Kevätlista

Tämän kevään bucket list pitää sisällään monta asiaa, joiden olen usein harmikseni huomannut unohtuneen kevään käännyttyä kesäksi. Nyt kevättä kärsimättömänä odotellessani ajattelin listata muutamia asioita, jotka haluan toteuttaa kevään aikana.

Tänä keväänä haluan…

…kerätä valkovuokkoja ja seurata luonnon heräämistä. Viime vuosina olen muka ollut liian kiireinen valkovuokkometsässä samoiluun. Tänä keväänä otan luonnossa liikkumiselle aikaa ja nautiskelen heräävästä luonnosta. Bruno pääsee tietysti mukaan, toivottavasti toisinaan joku muukin perheenjäsen.

…käydä Porkkalan nokalla. Minusta tuntuu, että keväällä Porkkalan niemen kärki voisi olla aivan erityinen paikka. Olen aiemmin käynyt siellä vain kesällä. Nyt otan selvää, millaista nokalla on keväisin.

…tilata ikkunanpesijän. Ikkunoiden peseminen on niin aikaa vievää puuhaa, että taidan tänä keväänä säästää aikaa muihin hommiin ja ostaa ikkunanpesun ammattilaiselta, jolta homma käy takuulla nopeammin ja kätevämmin kuin minulta. Jos sinulla on suositella hyvää pesijää, vinkkaa ihmeessä!

…lähteä juoksulenkille heti kun kadut on putsattu hiekasta, tai ainakin kun ovat sulia. Aurinkoiset ja lämpimät kevätillat on ihan parasta aikaa liikkua ulkona.

…matkustaa vanhemman tyttären kanssa Lontooseen. En osaa sanoa, kumpi meistä enemmän reissua odottaa, mutta innoissaan olemme molemmat. Ihana päästä kaksin matkaan, meillä kun tytön kanssa on usein melko samanlaiset mielenkiinnon kohteet, joten viihdymme varmasti samoissa paikoissa. Varasimme sympaattisen pienen hotellin aivan Lontoon ytimestä, josta on toivottavasti helppo suunnata tutkimaan kaupunkia, jonne matkustamme ensimmäistä kertaa.
Kevät on ehdottomasti paras aika reissata, varsinkin jos kohteena on joku kotimaata mahdollisesti lämpimämpi paikka. Viime kevät Etelä-Ranskassa osui täydelliseen saumaan; oli ihana viettää viikko kesässä, kun kotona oli kylmä kevät. Kööpenhamina ja Riika ovat myös olleet molemmat ihania kevätmatkakohteita.

…laittaa terassin kesäkuntoon heti kun piha on lumeton. Pahoin pelkään, että siinä kestää vielä viikkoja, mutta jos vaikka vapuksi onnistuisi! Sen jälkeen onkin aika panostaa koko pihan ja talon ulkoilmeeseen, sillä meillä vietetään kesäkuussa rippijuhlia, jotka toivon mukaan voisivat olla oikein kunnon puutarhajuhlat. No, kesäkuun säihin ei yleensä ole luottamista, joten täytyy varautua sekä sisällä että ulkona juhlimiseen.

Olen varma, että kevät tulee heti kun tulemme kotiin pääsiäisen vietosta, huhtikuuta kun silloin jo mennään, joten eiköhän listan toteuttamiseen ryhtyminen onnistu heti ensi viikosta lähtien!

//Mitä sinä haaveilet tekeväsi tänä keväänä?

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Keväällä olen lähdössä balettia katsomaan Tallinnaan. Luonnon heräämistä on ihana seurata ja parveketta laitella kunhan säät vain lämpenevät. Sitten kun säät kunnolla ovat lämmenneet, fillarikin kaivetaan esiin.