Lontoo toukokuussa

Teimme vanhemman tyttäreni kanssa kahdestaan pienen reissun Lontooseen toukokuussa. Meidän reissullemme sattui uskomattoman hieno kesäkeli ja aurinkoinen, toukokuinen Lontoo näyttäytyi parhaimmillaan. Koska itse aina reissuun lähtiessä lueskelen blogeista matkajuttuja, ajattelin itsekin kertoa muutaman jutun meidän reissusta Lontooseen, jos niistä on apua jollekin reissua suunnittelevalle.

Lontoo Toukokuussa

Lontoo Toukokuussa

Varasimme hotellin Knightsbridgestä ja sijainti olikin aivan täydellinen, vaikka itse hotelli ei ihan odotuksia vastannut. Keskeisen sijainnin vuoksi aikaa ei kulunut matkustamiseen kaupungin sisällä juurikaan ja ehdimme hyvin kolmessa päivässä nähdä monenlaista. Lähdimme lähtökohtaisesti Lontooseen katselemaan nähtävyyksiä sekä shoppailemaan ja niitä ehdimme tehdä hyvin.

Edulliset Norwegianin lennot vievät Gatwickin lentokentälle ja sieltä siirryimme Victorian asemalle Gatwick Express junalla. Lippujen osto sujui kätevästi puhelimella verkkokaupasta (meno-paluulippu kerralla) ja siirtyminen kentältä keskustaan ja palatessa takaisin oli simppeliä ja Gatwick Expressin laiturit ja junat on todella selkeästi merkittyjä.
Muuten liikuimme Lontoossa kävellen ja kaksikerroksisilla busseilla, yläkerrassa tietysti. Julkisten kulkuneuvojen maksuissa voisimme Suomessa ottaa briteistä mallia. Maksaminen käy helposti lähimaksukortilla eikä matkakorttien, sovellusten tai matkalippujen kanssa tarvitse turistina säätää turhaan. Yksi matka bussilla keskusta-alueella maksaa 1,50 puntaa ja kun maksaa samalla kortilla vuorokauden aikana kaikki matkat, veloittuu kortilta korkeintaan 6,50 puntaa vuorokaudessa. Kätevää!

Lontoo Toukokuussa

Harrodsin tavaratalo. Tähän legendaan tutustumiseen käytimme yhden illan, vaikka ohi kuljimme lukuisia kertoja, koska hotellimme sijaitsi samassa korttelissa tavaratalon kanssa. Ennakkoon kuulin, että ruoka- ja herkkuosastot ovat erityisesti tutustumisen arvoisia ja niissä tosiaan riitti tutkittavaa. Tavaratalon upea, vanha henki ja erittäin tarkkaan harkittu visuaalisuus tekevät paikasta erityisen. Meidän mukaamme Harrodsilta tarttui muutama matkamuisto ja yhdet iltapalaeväät leivonnaisosastolta.

Lontoo Toukokuussa

Notting Hill. Halusin toki tutustua elokuvasta tuttuun sympaattiseen ja värikkääseen Notting Hilliin. Teini kysyi, tulimmeko tosiaan tänne asti katselemaan taloja. Tulimme tietysti! Emme viipyneet Notting Hillissä aivan niin kauaa kuin olisin toivonut mutta melko monta ovea ja taloa tuli kuvattua ja ihasteltua. Ihanan värikäs maailma poikkeaa kivasti ydinkeskustan tunnelmasta.

Victoria and Albert museum

Victoria and Albert Museum. Sovimme etukäteen, että reissussa otetaan aikaa yhdelle museolle ja valitsin Victoria and Albert museumin, sillä kuulin siellä olevan maailman suurimman sisustusesineiden kokoelman. Suosittelen museota ehdottomasti jokaiselle sisustamisesta ja asumisesta kiinnostuneelle Lontoon kävijälle. Taidetta, arkkitehtuuria ja esineitä on loputtomiin ja meiltä jäi varmasti osa näkemättä, vaikka keskityimme pääasiassa Eurooppa -näyttelyihin. Vanhat käsinmaalatut tapetit näyttävät varsin ajankohtaisille ja oli kiinnostavaa tutustua monen tutun kalusteen historiaan.

Victoria and Albert museum 1

Victoria and Albert museum

Lontoossa vietettiin meidän siellä ollessamme pitkää viikonloppua, sillä maanantai oli Bank Holiday, May Day ja monella oli silloin vapaapäivä. Sen ja lämpimän kelin ansiosta kaupungissa oli valtavasti ihmisiä liikkeellä ja moni paikka oli aika tukossa. Me keskityimme maanantaina lähinnä teinin toiveesta vaatekauppoihin silloin ja se taisi olla ihan hyvä ratkaisu, sillä moni nähtävyys oli väkeä täynnä.

Lontoo Toukokuussa

Lontoo Toukokuussa

Ihastelin brittiläistä arkkitehtuuria joka paikassa liikkuessamme enkä jaksanut laskea, kuinka monta ovea ja porrastasannetta kuvasin. Kun ympäristö on totaalisen erilainen arkiympyröihin verrattuna, arjesta irtautuminen on silloin hyvin helppoa. Arkkitehtuurin lisäksi kiinnitin huomioni siihen, että Lontoo on todella vihreä ja vehreä kaupunki ja puistoja on paljon.

Lontoo Toukokuussa

Viimeisenä iltana joutsenet ja auringonlasku Hyde Parkissa jäivät kauniina muistona mieleen. Tällainen kunnon loman täytyy olla; sopivassa suhteessa energistä ihmisvilinää, uusia paikkoja ja kauniita elämyksiä!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.