Keittoruokaa & Fonditestit

Maggi Luomufondi

Vieläkö teillä on muistissa marraskuinen Maggi Luomufondien testaajien haku? Kiinnostuneista saatiin porukka nopeasti kasaan ja kymmenen teistä pääsi kokeilemaan Maggin luomufondeja, joista löytyy kolme eri makua; kasvis, kana ja liha. Mitäs testiryhmä sitten piti fondeista?

Puolet osa testaajista käytti fondeja keittoihin; ikään kuin kasvisliemikuution korvikkeeksi. Käyttäjät kokivat fondin kuitenkin paljon perinteistä kasvisliemikuutiota kätevämmäksi käyttää, sillä nestemäisenä fondi liukenee nopeasti ruokaan ja on helppokäyttöinen sekä helposti annosteltava. Fondia voi myös lisätä ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa, sillä sen sulamista tai liukenemista ei tarvitse odotella. 40% testaajista kokeili fondeja uuniruokiin ja laatikoihin, osa myös kastikkeisiin. Meillä fondeja on käytetty pääasiassa aika perinteiseen tyyliin; vuokien ja keittojen maustamisessa fondit on helppoja ja nopeita maustajia. Itse olen käyttänyt pelkästään kasvisfondia ja ensimmäinen purkki onkin jo tyhjennetty. Muu perhe on lisännyt kanafondia usein kanakastikkeeseen tai kanakeittoon. Lihafondi maustaa perinteisen jauhelihakeiton nopeasti ja helposti.

Maggi Luomu Fondit

Ehkä erikoisin tapa fondin käyttöön on meillä ollut kukkakaalin ja parsakaalin marinoiminen. Kevyt marinointi on tehty oliiviöljyssä, jossa mausteena on suolan, pippurin ja balsamicon lisäksi loraus kasvisfondia. Lopputulos oli oikein maistuva, joten ehkä kokeilen jatkossakin fondia myös kuumentamattomissa ruuissa.

Tärkein fondien ominaisuus oli testaajien mielestä hyvä maku. Tärkeää lähes kaikille oli myös se, että fondeissa on vähän lisäaineita ja ne ovat luomua. Helppokäyttöisyys nousi myös tärkeäksi ominaisuudeksi.
Annostelun kanssa osa koki hiukan haasteita, sillä fondia tarvitaan aika reilusti, jos haluaa yhtä reilusti makua kuin yhdestä liemikuutiosta saa.

Maggi Kasvisfondi

Testiryhmäläisistä jokainen suosittelisi Maggi Luomufondeja tutuilleen. Niin myös minä, siksipä näistä on kiva kirjoittaa blogiinkin! Suurin osa myös arvelee ostavansa fondeja käyttöön jatkossakin. Täytyy sanoa, että tuskinpa itsekään tulee enää ostettua liemukuutioita kun on nyt fondien käytön makuun päässyt tämän kampanjan myötä! Toivottavasti fondit löytyvät mahdollisimman monen ruokakaupan maustehyllystä. Tässä vielä yksi ruokaidea, johon fondeja on tullut meillä käytettyä, jonka valmistamisesta postauksen kuvatkin ovat.

Katkarapukeitto

Katkarapukeitto

noin 6 annosta

Tarvitset
sipuli
pala purjoa
1 kesäkurpitsa
180 g katkarapuja
ruohosipulia
oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
4 dl vettä
150 g sulatejuustoa
Maggi Luomu Kasvisfondia
suolaa ja pippuria

Ota katkaravut sulamaan. Silppua sipuli ja purjo, leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi. Kuulota sipulia tilkassa oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja kypsennä hetki. Lisää joukkoon kerma, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä. Suurusta halutessasi esim. maissijauhoilla. Sekoita joukkoon katkaravut ja sulatejuusto. Hämmennä kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut joukkoon. Lisää ruohosipuli valmiiseen keittoon.

Katkarapukeitto

Meillä lounaskeitot nautitaan perinteisesti raejuuston, ruisleivän ja maitolasillisen kera.

Ruuanlaittoon liittyen, minulta on pyydetty blogiin kasvisruokaideoita ja niitä olisi kyllä kiva jakaa enemmänkin. Itsehän käytän kasvisten lisäksi maitotuotteita sekä kalaa ja äyriäisiä, joten sellaisia ohjeita on kyllä tulossa. Nyt kun päivät on jo alkanut pitenemään, voisi arkiruokiakin ehtiä kuvaamaan muutenkin kuin pilkkopimeässä!

Kiitos vielä testiryhmälle osallistumisesta ja kokemusten jakamisesta!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.