Maailman vaikein postaus

Luulenpa, että nyt ollaan blogihistoriani eniten aikaa vieneen postauksen äärellä, vaikka sitä voi olla ehkä vaikea uskoa postauksen ulkoasun perusteella. Mutta ette tiedäkään, kuinka kauan olen tuon yhden ainoan kuvan parissa häärännyt, saatika sitten miten paljon kaikkeen muuhun on mennyt aikaa, että olen saanut postauksen siihen vaiheeseen, että sen voi kohta julkaista! En vihjaile sen kauempaa, vaan paljastan heti, että kaikki nämä haasteet on asettanut uusi tietokoneeni, joka ei ollenkaan tottele sellaisia käskyjä, mihin olen vanhan läppärini kanssa tottunut. Opettelu on suorastaan hermoja raastavaa, ja ymmärrän nyt hyvin, millaista jollekin tietokoneisiin tottumattomalle saattaa olla uusien ohjelmien opettelu. Kaikki tätä edeltävä on tietokoneiden kanssa vielä ollut helppoa jos tähän hommaan vertaa, nimittäin Applen käyttöjärjestelmä on jotain aivan erilaista, mihin olen tottunut.

Vanha tietokoneeni veteli totaalisesti viimeisiään ja koko kesän harkinnan jälkeen kävelin eilen kauppaan ja kannoin kotiin uuden iMacin, jolla myyjä lupasi olevan käyttövuosia niin paljon, ettei tässä vuosikausiin tarvitse olla miettimässä tietokonepulmia. Jatkuva kuvien pyöritys, 3d-ohjelmat ja näytönohjainta rasittava käyttö oli perusläppärille yksinkertaisesti liikaa, mutta tässä koneessa pitäisi olla tarpeeksi potkua. Nyt ongelma on ainoastaan käyttäjässä, joka tuntuu kovin kaavoihinsa kangistuneelta!

Läppäri seisoo vielä työtasolla, sillä siirrän sieltä viimeiset tiedostot turvaan ennen lopullista pimahtamista ja opettelen uuden koneen käyttöä olohuoneessa. Ohjelmia en pahemmin ole vielä maciini asentanut, kunhan nyt tutut nettisivut on etsitty esiin.

Nyt on oikeasti tosi kyseessä, jotta tämä nainen saadaan sisään omppujen ihmeelliseen maailmaan. Ensi tuntumalta jo uskon, että elämä tulee varmasti helpottumaan tämän uuden laitteen myötä, mutta ennen sitä tarvitsen paaaaljon opettelua ja hyviä vinkkejä teiltä lukijoilta, joilla on iMac käytössä. Nyt siis kaikki hyvät sovellukset, käyttövinkit jne. jakoon, kiitos!!

ps. Jotta kerralla ei vaan olisi liikaa opettelua, päätin opetella snäppäämäänkin. Se on sentään vähän helpompaa kuin tämä tietokonehomma. Snapchatista minut ja juttuni löydät nimellä essiesmeralda.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Tsemppiä tutustumiseen! Mac -maailma on selkeä ja helppokäyttöinen, kun unohtaa pc -maailman ja heittäytyy ennakkoluulottomasti uuteen. Terveisin Tuija

 • Kadun täysin, että ostin macin. En osaa, en ymmärrä, en vaikka kuinka yritän!

  • Voi ei, harmillista! Minä taas olen ihan varma, että opin tämänkin, sillä olen opetellut niin monta tietokoneisiin liittyvää juttua itsekseni, että tuskin tämä on poikkeus. Harjoitusta se vaan vaatii! 🙂

 • Mac on todellisuudessa helppokäyttöisempi kuin PC. Älä yritä tehdä asioita vaikeasti vaan oikaise 🙂 Finder on sama kuin Oma tietokone. Maailman mahtavin ominaisuus bloggaajalle on, että Finderissä voi merkitä kuvia erivärisillä pallukoilla, esim. blogiin tulevat pinkillä, Faceen menevät sinisellä jne 🙂 Mikä Macissa erityisesti tuottaa hankaluuksia?

  • Uskon sen, että lopulta tämä on helpompi. 🙂
   Huomasin tuon Finderin, mutta jotenkin tuo tiedostopolku on niin kovin erilainen, että en hahmota sitä. Suurin osa ajasta yhden ainoan kuvan kanssa minulla meni siihen, että sain kuvankäsittelyohjelmassa kuvan auki ja sitten tallennettua sen sinne mihin sen haluan. Kuvien kanssa sijainnit on siis hakusessa ja niiden kuvien sijainti/polku ei oikein aukea mulle!
   Lisäksi hankaluutena on se, että en tiedä ohjelmista/sovelluksista yms., onko ne avoinna, suljettuna jne, ja kuinka pääsen järkevästi kulkemaan niihen välillä. Minulla on koneella aina yhtä aikaa liian monta hommaa kesken ja selaan niitä edes takaisin, mutta nyt en vaan löydäkään niitä avoimia mistään. Kaikki nämä ongelmat nyt äkkiseltään tuntuu kyllä sille, että ne varmaan käytön myötä hahmottuu.

   Tuo värikoodaus kuulostaa aivan mahtavalle!! Täytyy perehtyä siihen heti. Suurkiitokset vinkistä!

   • Avoinna olevat ohjelmat näkyvät alareunan ohjelmapalkissa. Avoinna olevien alla on pieni vaalea merkki. Jos haluat sulkea jonkin ohjelman, niin palkissa ohjelmakuvakkeen päällä hiiren oikealla ja sulje.

    Tiedostopoluissa sotkee PC:n verrattuna, että Macissä ei ole ”asemia”, kuten C:, D: ja mitä kaikkia PC:llä olikaan. Jos luot kansion vaikkapa työpöydälle, niin Finderissä työpöydän pitäisi näkyä vasemmassa palkissa, siitä painamalla työpöytä aukeaa finderiin ja sieltä lytyy tekemäsi kansio.

    Kuvankäsittelyohjelmassa saattaa oletuksena olla pieni tallennusikkuna. Sen saa suurennettua pienestä kolmiosta, joka on yleensä nimi-kentän vieressä. Suurennettuna tallennusikkuna näyttää aikalailla Finderille.

    Toivottavasti näistä on yhtään apua 🙂

    • Juu, huomasin, että alapalkissa on niiden ohjelmien kohdalla pieni tumma piste. 🙂 Aluksi tuntui hassulle, kun siellä näkyy nekin ohjelmat, jotka ei ole päällä, mutta sehän tuntuukin olevan tän jutun idea, että kaikki löytyy helposti alapalkista ja ne käynnistyy niiiiiiiin nopeasti, vaikkei ohjelmat olisi käynnissä.

     Finderista mun on yhä vaikea löytää joitain kansioita, mutta ratkaisin tämän niin, että vein työpöydälle parit tärkeimmät!

     Oli paljon apua vinkeistäsi, kiitos!!

 • Minulla on iMac harkinnassa, joten mielenkiintoista lukea opettelustasi. Kerrohan, miten homma jatkossa sujuu!