Lopputulos – Kylpyhuone- ja saunaremontti

kylpyhuone betoni mikrosementti

Kylläpä teki tiukkaa katsella noita rumia ennen -kuvia ja remonttikuvia blogin etusivulla… Nyt on vuorossa lopputuloksen esittely. Kellarin kylpyhuone- ja saunaosasto on nyt siis lähes kokonaan valmiit, ja kuvaamisesta kun innostuin, on nyt esillä lähestulkoon jokainen nurkka. Kotikylpylän värimaailma muodostuu luonnollisesti valkoisesta, mustasta ja harmaasta. Vaaleiden mikrosementtipintojen ja valkoisen tiiliseinän parina mustanharmaa betonilattia toimii hyvänä kontrastina. Vanhat peiliovet maalattiin samalla tummalla harmaalla kuin kaikki muutkin ovet talossa on maalattu. Nuo väliovet saunan ja kylpyhuoneen sekä kylpyhuoneen ja muiden kellarin tilojen välillä oli peitetty lakatuilla mäntypaneeleilla. Purettuamme paneelit, saimme maalaamalla kauniit ovet esiin. Saunan ovi oli paneelin alla puhtaalla puupinnalla, joten sen saimme vahattua saunan puolelta saunavahalla mustaksi, kuten muutkin mustat puupinnat.

kylpyhuone kellarissa

Keksimme jo ennen remontin aloittamista, että haluamme kylpyhuoneeseen kylpyammeen, sillä tilaa kylppärissä on varsin hyvin, kun teimme pyykkikoneelle paikan toisaalla. Koska muuten kellarikylpylä on aika rosoinen ja tyyliltään pehmeä erilaisten pintojen vuoksi, päädyimme mahdollisimman yksinkertaiseen ammeeseen. Noron Mood amme on sopivan kokoinen ja simppeli. Sinne mahtuu hyvin kaksi pientä polskimaan ja yksi aikuinen rennosti lekottelemaan.

kylpyhuone suihku noro

Uudet putket kylpyhuoneeseen laitettiin pintavetona. Nuo kromiputket on mielestäni varsin tyylikkäät ja ne sopii hyvin tuohon mikrosementtipintaa vasten. Kattosuihkusetti on Noron Frost ja ammehana Cellon Modern. Ne onkin täällä ammeen lisäksi ainoat modernimmat elementit. Suihkun viereen tein laudelaudasta shampoita varten lokerohyllyn, joka on seinässä kiinni kulmaraudoilla. Samasta mustasta puusta taidan tehdä vielä pienen ammehyllyn, johon voisi laskea tavaroita ammeessa loikoillessaan.

kylpyamme noro mood

Esittelin jo kesällä blogissa tekemäni mustan penkin. Penkki pääsi kylpyhuoneen seinustalle mustan hyllyn kanssa ajamaan pukuhuoneen virkaa. Seinähyllyn kannakkeisiin on asennettu tanko, jossa on koukut pyyhkeille ja vaatteille. Hyllyllä on kaikenlaista saunassa ja kylpyhuoneessa tarvittavaa. Suihku on sen verran kaukana tältä seinältä, että pyyhkeet ja vaatteet säilyy hyvin kuivana penkillä ja naulakossa. Kylpyhuone on onneksi sen verran tilava, että pukuhuonepenkille jäi näinkin hyvin tilaa.

kylpyhuone betonilattia

Kylpyhuoneen katto on samalla harmaaksi vahatulla kuusipaneelilla tehty kuin saunan paneelit ovat. Lämpimän harmaa puu on juuri sopivan pehmeä sävy muuten vahvoille kontrasteille, tummalle lattialle ja vaaleille seinille. Se sopii myös hyvin yhteen mikrosementtiseinien kanssa. Vaha on Tikkurilan Supi Saunavaha harmaa. Sen levittäminen onnistui hyvin ulkona irtonaisiin paneeleihin, mutta paikoillaan oleviin paneeleihin levittäminen olisi ollut haastavaa, sillä vaha on täysin nestemäistä litkua.

kylpyhuone-betoniseina
sauna musta ovi

Supi Saunavaha harmaa musta

Saunan puolella kuvaaminen on todella haastavaa isojen mustien pintojen vuoksi, mutta pari kuvaa sain sieltä otettua. Tunnelma saunassa on mielestäni aivan ihana. Harmaalla saunavahalla vahatut paneelit on kauniit ja vaikka vahan sävy on kylmä, jää kuusipaneelin lämpö kuitenkin näkyviin. Saunassa käänsimme paneloinnin vaakasuuntaan ja samalla kääntyi katon panelointi luonnollisempaan suuntaan. Tämä laski kattoa molemmissa huoneissa parin sentin verran, mutta huonekorkeutta täällä on onneksi muutenkin ihan riittävästi. Mustanharmaa muuriseinä ja lattia ovat yhtä tummat kuin mustaksi vahatut lauteet ja näkymät lauteilta katsottuna onkin varsin tummat. Koska puukiukaassa on lasiluukku, tykkään saunoa ilman valoja, korkeintaan kynttilä lisävalona. Saunapuille ja lyhdylle tehty hylly on syvennyksessä, jossa ennen oli muuripata. Sauna on sen verran vielä kesken, että kaide alalauteen eteen on vielä tekemättä. Sen nikkarointi ei varmasti olisi iso homma kaiken muun jälkeen, mutta niin vain se on jäänyt roikkumaan.

Musta Sauna

kylpyhuone pukuhuone

Pukuhuoneena toimivalle penkille on ihana istahtaa hengähtämään saunan jälkeen ja nauttia vielä hetki kylpyhuoneen tunnelmasta. Lattialla olevassa korissa säilytetään kylpypyyhkeitä.

Remontin lopputulokseen olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä ja joka kerta saunoessa tulee huokailtua sitä, kuinka ihanan kellarikylpylän saimmekaan. Tiloissa säilyi hyvin kellarin tunnelma eikä täällä näytä siltä, että olisi yritetty saada liian uudenaikaista lopputulosta aikaan. Kylpyhuone ja sauna on aivan meidän näköiset ja juuri sen tyyliset, mitä remontilla lähdettiin hakemaan.

Mitä fiiliksiä meidän kotikylpylä herättää? Onko lopputulos lainkaan sellainen kuin suunnitelmieni perusteella olisi voinut kuvitella? Jäikö remontista tai lopputuloksesta jotain kysyttävää?

Mikrosementtipinnat toteutettu yhteistyössä Z Counterformin kanssa.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Avan ihana! Itsekin innostuin viimeviikolla pesuhuoneremontista nimenomaan mikrosementillä. Tämähän näyttääkin olevan kehittyneempi mikrosementtitoimittaja, kun voi tehdä kerralla 3-19 mm:n kerroksen. Heidän kotisivuillaan ei kuitenkaan puhuttu mitään märkätilaan sopivuudesta, mutta ilmeisesti kaikki mikrosementit sopivat märkätiloihin…vai olenko oikeassa?

  • Kiitos Soil! En tiedä kaikkien mikrosementtien sopivuudesta märkätiloihin, mutta tämä ainakin käy. 🙂 Vaatii tietysti pohjalle oikean pohjusteen ja pintaan tarvittavat käsittelyt.

 • Lopputulos on upea! Ihana varmasti nauttia oman työn tuloksesta. Erityisesti amme on loistojuttu ja puukiuas on niin ihana. Nautinnollisia kylppäri ja saunahetkiä! 🙂

 • Oijoi mitenkä onnistunut muutoksesta tulikaan! Onkyllä kokonaisuutena täysi kymppi! Ihania kylpyhetkiä uuteen saunatilaan!:)

 • Todella kaunista ja kodikasta!! Ihana lopputulos!
  Teidän taloon on vissiin viemäröinnit jossain vaiheessa vaihdettu? Kiinnostaa vaan ku itellä olis sama remontti tiedossa ja talokin samalta ajalta…

 • aivan ihanan tunnelmallinen kylpyhuone. Täydellinen paikka kylpemiseen mutta myös rauhoittumisen ja rentoutumiseen. Kiitos postauksesta.

 • Hurjan kaunis ja tunnelmallinen saunaosasto! Kyllä tuolla kelpaa lekotella lauteilla tai lillua ammeessa. Ja muutos entiseen… huh huh!!

 • Voi miten upea siitä tulikaan! Olinkin jo odottanut tätä postausta. Miten muuten tuo hauska shampoopulloteline kestää kosteutta, oletko sen käsitellyt jollain vahalla? Sain tästä kivoja idiksiä, jos joskus päätämme uudistaa kylppärin. Mukavia kylpylähetkiä vaan:)

  • Kiitos! Ihanaa, että remontin lopputulos kiinnostaa. 🙂
   Shampoopulloteline on siis tehty laudelaudasta joka on lämpökäsiteltyä puuta ja jo itsessään kestää hyvin kosteutta ja kosteusvaihteluja, mutta on lisäksi vahattu mustassa saunavahalla. Luulisi kestävän! 😀 En löytänyt mieleistä telinettä valmiina, joten päädyin jälleen kerran tekemään itse! 🙂

 • Onpa kaunis kellarikylpylä. Amme on kiva lisäylellisyys ja sopii hyvin tyyliin.Teillä on varmaan lämmin vesi verkosta, ettei tarvitse pelätä kylpyveden loppumista kesken?
  Nykyään on hienoja mahdollisuuksuuksia tehdä tasainen saumaton lattia, joka on helppo pitää puhtaana. Ehdottomasti talonne tyyliin sopivia materiaaleja!

  • Kiitos Ansku! Amme on kyllä sellainen sopiva pieni arjen luksus ja ihana rentoutumispaikka. 🙂
   Lattian ja seinienkin saumattomuus on kyllä ollut erityisesti siivouspäivänä plussaa!
   Meillä vesi lämpiää öljyllä ja on riittänyt hyvin kylpiessäkin.

 • Todella hieno lopputulos! Kuten sanoit hienosti huomioitu alkuperäiset puitteet, mutta tuotu teidän makua ja vähän moderniakin mukaan joukkoon. Hienoa! Sanoisin, että juuri kylpyhuoneen sisustaminen on vaikeinta, sillä se on sen verran kallista, että etenkin siinä pitää miettiä, miten tila kestää aikaa ja muotivaihteluita. Uskon, että tämä kestää! Onko lattia muuten maalattua betonia vai mitä (ja millä materiaaleilla/maaleilla teitte sen)? Tieto voi löytyä vanhemmista postauksista, mutta jos en ehdi sinne asti kahlata, vastaa sinä, jos ehdit 🙂

  Meilläkin kylppäriremppa odottaa vuoroaan, mutta entiset omistajat olivat laittaneet sen juuri 2000-luvun alussa kuntoon (omalla maullaan), joten ei vain raski lähteä tekemään ainakaan kalliita laatoitustöitä sinne tähän hätään – ja kun on lista muitakin tekemättömiä ja kiireellisempiä asioita, asia varmasti siirtyy vielä vuosilla eteenpäin 😉

 • Aivan upea kokonaisuus! Tuolla olisi ihana rentoutua ☺️
  Minua kiinnostaisi vielä tuo maalattu betonilattia, onko se millä maalattu? Eikös sen täydy kuitenkin olla vedenpitävä vai riittääkö vedeneriste? Kiitos vastauksesta ☺️