Luova tauko

Alkanut syksy ei ole ollut ihan niin helppo kuin onnistuneen kesän jälkeen olisin toivonut ja odottanut. Kahteen kertaan yli pyyhkäissyt flunssa-aalto veti punkan pohjalle useammaksi päiväksi ja vei mehut melkein pariksi viikoksi. Pienet ja suuret vastoinkäymiset on meinannut kasaantua ja välillä asioista on tuntunut katoavan ilo.

Tajusin onneksi, että tämä tunne on tuttu entuudestaan ja vitamiinitankkaus on tuonut tälläkin kertaa yllättävän nopeasti apua vetämättömään oloon. Viikonlopulle suunniteltu luova tauko; vapaa-aika aivan terveenä, ystävien tapaaminen ja kotityöt kaikessa rauhassa teki myös terää ja uutta viikkoa onkin nyt mukava aloittaa energisenä ja hyvin levänneenä.

Äitini on aina ymmärtänyt lahjojen ostamisen päälle, vähän niin kuin minäkin. Synttärilahjan voi ihan hyvin ostaa ja antaa jo syyskuussa, vaikka syntymäpäivä on vasta loppuvuodesta ja joululahjankin voi hankkia sekä antaa mihin aikaan vuodesta, jos jotain sopivaa tulee vastaan. Luova tauko, Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltaisen kaunis teos tuli vastaan Habitaressa ja sain sen äidiltä lahjaksi. Ehkä hän huomasi, että pienelle luovalle tauolle voisi olla tilausta. En ole vielä ehtinyt kirjaa kokonaan lukemaan, mutta selailun perusteella mielenkiintoista asiaa on luvassa.

Neulominen jos joku rauhoittaa mieltä. Ostin uuden hiekan sävyisen villalangan uusia villasukkia varten, mutta löysin käsityökassista yhden valmiin villasukan ja toisen alun, joka jäi kesken viime syksynä. Uuden langan väri oli juuri sama kuin viime vuonna, joten jatkan iloisena viime vuotista neulomista ja saankin villasukat aiottua nopeammin jalkaan. Villasukille alkaa tosiaan olla jo tarvetta kun katsoo tämän viikon sääennustetta. Vaikka mittari näytti aamulla vain kahta lämpöastetta, ei talon lämmitystä vielä ole laitettu päälle, sillä tuntuu että talo on kuuman kesän jäljiltä yhä lämmin. Katsotaan selvitäänkö lokakuulle saakka, ennen kuin pattereihin tarvitaan lämpöä.

//Kivaa uutta syysviikkoa!

ps. Ihana ystäväni Anna-Reetta on avannut uuden Kaunis Piirto -blogin. Olen ilokseni saanut olla auttamassa uuden blogin perustamisessa. Käykää tutustumassa ja inspiroitumassa kauniista, taidokkaista kuvista.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Nyt onkin siirytty vauhdilla syksyisiin lämpötiloihin. Toissa yönä lentokentältä ajaessani lämpömittari näytti 16 C, mutta tänä aamuna kahdeksalta mittariin vilkaistessani elohopea oli kivunnut enää vain muutamaan asteeseen.

    Aurinkoista, luovaa syksyä