Muisto mummolasta

Olen kasvatellut pikkuruisena taimena ostettua kultaköynnöstäni monta vuotta mielessäni ajatus mummolani olohuoneesta, jossa kultaköynnös kiersi huonetta. Jos ei kultaköynnös aivan huoneen ympäri kietänyt niin useammalle seinälle se ulottui kuitenkin. Viimeisen vuoden aikana tuo minun kultaköynnös on innostunut kasvamaan niin, että astiakaapin päälle sijoitetusta ruukusta pisimmät varret valui jo lattialle saakka. Siispä totesin, että nyt viimeistään on oikea aika nostaa köynnöksen varret seinälle. En tiedä, millä tavalla mummolassa oli aikanaan köynnöksen seinälle nosto toteutettu, mutta minä naputtelin kattolistan alapuolelle pieniä nauloja, joiden varassa nostelin varsia katon rajaa pitkin kulkemaan. Ehkä paras vaihtoehto olisi ollut sellaiset pikkuiset taulukoukut. Täytyy muistaa ostaa niitä töistä ja laittaa seuraavaksi niitä ja voisipa tuonne pari koukkua lisätäkin, jotta köynnös olisi tukevammin seinällä.

kultaköynnös seinälle

Kultaköynnös seinällä

Nurkassa kultaköynnös on vähän sullotun oloisesti, mutta kasvithan sopeutuu nopeasti ja muuttaa kasvutapaansa valon mukaisesti, joten ehkä se näyttää jonkin ajan kuluttua siistimmältä. Tuossa verhon päällä sen sijaan köynnös näyttää jo nyt oikein hyvälle. Se pehmentää kivasti kokovalkoista seinänäkymää. Tilaahan köynnöksellä on kasvaa ennen kuin seuraava seinä tulee vastaan. Nyt ei muuta kuin odottelua muutama vuosi! Kultaköynnös on ilmeisesti niitä kasveja, jotka tykkää totaalisesta hylkäämisestä ja äkkinäisestä runsaasta kastelusta, sillä tällä hoitotyylillä se on kasvanut menestyksekkäästi. Tasaisesta kosteudesta ei ole tietoakaan, sillä multa on välillä aivan rutikuiva ja annan sille kerralla reilusti vettä. Tosin, tänä kesänä vettä on ehkä tullut hiukan tasaisemmin tuosta altakasteluruukusta* johtuen. Mullat olen vaihtanut suurinpiirtein joka toinen vuosi ja muuten kasvi on ollut ihan heitteillä! Sama koskee kyllä kaikkia viherkasvejani ja varsin hyvin ne on viime aikoina pärjänneet. Olisiko syynä runsas luonnonvalo, jota ne tässä valoisassa tilassa saavat jopa talvella!?

kultaköynnösTäällä on tänä viikonloppuna vietetty varsinaista sisustusviikonloppua, sillä pitkän harkinnan jälkeen olohuoneessa meni säilytyskalustus uusiksi. Sen myötä on koko olohuone pöläytetty läpi ja kehitelty monenlaista uutta. Snäppiseuraajat onkin uudet jutut jo nähnyt, ja eiköhän katsella pian uudistuksia täällä blogissakin, kunhan saan valmiimpaa jälkeä aikaan! Snäpchatissa jutut löytyy nimellä @essiesmeralda.

Iloista ja aurinkoista sunnuntain jatkoa!

* Altakasteluruukku saatu blogin kautta Orthexilta.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kultaköynös on yksi suosikeistani, ihanalta näyttää katonrajassa! Hautasin oman kultaköynökseni reilut pari vuotta sitten ja viime aikoina olen alkanut taas haikailla sen perään. Tämä taitaa tietää ostosreissua Plantageniin tms. 🙂

  • Munkin mummolassa kiersi kultakäynnös katonrajassa läpi olohuoneen. Ja aika makeelta näyttää kieltämättä tuossa vaaleassa ympäristössä 🙂 Mistä muuten olet hankkinut tuon valkoisen laskosverhon? Etsinnässä samanlainen, ei ole tärpännyt etsinnöistä huolimatta.