Kurkistus astiakaappiin

Astiakaappi Ikea

Ruokailutilan puolella olevan astiakaapin esittely on ollut pitkään mielessä ja siitä onkin kyselty jo lisätietoja. Keittiötä suunnitellessani keksin jo heti alkuunsa, että sijoitamme kaikki astiat samaan paikkaan ja kaapin luontevimmaksi paikaksi osoittautui ruokailutilan seinä. Kolmesta 60 cm leveästä kaapista muodostuva kokonaisuus on ollut käytössä aivan loistava, sen paikka lähellä ruokapöytää on toimiva, eikä astianpesukoneeltakaan ole kuin pari-kolme askelta kaapille. Kun astioista lähes kaikki tuodaan samaan paikkaan, on koneen tyhjentäminen helppoa, eikä tarvitse ravata ympäri keittiötä.Tilava astiakaappi

Kaapit ovat Ikean Metod/Maximera kaappeja, joissa matalamman alaoven sisällä on kolme vetolaatikkoa. Vetolaatikoissa säilytetään lautasten ja jälkiruokakulhojen lisäksi astiapyyhkeitä ja muita keittiötekstiilejä sekä ei niin kauniita keittiötarpeita, kuten muovirasioita, pakastepusseja, urheiluravinteita jne. Yläpuolella korkeampien ovien takana olevilla hyllyillä sen sijaan on edustuskelpoisimmat asiat eli lähes kaikki astiat. Tällä hetkellä kaapit on varustettuna niillä hyllyillä, mitä kaapin mukana oletuksena tuli, mutta olen huomannut, että ainakin reunimmaisiin kaappeihinvoisi hankkia lisähyllyt, koska korkeutta riittää ja näin astiat saisi vähän väljemmin esille. Lasit ja kannut ovat varsinkin ahtaasti esillä, lisähyllyllä ne saisi järkevämmin esille.

Astiakaapin sisältö

Astiakaappi

Oikeanpuoleisessa kaapissa on oikeastaan kaikki päivittäisessä käytössä olevat astiat; laatikoissa lautaset ja kulhot, hyllyillä lasit ja muumimukit. Erityisen kiva tässä säilytyssysteemissä on se, että nuorimmainenkin yltää kaikkiin arkiastioihin ilman kiipeilyä ja kurottelua. Keskimmäisen kaappin hyllyille on sijoitettu tarjoiluastioita.

Astioiden säilytys

Viimeisessä kaapissa on niitä astioita, joita käytetään hyvin harvoin. Noita ihania vanhempieni nyt syksyllä meille tuomia perintöastioita, kauniita Rörstrandin ruokailu- ja tarjoiluastioita ei olla vielä päästy käyttämään kertaakaan. Saapa nähdä meneekö jouluun asti, ennen kuin ne katetaan pöytään. Ylähyllyllä on ahtaasti valkoiset ja harmaat Teeman kahviastiat ja harmaat mukit. Tähän tarvitaan ehdottomasti lisähylly, pitääkin seuraavalla kerralla Ikeassa käydessä muistaa ostaa pari hyllyä. Viimeisestä kaapista löytyy myös mutsin herkkujemma!

Astiakaappi

Astiapyyhkeet, kaitaliinat ja kangasservetit ovat nätisti yhdessä laatikossa. Kertakäyttöastioille, pakastepusseille sun muille on oma laatikkonsa ja muoviastioiden määrän olen karsinut niin miniminn, että nekin mahtuvat hyvin yhteen laatikkoon.

Astiakaappi Ruokailuhuoneessa

Sitten on vielä muutamat yksittäiset astiat, jotka ovat näkösällä astiakaapin vieressä olevassa juuri maalatussa Lundian hyllyssä. Hylly muuten istuu paikalleen kuin nakutettu, otin jo pari kuvaa siitäkin, joten näette sen pian. Tämän kaapin lisäksi ruuanvalmistusastioille, eli kattiloille, paistinpannulle ja vuoille on oma vetolaatikko uunin alapuolella, jossa onkin loogisempi paikka niille. Helpottaa arkea ja elämää kummasti kun kaikille keittötavaroille on suunniteltu oma sopiva paikkansa.

Sellainen esittelypostaus tällä kertaa! Astiasäilytyksen suunnitteluun olen meidän keittiössä erityisen tyytyväinen, vaikka en moitittavaa kyllä muutenkaan pahemmin myönnä keksineeni. Kyllähän oman suunnittelytyön tulokseen saa olla tyytyväinen, vai mitä!?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Moi,

    Tuollaiset minäkin haluan kun teen keittiöremontin! Vähän vaan matalemmat, että saa päälle jotain koristetta ja niissä säilytän vaan ne tarjoiluastiat ja paremmat astiat 🙂
    Näyttää niin kätevältä ja varmaan sitä onkin!

    t:Sanna