Miksi kaunis koti ja sisustaminen on tärkeää?

Miksi kaunis koti on toisille niin tärkeää? Mikä saa ihmisen näkemään huomattavasti vaivaa ja käyttämään aikaa sen eteen, että oma koti on kaunis ja sisustus miellyttää itseä? Tämä saattaa olla tutun kuuloista pohdintaa meistä useammalle. Toisinaan törmään tällaiseen pohdintaan sellaisten ihmisten toimesta, jotka eivät itse ole juurikaan kiinnostuneita sisustamisesta tai siitä, miltä kodissa näyttää. Silloin ehkä hiukan kauhistellaan sitä, miten joku viitsii käyttää niin paljon resursseja sisustamiseen.

Kaunis koti

Minulle on kodissa ja sisustuksessa tärkeää on se, että koti tuntuu ja näyttää hyvältä ja että siellä on kodikas, lämmin ilmapiiri. Luulen, että blogini lukijoista useimmille näin on. Se, että kotiin tullessa rinnassa ailahtaa lämmin fiilis siitä, että oma koti tuntuu hyvältä parantaa varmasti jokaisen elämänlaatua. Nyt yrittäjäksi siirtymisen myötä vietän kotona enemmän aikaa kuin ennen ja siksi viihtyisä koti ja työpiste on entistä tärkeämmässä roolissa. Jos aiemmin saatoin jättää sotkun kotona taakseni lähtiessäni useimpina aamuina kotoa, nyt en pysty keskittymään työskentelyyn kotona, jos koti ei ole kaunis ja harmoninen. Siksi huolehdinkin, että koti laitetaan kuntoon jo illalla, jotta aamulla ympärilläni on inspiroiva ja rauhallinen tila.

Jos omassa kodissa on joku pielessä ja kotiin tulo aiheuttaa negatiivisia tunteita, on tarpeen tehdä muutoksia. Meidän talossa on ulkopuolella tällä hetkellä useampiakin kohennusta vaativia asioita, niitä sellaisia juttuja, jotka kotiin tullessa pistää silmään. Olen kuitenkin oppinut sietämään epätäydellisyyttä ja sitä helpottaa se, että tiedän asioiden pikkuhiljaa muuttuvan enkä halua ottaa asioista liian suuria paineita. Yksi pieni muutosta kovasti kaipaava asia on meidän ulko-ovi tai tarkemmin sanottuna oven lasien väri. Niin kauniita kuin nuo 70-luvun puiset ovet ovatkin, aiheuttaa sellainen ruskeanvihreä lasi minulle lähes päänsärkyä muuttaessaan koko sisäänkäynnin  kelta-vihreäksi. Tämä asia olisi helposti korjattavissa, oveen kun on mahdollista vaihtaa kirkkaat lasit. Taidan ottaa tämän asian kevään tärkeimpien to do -listalle, jotta tulevaisuudessa kotiin tuleminen olisi mieluisampaa!

LUE MYÖS: Ajatuksia kodikkuudesta – Millainen on kodikas sisustus?

Kaunis koti

Kaunis koti

Minulle itselleni tärkeää kodin sisustamisessa ei ole design -esineet tai tietyn merkkiset tuotteet. Minulle sillä ei ole merkitystä, onko kotona olevat esineet hankittu uutena tai kierrätettynä, ovatko ne valmiina ostettuja vai itse muokattuja ja ovatko ne Ikeasta tai Vepsäläiseltä hankittuja. Minulle tärkeää on, että kalusteet ja esineet kotona ovat itseni näköisiä ja tyylisiä, että ne ovat kauniita ja toimivia. Kammoksun ajatusta kokonaan uusilla kalusteilla sisustetusta kodista. Olen tuonut tätä ajatusta myös sisustussuunnittelupalveluissani esille. Vaikka toisinaan on tarpeen antaa tilaa uudelle, on kotia vaikea rakentaa ilman vuosien kerrostumia sisustuksessa. Haluan, että hankkimani kalusteet ovat pitkäikäisiä ja mahdollisesti monikäyttöisiä ja arvostan ennen kaikkea laatua ja hyviä materiaaleja. Sisustaminen on myös käytännöllisyyttä. Kauneinkaan koti ei ole viihtyisä, jos se ei ole käytännöllinen.

LUE MYÖS: Sisustusbloggaajien teema – Toimiva ja käytännöllinen koti

Entä sitten, jos oman kodin sisustaminen kiinnostaa, mutta ei ole taitoja lähteä asiaa korjaamaan ja muuttamaan kotia sellaiseksi, että se sekä näyttää että tuntuu hyvälle? Itse tietysti suosittelen lämpimästi kääntymään sisustussuunnittelijan puoleen. Mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Jos haluat päästä itse kodin sisustamisesta kärryille, kannattaa aloittaa pienesti ja yhdestä tilasta. Voit miettiä, mitkä tavarat ja esineet sopivat yhteen ja onko joukossa sellaisia tavaroita, jotka eivät löydä paria tilasta. Aika usein sekin auttaa, kun tilaa tyhjentää hiukan ja miettii, mitkä toisiinsa sopivat esineet huoneeseen haluaa tuoda. Sieltä se tilan punainen lanka sitten hyvin usein löytyy.

Kaunis koti

Olen ihan varma, että meillä eläimetkin ymmärtävät kauniin kodin ja sisustuksen päälle! Uskokaa tai älkää, mutta kun koti on sisustettu kauniisti, järjestetty ojennukseen ja sohvatyynyt on sievästi, ilmaantuu sohvalle välittömästi yksi tai kaksi karvaista ja lämmittävää sohvatyynyä lisää. Meidän sohvan selkänojatyynyt ovat jatkuvasti hiukan rutussa tai vinksallaan kun molemmat karvaiset kaverit tykkäävät kiivetä sohvan selkänojalle katselemaan ikkunasta ulos. Mutta se on vain elämää ja elämähän kodissa saa näkyä!

Kaunis koti

//Miksi sisustaminen ja kaunis koti on sinulle tärkeää? Millaiset asiat kodissa on sinulle merkityksellisimpiä?

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Tuo on kyllä ihanan värinen tuo seinä! Tosi upea sävy. Minullekin on tärkeää, että on siistiä ja kodikasta. Minulle melkeimpä tärkeämpää on se, että tavarat on ojennuksessa, kuin että on juuri imuroitu. Imurointi menee mielestäni ihan hukkaan, jos samalla ei järjestellä tavaroita. 🙂 Joskus saan kuulla, että olen neuroottinen järjestyksen kaipuuni kanssa, voi olla tottakin, en tiedä. 😉 Ihanaa aitoutta sisustukseen tuo myös se, ettei kaikkia kalusteita ole hankittu kerralla. Ajan myötä kehittynyt sisustus on mielenkiintoisempi, kuin kerralla kokoon kyhätty.

    • Mooi Hanna H! Tuo seinä on minunkin suosikkivärejäni, vaikka välillä haaveilenkin sen maalaamisesta jollain muulla sävyllä ihan vain vaihtelun vuoksi! Olen tismalleen samaa mieltä siitä, että puhdas koti menee ihan hukkaan, jos tavarat ei ole järjestyksessä!!

  • Puit hyvin sanoiksi ajatukseni sisustamisen tärkeydestä. Mikään ei ole tärkeämpää kuin kaunis koti eikä sekään ole niin tärkeää… Vai miten se japanilainen sanonta puutarhanhoidosta meni…

    • Hei Anna, Tuo onkin paljon parempi versio sananlaskusta! Se voisi toimia uutena suomalaisena sananlaskuna tästä lähtien, sillä kaunis koti todellakin on mielettömän tärkeä juttu elämänlaatua ajatellen. Kivaa lauantaita sulle!