Kohti uutta ja tuntematonta

Uusi vuosi alkaa kohdallani täysin uudenlaisena. Jossain vaiheessa viime kesänä tulin ajatelleeksi, että elän parhaillaan ehkä elämän antoisimpia vuosia, enkä käytä tätä aikaa siihen mitä todella haluaisin tehdä. Vaikka elämä on monella tapaa varsin tyydyttävää, on mieltä kaihertanut pitkään ajatus siitä, että tämä ei riitä. Olen miettinyt pidemmän aikaa, kuuluuko minun tyytyä ihan kivaan työhön, jos on olemassa edes pieni mahdollisuus siihen, että työ voisi olla tosi kivaa! Tämän postauksen kirjoittamisen olen aloittanut moneen, moneen kertaan; kirjoittanut ja pyyhkinyt kaiken pois, miettinyt ja odottanut oikeaa hetkeä. Ehkä tänään on oikea hetki kertoa siitä, mitä mielessäni on tämän vuoden viimeisten kuukausien aikana pyörinyt ja kuinka olen päättänyt lähteä tavoittelemaan omia unelmiani.

Hullunrohkeaa vai rohkeaa

Tammikuun alussa aloitan päätoimisena yrittäjänä ja tavoitteenani on työllistä itse itseni jatkossa. Eihän yrittäjyys minulle kuitenkaan aivan uutta ole. Ryhdyin yrittäjäksi ensimmäistä kertaa vuonna 2005, kun äitiysloma päättyi keskimmäisen lapsen synnyttyä. Silloin toimiala oli aivan toinen, mutta jo siitä saakka olen pitänyt jollain tavalla selviönä, että minusta vielä joskus tulee päätoiminen yrittäjä. Te pidempään blogiani seuranneet lukijani varmaan tiedättekin, että olen toiminut sisustussuunnittelijana jo muutaman vuoden ajan. Tähän saakka yritystoimintani on ollut sivutoimista ja olen yritystoiminnan ohessa ollut joko lasten kanssa kotona silloin kun lapset olivat pieniä tai sitten olen ollut osa-aikaisesti töissä. Nyt ryhdyn ensimmäistä kertaa kokoaikaiseksi yrittäjäksi.

Kesällä 2016 työpaikallani käynnistyi aikaa ja sitoutumista vaativa projekti, johon minua pyydettiin mukaan. Rooli tässä projektissa oli sen verran aikaa vievä, että tein tietoisen päätöksen jättää oma yritystoiminta sivurooliin ja ensimmäistä kertaa aikuistuttuani olin kokopäiväisesti palkkatyössä. Työtehtäväni on ollut aivan toisella alalla mitä koen omakseni ja jollain tavalla koin päätyneeni vahingossa tekemään työtäni. Olen kiitollinen siitä mahdollisuudesta, jonka työssäni olen saanut ja päässyt kehittämään osaamistani hurjasti. Uskon, että työssä olen oppinut valtavasti sellaisia asioita, joista minulle on hyötyä omaa yritystä pyörittäessäni. Eniten olen nauttinut työssäni ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa olemisesta ja kollegoiden auttamisesta ja tukemisesta. Läheisten työkavereiden antama tuki ja hyvä seura on ne asiat, joita tulen varmasti ikävöimään. Entinen työpaikkani, se jonka oven suljin tänään viimeistä kertaa työntekijänä, tulee olemaan jatkossa tärkeä yhteistyökumppanini.

Kun aloin miettiä ”oikeaksi” yrittäjäksi ryhtymistä tosissani, päätin heti alkuun, että teen valmistelut ja laskelmat huolella ja hyödynnän kaiken mahdollisen avun, mitä aloittaville yrittäjille on tarjolla. Kävin suunnitelmiani läpi uusiyrityskeskuksen neuvonnassa ja sain hyviä vinkkejä. Kuulin, että starttirahakäytäntö on muuttunut ja nykyään starttirahaa ei myönnetä pelkästään uusille yrittäjille vaan starttirahaa on mahdollista saada myös laajennettaessa yritystoimintaa sivutoimisesta päätoimiseen. Niinpä laadin liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmat sillä tarkkuudella, että ne käyvät starttirahan hakemiseen. Te-toimisto, joka käsittelee starttirahahakemukset, yllätti minut positiivisesti ystävällisellä ja kannustavalla palvelulla. Kun sain tiedon myönteisestä starttirahapäätöksestä, kerroin samana päivänä pomolleni irtisanoutumisesta. Eihän starttirahan turvin kovin pitkälle pötkitä, mutta se että alkukuukausina on olemassa pieni tuki ja turva, antaa kuitenkin hiukan enemmän rohkeutta; ensimmäisinä kuukausina kun laskutettavaa ei välttämättä vielä ihan riittämiin ole! Tällä hetkellä uskon, että huolellisista alkuvalmisteluista tulee olemaan hyötyä, sillä sen verran tarkkaan olen kaiken laskenut ja suunnitellut.

esmeralda's

Mitä minun on sitten tarkoitus tehdä?

Sisustussuunnittelu on ollut jollain lailla mukana koko ajan siitä lähtien kun opiskelin AJK:ssa 2011-2012 sisustussuunnittelijaksi. Toistaiseksi olen päässyt suunnittelemaan lukuisia koteja, mutta myös muutamia yritysten toimitiloja. Olen kasannut joitakin kuvia suunnittelemistani kohteista Portfoliooni. Tämä näytekansio tulee varmasti päivittymään kun pääsen kuvaamaan tuoreempiankin töitäni, mutta nytkin se antaa jonkinlaisen kuvan suunnittelemistani sisustuskohteista.

Bloggaaminen on ollut jollain tavalla työtäni jo vuodesta 2012 jolloin blogini siirtyi ensimmäistä kertaa portaaliin ja aloin saada bloggaamisesta palkkaa. Sen jälkeen blogi on nähnyt enemmän ja vähemmän aktiivisempia kausia, jolloin myös blogin kautta saadut ansiot ovat vaihdelleet. Viime keväänä harkitsin jo koko blogin lopettamista, mutta kun aloin tosissani miettiä oman yritystoiminnan laajentamista ja kehittämistä, nousi jokaisessa vaiheessa blogi ja sen kautta tulevat mahdollisuudet esiin. Niinpä olen päättänyt, että nyt jos koskaan on aika antaa myös blogille mahdollisuus näyttää, mihin kaikkeen tästä vielä onkaan.

Sisustussuunnittelun ja bloggaamisen lisäksi tulen tarjoamaan myös apuja somemarkkinointiin pienyrityksille. Lisäksi minulta voi ostaa sisältöjä kaikenkokoisten yritysten omiin kanaviin. Tätä kaikkea olen tehnyt jo aiemminkin, pienemmässä mittakaavassa. Tällä hetkellä minulla on ilo tehdä facebook -markkinointia myös muille kuin omalle yritykselleni ja sparrata ylipäätään someen liittyvissä kysymyksissä muita pienyrittäjiä. Toivon ja uskon, että tälle palvelulle löytyy kysyntää jatkossakin!

esmeralda's

Esmeralda’s on ollut blogini nimenä lähes sen alusta saakka. Aiemmin olen tehnyt sisustussuunnittelua nimellä Esmeralda Interior, mutta koen että yksi nimi toimii paremmin ja kaikki palveluni tulevat jatkossa kulkemaan yhdellä nimellä joka on Esmeralda’s. Yritykseni rekisteröity nimi on Esmeralda’s DESIGN. Kaikki palveluni tulee löytymään tältä esmeraldas.fi -sivustolta. Blogilla on nykyään oma sivunsa, samoin tarjoamillani palveluilla. Löydät ne kaikki saitin ylävalikosta. Ehkä tänne ilmestyy joskus vielä jotain muutakin, mutta se asia saa jäädä vielä mietintään!

Olisiko sinulla käyttöä innokkaalle sisustussuunnittelijalle tai somevalmentajalle?! Tai ehkä tunnet jonkun, jolle palveluistani voisi olla hyötyä. Ilahdun suuresti, jos kerrot palveluistani eteenpäin!

Tulen kirjoittamaan lisää jossain vaiheessa yritystoiminnan käynnistymisestä. Nyt kuitenkin vedän henkeä vuoden viimeiset päivät ja heti ensi viikolla, uuden vuoden käynnistyttyä hyppään vauhdilla aivan uudenlaiseen arkeen! //Mukavia vuoden viimeisiä hetkiä juuri sinulle!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.