Keittiö, joka valmistui viimein

…ja joka odottaa pientä remonttia!

Keittiön remontoinnista on kulunut nyt kolme vuotta ja saimme kesällä keittiön viimeisteltyä viimeisellä kaapilla, joka puuttui side-by-side -kaapin yläpuolelta. Hankimme keittiön kiintokalusteet remonttia tehdessämme IKEAsta, josta haluamamme mitoitus ei onnistunut yläkaapin yläpuolelle kaapin erikoisemman mitan vuoksi. Yläkaappi oikeilla mitoilla lähes samanlaisella profiililla löytyi Espoon Kalustetukun Charmia keittiömallistosta. Valkoisen sävy on todennäköisesti sama näissä molempien valmistajien ovissa, mutta kolmessa vuodessa IKEAn ovet on ehtinyt hiukan kellastua, joten värieroa ovissa on hiukan jos osaa katsoa. Itse asiassa minusta näyttää siltä, että kuvissa tuo väriero on paljon suurempi kuin luonnossa. Ovijako onnistui kivasti kylmäkaapin ovijaon mukaisesti, joten yleisilmeeltään kalusteseinä on rauhallinen. Harkitsen vielä peitelevyä kaappien yläpuolelle, vaikka tämäkin versio toimii hyvin.

Se pieni remontti, joka keittiössä odottaa, koskee työtasoa. Betoninen työtaso kaipaa korjaamista, sillä betonin pintakäsittely ei onnistunut alun alkaenkaan. Betonitason toimittaja ei enää ole toiminnassa, joten pintakäsittelyn kanssa ollaan aivan omillamme. Tämä projekti olisi tarkoitus hoitaa vielä tämän vuoden aikana kuntoon, joten katsotaan, josko esittelisin aivan valmista keittiötä teille vielä joku kaunis päivä.

Mietin myös jossain vaiheessa vetimien päivittämistä hiukan klassisempaan malliin, esimerkiksi kromiseen lankavetimeen, mutta taidan jättää sen muutoksen toistaiseksi pois mielestä ja mennä tällä simppelillä ja modernilla versiolla. Vedin näyttää kivalta ja on käytössä muuten toimiva, mutta nuo pienet vetimet ovat aika teräviä ja olen rikkonut kaksi paitaa nykäistessäni itseni liikkeelle paidan tarttuessa vetimen kulmaan ja pari kertaa olen tökännyt polven kipeästi vetimeen. Jos talossa olisi pieniä lapsia, joiden pää olisi vetimien korkeudella, olisi vetimet varmasti mennyt jo vaihtoon.

Kaiken kaikkiaan olemme olleet keittiöön todella tyytyväisiä pienistä fiksauksista ja remontin viimeistelyn viivästymisestä huolimatta. Keittiössä on tilaa kokata, laskutasoa on sopivasti ja säilytystila on riittänyt hyvin.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Teidän keittiö on kyllä oikein kivan näköinen ja kaunis. Onko astiasäilytys ruokailutilan puolella ollut toimiva?

  • Kiitos Anna! Astiasäilytys on toiminut oikein hyvin. Minusta on helppo tyhjentää tiskikonetta ja kattaa pöytää kun kaikki astiat on samalla suunnalla eikä tarvitse juosta ympäri keittiötä.

 • Moi.
  Miten teillä toiminut kun tuo sbs on ihan nurkassa?
  Pakastimen kaikkia lokeroita pystyy hyvin käyttämään?

  • Hei Markus!
   Kiitos viestistä. 🙂 Pakastimen lokeroita voi käyttää hyvin, mutta alempi lokero ei aivan kokonaan aukea. Meillä kaapin ja seinän väliin jää noin 2cm tilaa ja jos tilaa olisi vielä 1-2cm, mahtuisi alempikin lokero aukeamaan täysin. Ei ole kuitenkaan haitannut käyttöä!