lukijoillemme.

  Olen huomannut, että minulle ykkösjuttu ovat kuvat. Kun olen päivisin ”sanatyöntekijä”, ei verkosta jaksa lukea pitkiä juttuja. Omatkin tekstini ovat minulla sivuosassa varmaan samasta syystä. Toivon, että kuvat kertoisivat tarpeeksi

  • Tuotapa tulee itsekin mietittyä useinkin, että onko minulla oikeasti päivästä toiseen, tai edes viikosta toiseen jotain jaettavaa, annettavaa, joka inspiroisi lukijaa! Kuitenkin suurempia miettimättä niitä ideoita aina ilmaantuu jostain, vaikka äkkiseltään olisi mahdotonta keksiä parisenkymmentä blogipostausta kuukautta varten. Joskus taas tulee täysi stoppi, eikä mistään irtoa ideaa, joka synnyttäisi postauksen… no, onneksi aika harvoin kuitenkin.

   Minäkin arvostan kuvat tekstiä korkeammalle blogeissa, mutta toisaalta en pidä pelkistä kuvablogeistakaan. Ehkä sellainen tasapaino, molempia sopivassa suhteessa on eniten minun mieleeni. 🙂

 • Niimpä, näitä täälläkin pohdin jatkuvasti. Kaikilla on toki omat mielipiteensä ja makuasiahan se on, millaisesta blogista itse kukin pitää! Mulle on tärkeää juuri se, että pääsee tutustumaan bloggaajaan ja hänen ajatusmaailmaansa. Ei tarvitse kertoa itsestään kaikkea, näitähän lukee tuhannet tyypit niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin! Jotain pitää kuitenkin aina olla, joka herättää JA ylläpitää blogin ja bloggaajan mielenkiintoisuuden!

  • Nimenomaan, nyt puhutaan makuasioista! Joku tykkää täydellisesti toteutetusta naistenlehtimäisestä ja samalla ehkä persoonattomasta blogista, toinen taas elämänmakuisesta kerronnasta, joka saa lukijan samaistumaan bloggaajan elämään. Bloggaajan elämään on kiva päästä jollain tasolla kurkistamaan, mutta läheskään kaikkea ei ole tarvetta paljastaa. 🙂

 • Hyvä ja ajatuksia herättävä postaus. Blogisi oli ensimmäinen, jota aloin aikanaan seuraamaan juuri sen monipuolisuuden innoittamana. 🙂 Itse tykkään sopivassa määrin sillisalaatista, joskin jostain syystä sisustukseen ja DIY juttuihin liittyvät postaukset kiinnostavat enemmän kuin vaikkapa päivän asut tms.

  Blogisi on pysynyt suosikkina kaikki nämä vuodet, joten minulle ainakin täällä on sopivasti kaikkea. 🙂 Mukavia bloggaushetkiä! <3

 • Elämänmyönteisyys, aitous, tunnelma sekä sujuva teksti luovat koukuttavan blogin. Omaani kirjoitan omaksi ilokseni ja se on vain plussaa jos se tuo hyvää mieltä jollekin muullekin. Nautin kuvaamisesta ja kuvat ovatkin ratkaisevan tärkeitä blogeissa, joita seuraan. Fiiliksellä mennään! Iloa syksyyn! Tuija

  • Hyvin samoja ominaisuuksia minäkin arvostan!
   Omaksi iloksi kirjoittamisen lisäksi minä koen pitkään blogian kirjoitettuani jonkinlaista velvollisuutta tuottaa lukijoillekin iloa ja inspiraatiota. 🙂 Aurinkoista syksyä sinullekin, Tuija!

   • Täältähän löytyi pitkästi keskusteluja! Täytyypä kurkistaa näitäkin uusia blogeja. Terveisin Tuija

 • Minulla aina välillä vaihtelee se millaisia blogeja luen, yleensä lifestyle ja sisustusaiheisia ja käsitöihin liittyviä. Sillisalaatit ovat minustakin mielenkiintoisempia, kuin yhteen asiaan painottuneet. Joskus on huvittavaa lukea blogeja, jossa kaikki on tip top ja Pariisiin lennellään harva se viikko. Mutta hei, jos se tekee ihmisen onnelliseksi, niin hyvä niin. Kauniita kuvia on kiva katsella ja mieluiten katselen sellaisia. Itse vielä opettelen kuvaamista blogiin, mutta en jaksa viilata pilkkua, sillä tämä on minulle harrastus. Välillä kyllä ihmettelee,miten joku suosittu bloggaaja saa yhdellä kuvalla ja parilla ”mitäänsanomattomalla” sanalla ryöpyn ihailevia kommentteja. Mutta ehkä minä en osaa katsoa sitä kuvaa ja tekstiä oikein. Itse en halua jakaa liikaa henkilökohtaisia asioita itsestäni tai varsinkaan tyttäristäni, sillä he ovat vielä haavoittuvassa iässä. Mutta kyllä sitä toki itsekin lukee mielenkiinnolla tekstiä, joka kertoo bloggaajasta enemmän kuin vain se tyylikäs koti, joka näkyy kuvissa.

  • Minullakin se vähän vaihtelee sen mukaan, mikä milloinkin kiinnostaa! Vaikka tietysti ne lempparit säilyy lukulistalla koko ajan. 🙂
   Liian täydelliset blogit saavat minussakin huvittuneita reaktioita aikaan, mutta tosiaan tapansa kullakin ja kyllähän nekin joitain kiinnostaa. Itse mieluiten luen kuitenkin elämänläheisempiä juttuja!

   Joidenkin huippusuosittujen bloggaajien fanilauma on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Ehkä kyseessä on nuoremmat lukijat, joilla on kova tarve löytää ns. idoleja, joita fanittaa!

   Henkilökohtaiset asiat minäkin jätän mieluusti pois blogista, vaikka joitain yksittäisiä juttuja voisikin joskus jakaa. Myös lapsiin liittyvissä asioissa täytyy käyttää harkintaa!

 • Sinun blogisi on vaihteleva ja inspiroiva. Yksi lemppareistani :)On kiva saada ideoita omaan kotiin (sisustus, puutarha ja diy-jutut), mutta lueskella ihan sitä arkipäivästäkin menoa ja sen haasteita. -Nina

 • Hyvä blogi on monipuolinen, persoonallinen, aito ja hyvin kirjoitettu. Kuvia ei ole kymmeniä samasta esim. Kukasta tai esineestä. Kuvia ei myöskään saa olla postauksessa kymmeniä, koska kännykällä kuvien katsominen saattaa olla muutenkin hidasta. En odota, että blogissa kerrotaan kaikkea kirjoittajan elämästä, mielummin ruokitaan uteliaisuutta pienin paljastuksin.
  Blogisi on juuri sellainen josta pidän, inspiroiva ja monipuolinen. Kotisi on upea, kuten myös sinäkin! Alunperin minulla oli enemmänkin asiaa, mutta lapset sotkivat ajatukset ihan kunnolla. 😛

  • Tuo onkin hyvä pointti, kuvia ei saa olla liikaa! Tähän olen koittanut kiinnittää huomiota, jottei jokaiseen postaukseen tarvita kymmentä kuvaa vaan joskus yksikin riittää. Tietysti on aiheita, joissa kuvia tarvitaan, mutta suurimmassa osassa postauksista pärjää vähemmälläkin!

   Kiitos, ihan mahtava kuulla että blogini inspiroi ja postauksen kiinnostaa. Mukava jatkaa samalla tiellä näin upean palautteen jälkeen. 😀

 • Tulipa mieleen vielä se, etten välitä blogeista, jotka ovat persoonattomia (yksi blogi mainitsee asuntomessut, pionit, britakakun jne, niin yhtäkkiä monet muut postaavat juttujaan samoista aiheista).

  • Se on kyllä aika tylsää, että samat aiheet toistuvat blogeissa usein samanaikaisesti. Muuta ehkä aika ymmärrettävää, esim. messuilla tulee käytyä samanaikaisesti, pionitkin kukkii samaan aikaan ja mansikkakakkujakin leivotaan yhtä aikaa kun saa kesän ensimmäisiä mansikoita. Ehkä siksi olisikin hyvä koittaa löytää persoonallinen ote näihin juttuihin, jottei ne toistuisi samanlaisena blogista toiseen. 🙂

 • Kuten moni muukin kommentoija, pidän eniten monipuolisista blogeista, joissa käsitellään erilaisia aiheita; sisustusta, ruokaa, pukeutumista, matkoja ja ihan arkeakin. Kaiken ei tarvitse olla kiiltokuvamaista, enkä ihan täydellistä avautumista bloggaajilta odota tai oleta, että blogissa kerrotaan kaikki. Sujuva teksti, positiivisuus ja hyvät kuvat saavat palaamaan lukijaksi yhä uudelleen.

  • Juuri noista aiheista itsekin tykkään lukea! Oikeastaan ihan kaikkea elämästä. 🙂 Mutta tosiaan, henkilökohtaisimmat avautumiset on ehkä syytä jättää sikseen, tavallinen elämä on hyvä aihe! 😀

   • Niin ja tuo positiivisuus minkä mainitsit, on minullekin tärkeää! Toki saa kertoa, jos on huolia, mutta jos koko yleisasenne on pessimistinen tai jopa negatiivinen, en kyllä kauaa jaksa blogia lueskella. Haluan saada blogeista hyvää mieltä, iloa ja positiivisuutta! 🙂

 • Monipuoliset blogit ovat minunkin suosikkeja, itsekin olen aikamoinen sillisalaatti. Kauniit kuvat ovat minulle tärkeitä, miten lahjakkaita bloggaajat ovatkin valokuvaamisessa ja kuvien jälkikäsittelyssä. Liian pitkiä sepustuksia en lue, ellei aihe ole mielenkiintoinen. Mainos-postaukset luen valikoivasti, muutamat bloggaajat ovat niitä edelläkävijöitä, joten heidän postaukset käyn läpi. Jos joku blogi jää hieman junnaamaan paikoilleen niin pidän pienen tauon ja palaan taas seuraamaan postauksia.

  • Hyviä pointteja! Tosiaan, liian pitkistä teksteistä minäkään en pidä, jos ei aihe sitä erikseen vaadi. Arkijaarittelut voi käydä hyvin parilla lauseella läpi. 😀

 • Sillisalaatti on just hyvä! Jos blogin aihe on tarkasti rajattu vaikka sisustukseen, niin siinä on bloggaajalla kyllä melkoinen työmaa pitää blogi mielenkiintoisena. Toki niissäkin saa vaihtelua muualta lainatuilla kuvilla, mutta mä en itse pidä niistä postauksista. Blogin linjan muuttaminen on myös vähän ristiriitaista, sisustusblogin muuttaminen enemmän lifestylen suuntaan pudottaa osan lukijoista pois, mutta tuo samalla uusia lukijoita tilalle.

  Myös Ninnulla tuossa yllä oli hyvä pointti; jokin tietty aihe toistuu samaan aikaan suuressa osassa blogeja. Habitare-viikonloppu hyvänä esimerkkinä oli aika köyhä tarjonnaltaan blogeissa, tai jos ei köyhä niin ainakin kovin yksipuolinen. Nyt näyttää pinnalla olevan Indiedays blog awardsien ehdokasblogit. Onneksi monesti jo otsikosta näkee mistä on kyse ja osaa jättää ne ei-itseä-kiinnostavat postaukset lukematta.

  Noin lähtökohtaisesti ajattelisin, että kunhan bloggaaja on itse tyytyväinen blogiinsa ja sen sisältöön niin se on silloin hyvä. Innostuksen puute näkyy nopeasti, mutta onneksi se on usein ohimenevää ja aina voi lohduttautua sillä, että siitä samasta kärsii suuri osa bloggaajista aika ajoin 🙂

  Ihanaa viikonloppua Essi!

  • Sun blogissa tykkään juuri siitä aiheiden laajuudesta! Minäkin luulen, että lukijakunta saattoi hiukan vaihtua, kun laajensin aihealueita tänä vuonna. Mutta toisaalta lukijamäärät kuitenkin nousi, että ehkä nyt blogi kiinnostaa useampia. 🙂
   Tuo on niin totta, että tietyt jutut kyllästyttää kun ne on kerralla esillä kaikissa blogeissa. Siksipä olisikin hyvä osata tehdä ne ns. massapostaukset omalla persoonallisella tyylillä, jottei jäisi kymmenien messupostausten jalkoihin. 😀
   Ja kyllä vain, bloggaajan innostus näkyy blogin sisällössäkin. Jos tuntuu, ettei ole annettavaa, huomaa sen blogissa aika helposti. Mutta niinhän se menee, että niitä hetkiä tulee vähä väliä… kunhan pääasiassa nauttii kirjoittamisesta ja siitä mitä tekee!

 • Mä tykkään blogeissa justiin siitä, että bloggaaja antaa jotain itsestään ja elämästään muiden nähtäväksi eli on jollain lailla inhimillinen ja ehkä myös helposti samaistuttava. Juuri semmoisista sun mainitsemista ”kulissiblogeista” tulee joskus ärtyneeksi ja kateelliseksi, kun huomaamattaan uskoo siihen kulissiin…kattoo, että tolla on kaikkea ja se on aina onnellinen ja kaunis ja sillä on euroopan laadukkaimpia ja hienoimpia vaatteita ja koti aina kiiltävä ja kaunis…you know? Mutta täytyy sanoa, että sellaisten blogien lukeminen on jääny aika vähälle.

  Sun blogissa tykkään ehdottomasti siitä, että sä vaikutat ainakin tän blogin perusteella mukavalta ja helposti lähestyttävältä ihmiseltä. Jos sä tulisit kadulla vastaan, niin sun kanssa uskaltais ehkä jutellakin 😀 Ja on kivaa, että näytät myös itsestäs kuvia täällä blogissa. Lisäks asiat, minkä takia luen sun blogia, niin musta tuntuu kun mä lukisin jotain tasokasta sisustuslehteä, koska sun kuvat on niin hyviä ja ihastelen aina sun tyyliä sisustaa. Jajajaja…hmm.. blogi on myös ns. helppolukuinen.

  • Niinpä, kyllä bloggaajasta on mukava saada jotain, johon voi samaistua! Liian täydelliset kodit tai bloggaajat aiheuttaa minussa ainakin hitusen kiukkua, tai jotain ärsyyntymistä, joka saa kyllä jättämään blogin pois lukulistoilta. 🙂

   Tosi kiva kuulla, että olet saanut noin positiivisen kuvan minusta. Kiitos! Ilahdutit suuresti kommentillasi. 🙂 Haluaisin antaa itsestäni helposti lähestyttävän ja maanläheisen vaikutelman, sillä sellainen luulen olevani. 🙂

 • Mun mielestä blogien rikkaus on erilaisuus. Tykkään blogeista, joiden kuviin voi uppoutua. Silloin ei tarvita montaakaan sanaa. Tykkään blogeista, joissa huumori hersyy ja blogeista, joissa mennään vähän syvällisempiinkin aiheisiin. Juttu on mielestäni se, miten aidolta blogi kuulostaa. Kohtaako kirjoittaja ja blogin sisältö toisensa.

  Olen itse hyvin tuore bloggaaja. Välillä olen miettinyt voiko kirjoittaa näin tai pitäisikö kirjoittaa noin. Sitten olen antanut ajatusten vain olla. Jos on oma itsensä, sen pitäisi riittää. Tietynlaisen roolin ylläpitäminen ei ole ainakaan minun juttuni. Mutta ehkä juuri se vähän jarruttaa tarinoimaan itsestään liikaa. Blogimaailman glamour on kaukana. Elämäni on ehkä tavallistakin tavallisempaa enkä halua kyllästyttää vähäisiäkin lukijoita 🙂

  • Erilaisuus todellakin on rikkaus, myös blogeissa! Eihän sitä jaksaisi lukea montaa liian samanlaista blogia, tylsäksi kävisi.
   Kyllä se oma bloggaustapa pikkuhiljaa muotoutuu ja lopulta ei enää tarvitse juuri miettiä, miten päin sanansa asettelee. Kunhan vaan on oma itsensä. Minunkin elämäni on juuri niin arkista ja tavallista kun vaan voi perheenäidin elämän kuvitella, mutta kyllähän arjestakin irtoaa kuvattavaa ja kerrottavaa. 😀

 • Mä tykkään katsella kuvia. Itsekin kun olen innokas valokuvaaja, niin kiinnitän niihin huomioni.

  En tykkää just sellasesta ”elämä on ihanaa, meillä kaikki on aina hyvin eikä koskaan ole vastoinkäymisiä ja rahaa on kuin roskaa, ostelen kalliita designtuotteita harva se päivä…” EVVK.

  Haluaisin ehkä enemmän DIY-juttuja ja vinkkejä esim. kalusteiden sijoittamiseen ja kuinka muutosta voi saada pikkujutuilla. Itse kun en ole mikään sisustustuotteiden suurostaja ja olisi kiva saada vinkkejä mitä kivaa voisi tehdä esim. jämälaudoista tms. pikkurahalla 🙂

  Tämä sun blogi on kyllä ollut mun yks suosikki aika pitkään. Tänne sitä aina palaa uudestaan. Teksti on hyvin kirjoitettua, kuvat hienoja ja muutenkin vaikutat oikein mukavalta ihmiseltä.

  • Kiiots @nne! Ihana kuulla, että blogini on suosikkiesi joukossa! DIY-juttuja todella mielelläni tekisin ja postaisin enemmän, kun vaan aikaa löytyisi ideoiden toteuttamiseen. Mutta toiveesi postausten suhteen on kuultu ja lupaan koittaa panostaa ideoihin ja sisustusvinkkeihin enemmän! 🙂

 • Minulle on myös kuvat tärkeät. En tiedä mutta jotenkin kuvat tekevät blogista laadukkaamman oloisen ja vaikutelman että postauksia on tehty huolella. Eniten ärsyttää blogit joissa otetaan tosi rajattuja kuvia ja sit luvataan lisäkuvia lähiaikoina mutta ikinä niitä ei tule. Samoin blogit jossa vaan ostetaan ja ostetaan ja ostetaan.

  • Sama täällä, laadukkaat kuvat, parempi blogi. Huonoja ja liian pieniä kuvia en oikein jaksa katsella… Onneksi ylipäätään blogeissa on paljon panostettu kuvien laatuun, joten kaunista katseltavaa riittää!

   Ostaminen ja ostosten esittely aiheuttaa minussakin puistatusta… Hyi! Toki joskus voi kertoa, jos on tehnyt hyvä löytöjä tms. mutta joissain blogeissa se uuden ostaminen tuntuu olevan ainoa keino tuottaa uutta sisältöä blogiin. Surullista!

 • Moikka Essi ja hyvä kirjoitus joka jäi pohdituttamaan minuakin. Aionpa palata aiheeseen huomisessa postauksessani.

  Kuvat ovat tärkeitä, mutta myös muu sisältö. Ei saa olla liian ”kliinistä”, vaan tykkään elämänmakuisuudesta ja aitoudesta. Bloggaajalla on myös merkitys. Jos kirjoittajasta tulee ”inhottavan ihmisen maku”, niin en jaksa seurata blogia, vaikka päivitykset olisivat periaatteessa sisällöltään houkuttelevia. Loppupeleissä ihmisellä blogin takana on suurin merkitys.

  • Hienoa, että tartuit aiheeseen, Maru!
   Oikean elämän on hyvä tulla esille blogissa, vaikka ei kaikkea elämästään paljastakaan! Ja juu, myönnän saman, jos saan huonon ennakkokäsityksen bloggaajasta, saattaa kivakin blogi jäädä seuraamatta. Ystävällisyys ja helposti lähestyttävyys vaikuttaa tähän paljon. 🙂

 • Hyviä kysymyksiä. Itse luen hyvin monenlaisia blogeja, kuitenkin kantavana asiana juuri se että bloggaaja antaa myös jotain itsestään. Edes vähäsen. Aika kylmäksi jättää sellaiset pelkkiä Pinterestin kuvia jakavat blogit, tai sellaiset joissa ei ole kuvia lainkaan. Sekin alkaa viimeistään jossain vaiheessa rassaamaan jos kuvat ovat tosi pieniä. Vaikka kirjoitukset olisivat muuten hyviä niin tihrustettavat kuvat ajavat poistumaan.

  Kun oma elämä romahti ja oman blogin pääaihepiirin asiat jäivät toisarvoiseksi, pidin pitkän tauon. En välttämättä olisi palannut lainkaan, ellen olisi saanut niin paljon yhteydenottoja lukijoilta ja blogiystäviltä. Kuten arvata saattaa, osa porukasta häipyi kun linja muuttui. Mutta tilalle tuli enemmän uusia, hämmästyttävää kyllä. Tuuliajolla ollaan edelleen ja aiheet heittelee välillä paljonkin, mutta kirjoittaminen ja palautteet antaa silti paljon 🙂

  • Juu, pieniä kuvia tai runsaasti lainattuja kuvia sisältävät blogit ei minuunkaan iske.
   Ihana kuulla, että vaikeina aikoina olet saanut blogin lukijoilta tukea! ♥ Se onkin yksi bloggaamisen hienoja puolia. 🙂

 • Hyvä postaus varmasti kaikille tutusta aiheesta. Näitä juttuja tulee mietittyä varmasti lähes viikoittain, varsinkin niinä hetkinä kun miettii jatkaako blogin kirjoittamista vai ei. Komppaan suurelta osin edellisiä kommentoijia. Tykkään sillisalaattiblogeista (sellainenhan on oma blogikin), joilla on kuitenkin joku punainen lanka esim. sisustus pääroolissa. Kuvat puhuvat usin enemmän kuin tuhat sanaa, mutta liika on liikaa kuvissakin (pahus, välillä itsekin sorrun tähän!). Pitkiä tekstejä en jaksa usein lukea kokonaan, varsinkaan silloin kun aihe ei ole itseä kiinnostava. Tykkään ehdottomasti eniten sellaisista blogeista, joissa näkyy aito elämä, ei pelkkä kiillotettu pinta. Välillä voi kurkistaa toki myös ”kiiltokuvablogeihin” jos kaipaa pienen luksuspiristysruiskeen omaan harmaaseen arkeen. Kirjoittajasta on kiva saada pieniä henkilökohtaisia palasia, jotta blogin sydämeen pääsee paremmin.

  Sinun blogista olen tykännyt jo pitkään ja nyt on vielä kivempi lukea sitä, kun sain blogille kasvot viime kevään Indiedays-tapahtumassa. Lähetän (luvatta) myös terveisiä kälyltäni, joka myös käy tällä ahkerasti vierailulla anonyyminä (tapasit muuten hänetkin blogigaalassa). 🙂 Jatka juuri tähän malliin niin pysyn kelkassa jatkossakin!

  • Viisaita mietteitä! Kuvissa todellakin riittäisi vähempikin. Olen itse koittanut viime aikoina kiinnittää tähän erityisesti huomiota ja huomannut, että aikaa tosiaan kuluu paljon vähemmän, kun valitsee vain pari kivointa kuvaa, jotka julkaisee. Ja luulenpa sen lukijoistakin olevan kivempaa, varsinkin kun moni selailee blogeja kännykällä.

   Se kyllä antaa blogin lukemiselle aivan uuden aspektin, kun on tavannut bloggaajan. 🙂 Toivottavasti tapaamme taas!! Terveisiä kälyllesi, kiva että hänkin täällä viihtyy lueskelemassa.

 • Sinäpä sen sanoit, ja todella hyvinkin 🙂 Annan hirvittävästi arvoa sille että kommentteihin vastataaan, se on sitä vastavuoroisuutta parhaimmillaan ja käyn itse aina, ja joka kerta, tsekkaamassa vastauksen. Sinulle tulee paljon kommentteja, mahtavaa että jaksat vastata! Itse rakastan kauniita asioita joten katselen niitä mielellään. Hyvät kuvat, soljuva teksti, samaistuminen, vastavuoroisuus. Siinähän ne. Huomaan että vaivaudun herkästi jos kirjoittaja puhuu vaikeista, kipeistä, ns. liian henkilökohtaisista asioista. Silti kaipaan jotain mihin tarttua, jokin ajatus, pilkahdus siitä aidosta ihmisestä tekstin takana.

  Minusta tällaiset pohdinnat ovat kivoja, mielipiteetkin ovat aina mielenkiintoisia! Ja onpa hauska kommentoida naapurille, haha! Pitääpä tähänkin sitten sanoa että suorastaan rakastan teidän pihaa, mikä inspiraation lähde! 🙂

  • Heipä hei, Ada! 🙂 Kiva kun naapurikin jättää viestiä. 😀 Hassua suorastaan. 🙂 Monissa blogeissa on nykyään toiminto, joka ilmoittaa vastauksesta kommenttiin. Ehkä sinäkin saat tästä viestin. 🙂 Mutta muissakin blogeissa, ainakin seuraavalla vierailukerralla kurkistan samalla, mitä aiempaan kommenttiin on vastattu.

   Olen siinä samaa mieltä, että sellainen kultainen keskitie avoimuudessa on parasta; ei liian henkilökohtaisia tai vaikeita asioita, mutta kuitenkaan ei saisi olla liian pinnallista. Ja pohdinta on aina paikallaan, tulee mietittyä omaa bloggaamista monelta kannalta näihin kommentteihinkin vastatessa!

   Ehkä tarkoitat meidän takapihaa, etupiha ainakin on tänä vuonna ollut ihan räjähtänyt, kun projektit on kesken. 😉 Takapihalla on sitten senkin edestä puuhasteltu. Kyllähän siellä viihtyy. Ollaan molemmat siitä onnekkaita, että vaikka ollaan rivitaloasukkaita, voidaan nauttia kohtuullisen isosta pihasta! 🙂

   • Minun piti vastata tähän jo aiemmin että teidän molemmat pihat näyttää ihanalta! Edestäkin siis 😉

 • Heipä hei! Ensimmäistä kertaa vierailulla täällä, ja varsin herkullinen aihe tällaiselle aloittelevalle bloggaajalle! 🙂 Itse tykkään monipuolisista blogeista, kauniista, pysähdyttävistä kuvista sekä selkeästä ulko-ja kirjoitusasusta. On myös mukavaa, jos bloggaaja antaa jotain itsestään ja persoonastaan. Minusta vastavuoroisuus on tärkeää, on ihan mahtavaa jos kirjoittajan kanssa saa vaikkapa vuoropuhelun aikaiseksi! Ja on kiva, että kommentteihin vastataan. Minusta se on ainakin kohteliasta lukijaa kohtaan 🙂 Vaikka bloggaaminen on mukava harrastus, niin ilman lukijoita, ja niitä kommentteja, se olisi aika yksitoikkoista.

  Kiva että nostit aiheen esille, tämä postaus piti kahlata läpi sanasta sanaan! 🙂

  • Heippa Minna! Tervetuloa vierailulle toisenkin kerran, kiva kun löysit tänne. 🙂 Mielenkiintoista pohtia aihetta niin kokeneen kuin aloittelevankin bloggaajan kannalta.
   Vuoropuhelut blogeissa on usein ihan parasta antia, vaikka esteettiset aiheet monesti on niitä, jotka eivät välttämättä inspiroi keskustelemaan vaan pelkästään katselemaan. Mutta tällaisia pohtimaan herättäviä kirjoituksia on kiva välillä kehitellä.

 • Hyvä teksti! 🙂 Mä tykkään blogeista ihan laidasta laitaan: on muotia, lifestylea, kosmetiikkaa, kauneutta, mutta myös pari tuollaista ”kiiltokuvaa”. 😉 Jokaista blogia luen eri syystä, toisella on upeat kuvat tai tunnelma, toinen on velho kynän kanssa ja yhdellä on mieletön tyyli muuten vaan.
  Riippuu ja roikkuu siis monestakin jutusta, saatan jopa lukea ns. rumaakin blogia, jos pidän sen kirjoittajasta tai siinä viehättää joku muu seikka, kuin pinta. Joitakin listallani olevia blogeja en edes lue, katselen vaan kuvat. 😀 Kukin tyylillään!

  Meidän pitäis muuten treffata sun kanssa livenäkin, ootko tulossa ID:n päivähommeleihin/iltapaardeihin? 🙂

  • Juu, laidasta laitaan on kiva seurailla! Tylsäähän se olisi vain sisustusblogeja tai vain muotiblogeja seurailla. 🙂 Mieluiten vielä niin, että useampaa mielenkiintoista aiheesta saa samasta paikasta.
   Mutta jokaisessa kiinnostavassa blogissa on oma mielenkiintoinen juttunsa, joka saa palaamaan lukemaan aina uudelleen ja uudelleen. 🙂

   Ois kyllä mukava tavata livenä ja varmasti jossain blogijutussa vielä tavataankin, vaikka itse olen aika laiska lähtemään Helsinkiin mihinkään tapahtumiin. Mutta välillä aina kuitenkin… Saapa nähdä, miten käy ID:n kanssa. Ainakaan vielä en ole saanut kutsua kumpaankaan tapahtumaan, mutta aiemmin on kutsu käynyt. 😀