Keittiöesittely

keittio saareke

keittio saareke8

Nyt seuraa paaaaaljon kuvia, nimittäin päätin viimein esitellä meidän uuden, lähes valmiin keittiön, joka on niin ihana, että halusin kuvata sen jokaisen kulman ja jokaisesta kuvakulmasta esiteltäväksi! Toivottavasti jaksatte selata loppuun asti.

Keittiön suunnittelussa lähdettiin liikkeelle siitä, että halusimme ennen ahtaasta ja umpinaisesta huoneesta luoda avaran ja valoisan tilan, joka on yhteydessä ruokailutilan ja olohuoneen kanssa. Seinät siis saivat kyytiä ja nyt nämä huoneet on tummanharmaaksi maalattua muuria lukuunottamatta vailla väliseiniä. Nyt tässä yhtenäisessä tilassa on kolme isoa ikkunaa, jotka tuo valoa aamusta iltaan. Valkoinen pohja toimii hyvin vaalean ja hiukan rouheankin keittiön taustana. Teräksiset koneet ja yksityiskohdat on hyvä pari betonille ja raakalaudalle. Keittiö ei tunnu liian trendikkäälle ja modernille vaan uskon, että tämä keittiö tulee kestämään aikaa. Tähän saakka olen ollut jokaiseen ratkaisuun todella tyytyväinen ja ei ole tarvinut harmitella valintoja.

keittio saareke10keittio saareke4
keittio betonitaso

Saimme mitoitettua niemekkeen keittiön puolelle tasaisesti 60 cm levyisiä laatikostoja koko matkalle, joten laatikkorivistä tuli kauniin symmetrinen. Tämä söi hiukan tiskialtaan kokoa, mutta tuo 60 senttiseen kalusteeseen tuleva allas on osoittautunut aivan riittäväksi meille. Simppeli allas on Ikeasta,  yksinkertainen ja tyylikäs hana Hansgrohelta.Tiskialtaan vieressä on integroitu astianpesukone, johon laitettiin kaksi etulevyä kuten ympärillä olevissa laatikoissakin on.

keittio saareke9keittio saareke7Induktiotason alapuolella sekä sen oikealla puolella on yhteensä neljä vetolaatikkoa ruokasäilytykseen. Lieden alapuolella vetolaatikon sisällä on oma vetolaatikko mausteille ja sen vieressä kaksi samanlaista piilolaatikkoa ruokailuvälineille, puukoille, ottimille ja kapustoille. Ihanaa, kun kaikelle on oma suunniteltu paikkansa eikä tarvitse ahtaa omia tavaroita jonkun muun suunnittelemaan keittiöön, jonka toimivuus ei omalla kohdalla ole ollenkaan taattua. Keittiössä työskentely on sujuvaa ja toimivaa nyt. Uusien kodinkoneiden myötä ruuanlaittoon on auennut ihan uusia ulottuvuuksia, sillä modernit laitteet pystyvät moneen, mistä ei tiennytkään. Ajastukset ja pikatoiminnot helpottaa kummasti arkea. Pesukone valittiin sen mukaan, että siinä on energiatehokas puolen tunnin ohjelma. Induktioliesi ja uusi on Upon.

hana hansgrohe_

Kalusteiden sivut on peitetty raakalautaseinällä, joka kiinnitettiin suoraan kalusteen kylkeen. Laudoitus kätkee myös aukon, joka kalusteiden väliin piti jättää tuon pylvään, eli viemärin tuuletusputken vuoksi. Putki on verhoiltu samalla laudalla kuin niemelleen päätykin. Karkea valkoiseksi maalattu lauta tuo hiukan pehmeyttä betonin ja viileiden sävyjen joukkoon.

keittio saareke6

Päädyimme lopulta pieniin ja siroihin metallisiin vetimiin, vaikka mietimme ensiksi ovia, joissa olisi ura vetimen sijaan tai sileitä ovia pomppusalvoilla. Arvelin kuitenkin, että tämä vaihtoehto on helpoin puhtauden kannalta ja toistaiseksi keittiön siivoaminen on ollut tosi helppoa. Ei kyllä tule ikävä niitä vanhan kodin peiliovia monella monituisella uralla ja kaarella, joista ei saanut millään likaa irti.

Keittiön lattia tehtiin betonista ja maalattiin valkoiseksi. Koska olohuoneen ja ruokailutilan lattia oli jo valmis, valkoiseksi maalattu massiiviparketti, täytyi keittiön lattian istua sen korkoon ja halusin saada eron häivytettyä mahdollisimman huomaamattomaksi. Nyt korkoeroa on yhden millin verran eikä se haittaa, vaikka viimeinen kaluste jatkuu puulattian puolelle. Kaukaa katsottuna lattia näyttää yhtenäiselle eikä moni meillä käynyt ole edes huomannut, ettei sama lattia ole koko tilassa.

keittio saareke3 keittio saareke1

 

Kerroinkin jo, että niemekkeen olohuoneen puolella olevat kaapit on olohuoneen säilytykseen ja ihan hyvä niin, sillä keittiön tavaroita olisi ikävä hakea tuolta tuolien takaa. Niemekkeen pöytä on osoittautunut hyväksi aamu- ja iltapalan syöntipaikaksi, läksyjentekopaikaksi ja siinä on viime nyt majaillut läppärikin ja tälläkin hetkellä kirjoitan postausta niemekkeen ääressä. Kaapissa on oma hylly läppärille mihin sen voi nostaa kun on poissa käytöstä. Samasta kaapista löytyy myös paikka kameralle, objektiiveille, jalustalle jne.

Nämä kuvat yllä ja alla ehkä hahmottaa paremmin niemekkeen kokoa ja sitä, kuinka keskellä taloa se sijaitsee ja rajaa olohuoneen keittiöstä. Eteiseen kuljettiin ennen tuolta uunin takaa, mutta suljimme kulkuväylän kokonaan ja keittiöön pääsee nyt vain olohuoneen kautta.

keittio saareke12

Näissä näkymissä keittiössä siis kokkaillaan. Tykkään hurjasti siitä, että keittiössä häärätessä näkyy olohuoneeseen. Kokki ei ole yksin keittiöön suljettuna vaan voi seurailla muun perheen touhuja ja onhan vieraitakin kutsuttaessa paljon mukavampi jutustella ystävien kanssa samalla kun laittaa evästä pöytään. Alla taas on kuva olohuoneesta sohvalta otettuna. Tähän näkymään olen erityisen tyytyväinen, sillä varsin rauhalliset maisemat keittiöön olohuoneesta katsottuna avautuu. Tiskiallas ja kodinkoneet liettä ja liesituuletinta lukuunottamatta jää kokonaan piiloon ja keittiön kaunein puoli on esillä.

keittio saareke14Ruokailutilan puolella sijaitsee meidän astiakaappi, jossa on kyllä hienosti tilaa kaikille astioille. Ruuanvalmistusastioita on korkeassa uunikomerossa, mutta kaikki muu säilytetään täällä. Taidan kirjoittaa kaapista ihan oman postauksensa, jottei tämä esittely veny enää pidemmäksi. Kaapin vieressä on teräshylly, johon saa esille kauniita esineitä ja astioita; sellaisia varten keittiössä täytyy olla aina joku näkösällä oleva paikka. Luulen, että tämä teräshylly on vain väliaikainen, sillä haluaisin sen paikalle jonkun hiukan massiivisemman vanhan hyllyn, puisen tai metallisen. Saa nähdä, jos sellainen joskus tulee vastaan!

keittio saareke11

keittio saareke15 keittio saareke13

Sellainen kokonaisuus tänne on syntynyt. Kokonaan valmishan tämä ei edelleenkään ole, mutta tällä mennään tovi. Jää-pakastinkaapin yläkaappi on vielä hankkimatta ja sen jälkeen voidaan tehdä yläsokkeli uunikomeronkin päälle. Listat puuttuu suurimmasta osasta, kotelointi vaatii vielä maalia, samoin keittiön katto. Hommia riittää siis varmasti talvenkin varalle. Mutta eiköhän täällä voisi jo tuparit järjestää!? Jäikö joku keittiössä mietityttämään? Haluatko kysyä jotain?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Kyllä näissä maisemissa kelpaisi kokkailla. Ja entiseen verrattuna tämähän on loistoratkaisu kaiken kaikkiaan, teillä kyllä on rohkeutta ja mielikuvitusta 🙂

  • Keittiön ja ruokailutilan ikkunaan laitetaan verhot viimeistään sitten kun puissa ei enää ole lehtiä ja päivät lyhenee; sen verran näkymät avartuu naapureille sitten. Sitä ennen nautitaan avoimista maisemista! Olen vähän miettinyt jotain yksinkertaisia kaihtimia tms. Perinteisiä verhoja en kyllä haluaisi.

 • Tosi hyvälle näyttää, tykkään! Jollain tapaa rauhoittaa tuota tilaa kun se kulku on nyt selkeä ja suunnattu vain olkkarin puolelle. =)

 • Aivan iiiiihana keittiö! Minäkin haluan seuraavaan talooni tuollaisen jonkinlaisen aamupalapöydän, jossa on töpselit valmiina mun ja miehen läppärille. Ja tietty vaan alakaappeja. Menikö mulla ohi, vai missä teillä on astiankuivaustila? Aina jotain esim. paistinpannuja tulee käsin pestyjä ja tykkään ne kuivattaa kaapissa.
  Tuo värimaailma on rauhallinen ja harmoninen. Meillä on kans 12 vuotta sitten laitetut keittiönkaappien peiliovet, jotka on tosi vaikea pitää puhtaana… seuraavaan keittiöön meilläkin suorat ovet ja yksinkertaiset vetimet!

  • Kiitos Sanna! Saarekkeen pöytä on kätevä ja tässä on kyllä kiva pitää läppäriä. 🙂

   Meillä käsin tiskattavat astiat kuivataan saman tien tai jätetään toviksi tasolle astiapyyhkeen päälle kuivumaan. Vanhassa kodissa poistettiin astiankuivauskaappi käytöstä vaihtamalla levyhyllyt ritilöiden paikalle kun sille ei koskaan ollut käyttöä, joten tiesin heti että sellaista ei kannata nytkään tehdä.

 • Wau! Ihanan avaraa ja valoisaa! Tuo betoninen pöytätaso on hieno ja kätevän näköinen..tykkään, kun se jatkuu toisen huoneen puolelle. Kerrothan joskus kokemuksia tuosta betonilattiasta? Se kiinnostaa kovasti:)

  • Kiitos Meri! Avaruus ja valoisuus on kyllä parasta tässä. 🙂
   Minäpä kirjotitelen betonilattiasta tai oikeastaan tasoitelattiasta tarkemmin sitten kun on enemmän käyttökokemusta. Nyt se ainakin tuntuu kivalle. Vähän jännittää sen kylmyys talvella, mutta toisaalta betonikerros on niin ohut, että tuskin se liian kylmäksi menee, ja jos menee, lämmitetään sitten matolla varpaita. Mattoa keittiö kaipaisi joka tapauksessa, mutta en ole vielä keksinyt, millainen olisi kiva.

 • Mä täällä vaan huokaillen totean (jo toistamiseen), että olen niin in loooove tähän teidän uuteen keittiöön! Toimisi varmasti meidänkin 3-lapsisessa perheessä ;D

  Ihanaa syksyä ja mukavia kokkailuja!

  • Kiva kuulla Sally! 5-henkiselle perheelle tässä on hyvin tilaa ja hyvin mahtuu kokkailemaan koko porukallakin. Kätevää kun osa voi istua olohuoneen puolelle vaikka pilkkomaan salaattitarvikkeita. 🙂

   Sinnekin ihanaa, aurinkoista syksyä! ♥

 • Aivan upeaa jälkeä tullut teidän remontissa! Eihän se mikään yllätys ole 😉 Hieno tehopakkaus tuo keittiökin!

 • Aivan kerrassaan upea keittiö teillä! Kovasti olette tehneet töitä koko kesän mutta nyt saatte vihdoinkin nauttia.

 • Keittiönne on upea ja erittäin selkeä. Muutama käytännön kysymys minua jäi mietityttämään ja kiinnostaisi kuulla ajatuksesi. Edellä jo kysyttiin tiskikaapista, mutta entäpäs, kun valitsitte yhden pienen tiskialtaan. Eikö nykyään kuulu tiskata käsin mitään? Meneekö teflon-pannut, taikinakulhot, kattilat tiskikoneeseen ja sitten tiskikone täyttyy hetkessä? Minne käsin tiskatessa laitetaan saippuoidut astiat, jotka odottavat huuhtelua? Entä nostetaanko astiat teillä tiskikoneesta tuonne pöydän takana olevaan kaappiin? Eikö sinne ole aika pitkä matka?

  Utelen näitä asioita varovasti, eikä kaikkeen tarvitse vastata, jos ei halua., Suunnittelen hiljalleen keittiöremonttia ja tämä teidän remonttinne herätti minut miettimään perusarkeen liittyviä asioita, jotka minulle ovat tärkeitä.

  Blogisi on mielettömän vetovoimainen ja osaat esitellä asioita kauniisti!

  • Moi Eema,

   Hyviä kysymyksiä, kiitos niistä, mielelläni vastaan niihin! 🙂

   Tiskikaappiin vastasinkin jo yllä, eli sellaiselle meillä ei ole ollut tarvetta. Käsitiski kuivataan heti tai vaihtoehtoisesti jätetään hetkeksi tasolle astiapyyhkeen päälle kuivumaan ja nostetaan sitten kaappiin paikoilleen.

   Käsin meillä tiskataan ainoastaan paistinpannut ja joku vuoka joskus, oikeastaan kaikki muu menee tiskariin. Altaassa mahtuu hyvin pesemään pannun yms. ja ne kun pestään heti käytön jälkeen, ei astioita tarvitse laittaa mihinkään erikseen huuhdetavaksi vaan ne virautetaan saman tien hanan alla.

   Päivittäin käytössä olevat astiat, kuten lasit, mukit ja lautaset säilytetään tuossa oikean puolimmaisessa kaapissa ja siihen on matkaa 2-3 askelta tiskikoneelta. Itse asiassa nyt tiskikoneen tyhjentäminen on aiempaa helpompaa sillä suurin osa astioista menee tosiaan tuohon yhteen kaappiin eikä tarvitse ravata ympäri keittiötä.

   Ehkä tämä meidän keittiö ei tosiaan perinteisin malli ole ja tällaista tuskin kukaan keittiömyyjä suosittelisi, mutta tässä on koitettu ottaa huomioon meidän perheen tarpeet ja erityisesti esteettiset seikat sekä jätetty kaikki ylimääräinen ja turha pois. En tiedä, olisinko näinkään rohkeaa keittiötä lähtenyt suunnitteluasiakkailleni ehdottamaan, mutta oman keittiön kohdalla oli helppo ottaa hiukan riskejäkin, jotta lopputuloksena olisi täydellinen keittiö juuri meidän perheelle. 🙂

   Tosi mukava kuulla, että tykkäät blogistani ja tavasta esitellä asioita! Kiitos siitä!

 • Täältähän löytyi mielenkiintoinen blogi ?
  Meillä koko talo rempassa ja tästä sain kivaa vinkkiä keittiösuunnitelmaan. Samanlainen ajatus on ollut niemekkeestä ja näkyvyydestä olkkariin.