Kuinka oppia rakastamaan aamuja – 5 vinkkiä

Olen aina (ennen) ollut ihan toivoton aamuihminen, viimeiseen asti torkuttaja ja olen hoitanut aamutoimet viime tingassa kiireellä ja itse aiheuttamastani kiireestä johtuen pahantuulisena. Olen kuitenkin pitkään miettinyt, kuinka oppia rakastamaan aamuja ja haaveillut olevani oikein kunnon aamuihminen, joka herää ajoissa, tehokkaana ja iloisena, joka ehtii tehdä kaiken tarvittavan hyvällä mielellä ja lähtee päivän töihin viimeisteltynä ja positiivisella otteella. Päivän käynnistymisellä on niin iso vaikutus koko päivän kulkuun, ettei päivää kannata pilata surkealla aamulla. Kun aamun aloittaa positiivisella mielellä ja vailla kiirettä, on koko päivän onnistumiselle huomattavasti paremmat lähtökohdat. Viimeisen vuoden aikana aamuihini on tullut iso muutos ja päivät on lähtenyt hyvin käyntiin. Niinpä listasin viisi vinkkiäni, kuinka minä olen oppinut rakastamaan aamuja.

Vinkit onnistuneeseen aamuun

  1. Valmistaudu. Valmistaudu jo illalla tulevaan aamuun. Mieti aamun aikataulut valmiiksi. Moneltako heräät, jotta ehdit ajoissa töihin tai muihin menoihin? Mitä syöt aamulla? Valitse seuraavan päivän vaatteet valmiiksi. Pakkaa oma laukku seuraavaa päivää varten. Huolehdi lasten seuraavan päivän vaatteet, tarvikkeet, urheiluvarusteet, eväät yms. kuntoon yhdessä lasten kanssa.
  2. Luo rutiineja. Omat tärkeimmät rutiinini on hampaiden pesu suoraan sängystä noustuani, makuuhuoneen tuuletus pukeutuessani, lemmikkien ruokkiminen, jos kukaan ei ole ehtinyt ennen minua, seuraavaksi lasten herättäminen, meikkaaminen, jonka lomassa kuopuksen auttaminen aamiaisella, sängyn petaaminen ja oma aamiainen.
  3. Panosta aamiaiseen. Jos et halua syödä raskasta aamiaista, tee raikas smoothie. Tuoremehu piristää aamua kuin aamua.
  4. Kuuntele suosikkimusiikkiasi. Valitse tyyli sen tunnelman mukaan, millaiseksi haluat aamusi muodostuvan. Itse päädyn aamulla iloiseen, energiseen tai hempeään musiikkiin.
  5. Hengitä raikasta ilmaa. Jos et voi kulkea työmatkaa kävellen tai pyörällä, tuuleta makuuhuone sängystä noustuasi ja pukeudu raikkaassa aamuilmassa. Minä olen viimeisen vuoden ajan kulkenut työmatkat pyöräillen tai kävellen. Muutin keväällä työmatkareittiäni muutama sata metriä pidemmäksi, ja saan nyt kulkea puolet matkasta metsän laitaa luontoa ihastellen ja linnunlaulua kuunnellen. Tällä on todella iso merkitys koko päivän fiilikseen, sillä luonnon läheisyys saa mielen ihan eri tavalla energiseksi kuin pelkkä pyörätietä pitkin tallustelu tai fillarointi. Parhaassa tapauksessa ehdin aamulla bongata pupujen ja oravien lisäksi pari valkohäntäpeuraa. Siitä ei aamun fiilikset paremmaksi enää muutu!

//Onko sinulla vinkkejä siihen, kuinka saat aamut onnistumaan? Mitkä asiat vaikuttavat positiivisesti koko päivän kulkuun?

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Tämä oli mielenkiintoinen postaus! Aamut on meikäläiselle vaikeita ja nukunkin helposti yli kymmeneen, jos ei ole työaamu kyseessä. Arkena kuitenkin joudun AINA heräämään 5.30-6.00 ja näihinkin aikoihin on ollut vaan pakko tottua. Ratkaisuni on se, että laitan kaiken illalla valmiiksi esille. Vaatteet sukkia myöten, ponnarit, meikit, ruokailuvälineet, kassit ja koiranruoat. Näin olen saanut luotua itselleni rutiinin, joka toimii minuutilleen. :’) Vaan auta armias, jos joskus tapahtuu jotain poikkeavaa.. Vuosiin ei ole tapahtunut, mutta eiköhän sellainen aamu taas joskus koita.

  • Kiitos Essi! Tää tuli enemmän kuin oikeaan saumaan, juuri mietinkin, miten ihmeessä saadaan taas aamut sujumaan soljuen, kun huomenna alkaa meidän tyttöjen kouluvuosi täällä Walesissä. Olin aiemmin aamuihminen, kun lapsetkin heräsivät pienempänä välillä vähän liiankin aikaisin. Täällä ollaan opittu kaikki nukkumaan puolestaan välillä vähän liiankin myöhäksi (enkä kyllä pidä siitäkään). Joten nyt tartteis pikapikaa taas sisäiset kellot käännettyä niin, että itsellekin jäis aamulla aikaa hitaaseen kahvihetkeen ja heräämiseen.