Melkein kuin oikea talvi

Heräsin tänä aamuna postimiehen ovikellonsoittoon ja kun säntäsin unenpöpperössä ovelle ja sain paketin kuitattua, jäin hämmästelemään kaunista ja huurteista näkymää, joka ulko-ovelta avautui. Niinpä lähdin pian aamiaisen jälkeen kameran kanssa pihalle, sillä halusin tallentaa tuon ihanan talvisen maiseman, joka meidän pihalla avautui. Vaikka meillä ei lunta ole nimeksikään, tekee yön aikana ilmaantunut kuura maisemasta kovin talvisen ja suorastaan hiukan satumaisen. Valoa on hurjasti enemmän ja se heijastuu sisällekin kauniisti. Ulkona näyttää melkein oikealta talvelta!

TalviTalviEn ole tänä vuonna laittanut kovin kummoisia valovirityksiä ulos. Sisäänkäynnillä olevassa lyhdyssä valot valaisee iltaisin kauniisti ja yllättävänkin hyvin! Muuten pihan on melkoisen pimeä, sillä pihavaloja ei ole vielä suunniteltu, saati toteutettu. Portailla on pari havua tuomassa joulutunnelmaa ja siinä on ihan riittämiin, ainakin silloin kun ulkona on näin talvista!

TalviTalviTalviJoulun ajaksi ei taida olla ihan näin kauniita näkymiä tiedossa, jos on säätiedotuksiin uskominen. Valkoinen ja luminen joulu taitaa olla liikaa toivottu; sen verran monta mustaa joulua täällä Etelä-Suomessa on tullut vietettyä… Eihän se lumi joulua tee, mutta kyllä minun kohdalla ainakin musta maa vie osan joulun tunnelmasta. Haaveilen pääseväni viettämään joulua joskus vielä kunnon kinosten keskelle, vaikka sinne Lapin kauniisiin maisemiin, joissa viime talvena vietettiin hiihtolomaa. Vaikka nämä maisemat ei Lapille pärjää, tykkään kuitenkin noista meidän pihan suurista puista. Yllättäen olen erityisen ihastunut erilaisiin mäntyihin, joista taidan käydä katkaisemassa sisälle taas uuden oksan.

TalviTalvi TalviMe taidetaan suunnata tänään pienelle jouluostosreissulle muutaman muun kanssa. Suurin osa lahjoista on kyllä jo hankittuna, mutta pari toivetta olisi vielä mukava toteuttaa. Jouluvalmistelujen suhteen ei ole useanakaan vuonna menty näin vähällä etukäteisvalmistelulla kuin tänä vuonna. Mukavan stressitön olo on silti, sillä joulu syntyy vähemmälläkin valmistelulla. Parit leivonnaiset haluaisin vielä ehtiä tekemään ja kyllähän jouluksi nyt täytyy sauna pestä! Eiköhän ne pakolliset jutut ole siinä, kuusen haun lisäksi!

//Mukavaa ja kiireetöntä viikonloppua, ystävät!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.