Keittiön valintoja

keittiovalintojaKun pari päivää sitten kurkistettiin keittiösuunnitelman toiminnalliseen puoleen, nyt olisi vuorossa suunnitelmien materiaali- ja laitevalintoja. Läheskään kaiken suhteen ei olla vielä tehty lopullisia päätöksiä, mutta aika hyvin on jo mielessä, mitä keittiöön halutaan. Luulen, että keittiön värit ei kenellekään tule yllätyksenä. Vaalealla pohjalla mennään, mutta liian vaaleata ei keittiöstä tule, sillä kontrasiksi muuten vaaleaan tilaan maalataan olohuonetta ja keittiötä rajaava muuri ja sen viereinen seinänpätkä tummanharmaalla. Olen suunnitellut pintaan kalkkimaalia tai muuta kaunista himmeää pintaa. Altaan kohdalle tummaan seinään täytyy tehdä suojaus, jotta seinä kestää roiskevettä altaan ympärillä. Muut seinät maalataan valkoisiksi. Lattian suhteen olemme päätymässä koko talon yläkerrassa eteistä ja vessaa lukuunottamatta hyvin vaaleaan tammilankkukuosiseen laminaattilattiaan.

Itse keittiön valinnat alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Kalusteiden ovet ja etulevyt tulevat olemaan mattavalkoista ja täysin sileää, luultavasti ilman vetimiä ponnahdusmekanismilla. Tai jos päädymme vetimiin, sellaiset yläreunaan tulevat huomaamattomat pienet vetimet voisi sopia visiooni. Nykyisten uritettujen ovien puhdistamisen jälkeen odotan oikein innolla sileiden ovien puhtaanapitoa. Varsinaista keittiökalusteiden toimittajaa ei olla vielä valittu, se tullaan päättämään varmasti tässä lähiaikoina. Tasot tullaan tekemään itse betonista. Niemekkeen isoa betonipintaa maltan tuskin odottaa… siitä tulee takuulla upea!

Allas sijoitetaan tuonne muurin nurkkaan ja haluan siihen yksittäisen reilun kokoisen altaan. Hanan itseasiassa tilasinkin jo. Hansgrohen Talis on mukavan yksinkertainen ja ajaton malli. Muutenkin valinnoissa koitan miettiä mahdollisimman ajattomia vaihtoehtoja, jotka tuntuisi hyvälle vielä kymmenen vuoden jälkeenkin, sillä tosiasiahan on se, että seuraavan kerran keittiötä olisi tarkoitus remontoida vasta aikaisintaan 2030 -luvulla. Eniten ajattomuuden kannalta mietityttää liesituuletin, sillä en osaa nyt päättää, valitaanko kantikas perinteisempi malli vai kovassa huudossa oleva kauniin yksinkertainen sylinterimäinen liesituuletin. Saa auttaa päätöksenteossa!

Kodinkoneet on tulossa pääasiassa rosterisena, liesituuletin ja uuni ainakin. Nyt mietin vielä tuon kylmäkalusteen, side-by-side -jääkaappipakastimen väriä, sillä periaatteessa tuohon paikkaan sopisi kumpi väri tahansa. Valkoisena se uppoutuisi paremmin ympäröivään kalusteeseen, mutta rosteri sopisi muihin kodinkoneisiin paremmin. Olisi kiva kuulla teidän mielipide tästä, kumpi tähän teidän mielestä kävisi paremmin! Side-by-side on jo mittojensa puolesta hyvä valinta keittiöön, sillä se vie vähemmän tilaa kuin perinteiset kaksi 60 leveää kylmäkaappia, mutta kaappitilaa saadaan kuitenkin enemmän kuin yhdellä 60 leveällä kaapilla. Kellariin viedään arkkupakastin tarvittaessa käytettäväksi.

keittio_5

Sellaisia suunnitelmia olisi keittiön varalle. Osia vanhasta keittiöstä olisi tarkoitus käyttää kellariin rakennettavaan kodinhoitonurkkaukseen. Mutta katsotaan nyt, missä kunnossa rungot on, voiko niitä vielä kierrättää. Vanhan purkaminen aloitetaan kunhan kylpyhuone on remontoitu. Kylppärin kimppuun päästään tässä kahden viikon sisään… sieltä se remontti lähenee, vaikkei malttaisikaan enää odottaa!

Kollaasin kuvat valmistajilta: Stala, Hansgrohe, Savo, Ikea, K-rauta, samsung

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Mä kans mietin noita pomppusalpoja, mutta keittiömyyjä sanoi että ne pitää sitten aina painaa kiinni. Ja minä nimenomaan halusin että ovet ja laatikot voi vain läväyttää sulkeutumaan hitaasti.. En tiedä toimivatko pomppusalvat aina niin.. Päädyimme Kvikin manoon, koska siinä vetimettömyys on toteutettu niin että sormet sopivat hyvin. Ura on takaa auki, joten sinne ei kasaudu röhnää. Ja ylimmäisen laatikon saa alapuoleltakin auki. Kokeilin varmaan kymmentä vetimetöntä keittiötä, mutta muissa ura oli jotenkin hankalan tuntuinen. Esim apk oli tosi hankala avata, jos ura oli liian pieni.. Ja muuten välitila meillä maalattiin himmeällä Lujalla samaan sävyyn kuin muu seinä. Ihanalta vaikuttaa tuo betonitasokin!

  • Tuo on tosiaan pomppumekanismin huonompi puoli, sillä olisihan se helpompi vain tönäistä ovet ja laatikot sulkeutumaan. Kuitenkin ne täysin sileät ovet ilman vetimiä houkuttaa… mutta täytyy miettiä asiaa vielä! Astianpesukoneen suhteen joutuu pomppusalpojen kanssa tekemään poikkeuksen, joten ehkä ne pienet huomaamattomat vetimet saattaisi kuitenkin olla paras vaihtoehto.

   Meillä on tällä hetkellä lujalla maalattu välitila ja se toimii kyllä hienosti. Tällä hetkellä kalkkimaali tuntuu parhaalle ajatukselle tuohon tummalle seinälle, joten sen päälle pitää sitten laittaa lakkakerros. Onneksi lakkaa löytyy mattapintaisena!

 • Onnea talokaupoista! Ja oikein hyvältä näyttää suunnitelmat 🙂 Tuon side-by-side kaapin osalta tuli mieleen sellainen asia, että jäähän tuohon vasemmalle puolelle tarpeeksi tilaa kaapin käytettävyyttä ajatellen? Keittiömyyjänä sain joskus harmaita hiuksia noiden laitteiden kanssa, kun jotkut mallit vaativat jopa 45 cm tilaa sivuilleen. Muutoin ei laatikoita saa ulos kaapista. Olet varmaan tämän huomioon ottanutkin, mutta pakko oli kommentoida, kun on itselle aikoinaan tullut yllätyksenä.
  Hyvää kevään jatkoa ja tsemppiä projektiinne. Kiva seurata sitä mukana blogisi kautta : )

  • Kiitos onnitteluista! Kiva, että tykkäät suunnitelmista!
   Tuon kylmäkaapin suhteen onkin mielessä vielä mennä tutkailemaan tarkemmin tuota avautumista. Jääkaappipuolen kanssa ei pitäisi tulla ongelmaa kun oikealla on tilaa, mutta pakastinkaapin suhteen täytyy tarkistaa, että malli on sellainen joka toimii tuossa kohtaa. Hyvä kun otit asian esille, sillä se voi olla jollekin ihan uusi juttu.

 • Mukavan yksinkertaisia ja ajattomia valintoja. Jääkaappi näyttää hyvän kokoiselle ja hana on oikein tyylikäs! Innolla odotan remonttikuvia!

  • Kiitos Minna! Mukavaa, että valinnat vaikuttaa ajattomalle. 🙂
   Minusta tuntuu, että jääkaapin koko voisi olla meidän perheelle juuri sopiva. 🙂 Minä odotan sitä remontoimaan pääsyä, toki kiva sitten jakaa siitä kuviakin! 😀

 • Ehdottomasti sylinteri, se ei kerää pölyä päälleen. 🙂 rosteri on kaunista ja sopisi ehkä paremmin, mutta siihen jääviä sormenjälkiä saa olla aina putsaamassa…

  • Tuo pöly onkin hyvä perustelu! Taidan muutenkin olla sylinterituulettimen kannalla, mutta tätä pitää vielä harkita eikä tehdä liian nopeaa päätöstä. 🙂