Ajatuksia kodikkuudesta

 

Kodikkuus, kodikas sisustus ja oman kodin kodikkain nurkkaus on ollut aika isosti esillä viime aikoina sisustusblogeissa. Haasteen näihin kodikkuuspohdintoihin meidän sisustusbloggaajaporukalle heitti Valkoisen Harmajan Suvi. Oman kodin kodikkainta nurkkausta ei tarvinut kauaa miettiä, sillä keittiön niemeke on ehdottomasti meidän talon kotoisin paikka. Se on ikään kuin koko kodin keskus ja sydän, minkä ympärillä päivittäin tapahtuu hurja määrä asioita. Se ehtii päivän aikana nähdä jos jonkinlaista; siihen kertyy tavaroita, sen äärellä kokataan, syödään, piirrellään ja istuskellaan ja päivän päätteeksi se siivotaan siistiksi, jotta se on aamulla valmiina ottamaan seuraavan päivän tapahtumat vastaan.

kodikas sisustus

Kodikas sisustus

Millainen sitten on kodikas sisustus mielestäni? Täysin kliininen sisustus ei koskaan voi olla kodikas. Kodikkuus vaatii tilaan kerroksellisuutta ja elämää. Pieni rouheus sisustuksessa saa lähes poikkeuksetta kodikkaan ilmapiirin aikaan. Kodikas sisustus on asujansa näköinen, sellainen jossa kaikki asukkaat viihtyy. En itse kokisi liian modernia sisustusta kodikkaaksi, sillä pidän pykälää pehmeämmästä tyylistä. Sama koskee liian runsasta sisustusta; se ei toimisi kodikkuuden luojana, sillä en halua että tavaraa tai värejä on liikaa. Pari varmaa keinoa kodikkaaseen sisustukseen on kukat maljakossa ja kynttilät palamassa. Niinpä toin ne näihinkin kuviin, vaikka kukkien tilalla tällä kertaa onkin pihan pensaasta leikatut kaunislehtiset oksat. Kynttilöitä voi hyvin sytytellä kesäiltaisinkin, kauniita ne ovat silloinkin eikä aina tarvitse olla hämärää tai pimeää kynttilöitä poltellakseen.

Äkkiseltään ajateltuna tässä näkymässä erityisen kodikasta on erilaiset tuolit ja jakkarat, pehmeät ja kuviolliset matot, rouhea betonitaso yhdistettynä muuten yksinkertaisiin kiintokalusteisiin ja valkoiseksi maalattu puulattia. Tätä näkymää minä kodissamme rakastan, mutta sitä tunnetta ei niinkään saa aikaan esineet ja asiat, jotka kuvissa näkyy vaan se ilmapiiri, joka tässä näkymässä vallitsee, ne hetket joita tässä tilassa on vietetty perheen ja ystävien kanssa sekä ne tunnit, joita tämän kokonaisuuden suunnittelun ja remontoinnin parissa vietettiin. Lopputuloksena näkymä on minulle niin mieluisa, että iloitsen joka kerta kun pysähdyn tilaa katselemaan. Tämä näkymä on ensimmäisenä eteisen jälkeen vastassa kotiin tullessa ja senpä takia pyrinkin pitämään näkymän kauniina ja siistinä, jotta kotiin olisi aina mukava tulla.

kodikas sisustuskodikas sisustusMitä tunteita pohdinta kodikkaasta sisustuksesta sinussa herättää? Millainen on kodikas sisustus? Mikä on kotisi kotoisin nurkkaus tai näkymä?

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.