Kaunista mutta arkista

Tavallinen arki ei aina ole niin esteettistä ja hohtavan raikasta kuin miltä instakuvissa näyttää. Se, että arjen tavallisiin ja arkisiin asioihin vähän panostaa, saattaa kuitenkin saada arjen näyttämään hiukan kauniimmalta ja esteettisemmältä. Kaunis arki saattaa syntyä kauniista vesikannusta, käyttöastioiden pysyvästä asetelmasta keittiön pöydällä, tyylikkäästä ja kotiin sopivan värisestä imurista ja omaa silmää miellyttävistä säilytysastioista, joista on eri kiva kaivella edellisen päivän tähteitä syötäväksi! Siinä pöydällä on muuten myös keramiikkakurssilla tekemäni pikkuinen kippo, josta on muotoutunut pähkinäkulho.

Valkoisessa talouspaperirullassa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta kyllähän kuvioitu harmaa-valkoinen serlarulla näyttää arkista, valkoista rullaa kivemmalta! Kauniiden pakkausten valitseminen kaupassa on jo itsestäänselvyys, välillä jopa itse tuotteen kustannuksella. Onneksi monet valmistajat ovat ymmärtäneet tyylikkään pakkauksen merkityksen ja vaikutuksen ostopäätökseen.

Kauneimmat siivousrätit löytyvät ehdottomasti Clas Ohlsonilta. Ruskeanharmaat ja beigen sävyiset mikrokuituliinat on syrjäyttänyt muiden merkkien värikkäät mikrokuituliinat kokonaan. On ihan eri asia, että keittiössä lojuu muuhun kotiin sopiva keittiöluutu kuin räikeän vihreä tai punainen riepu, jonka katselu ainoastaan ärsyttää. Päivittäisessä käytössä olevaa pesuainetta voi laimentaa vähän rumemmastakin pullosta, kun esillä oleva suihkepullo on omaa silmää miellyttävä. Tämä pullo on monta vuotta vanha ja sen kulahtaneen etiketin peitin kuviollisella kontaktimuovilla.

Kävin edellisellä Ikean reissulla keittiötarvikeosastolla ajatuksena hankkia uusia pussin sulkijoita, niitä näppäriä muovisia klipsejä joilla saa jauho- ja leipäpussit helposti kiinni, mutta koska värivalikoima oli vähintääkin räikeä meidän kotia ajatellen, sai sulkijat jäärä kauppaan. Koska pikainen googlailu osoitti, että Clasu myy myös näitä tyylikkäinä, musta-valko-harmaina pakkauksina, käyn hakemassa sulkijat mielummin sieltä, jolloin keittiön värit pysyy balanssissa!

Ehkä tällaiset yksittäiset asiat voivat jonkun mielestä tuntua turhankin pikkumaiselta pilkunviilaamiselta, mutta kun kyseessä on asiat, jotka päivittäin ovat silmien edessä, on pieniin yksityiskohtiin panostaminen vähintäänkin viisasta eikä kummeksuvista katseista kannata välittää. Seuraava arjen kaunistus meidän kodissa voisi olla keittiön vetolaatikoiden sisällön järjestäminen kauniisiin ja toimiviin säilytysastioihin niin, että kuivaruuat olisi paremmassa järjestyksessä ja laatikon avatessaan edessä olisi kauniimpi arki.

//Mitä mieltä sinä olet kauniista arjesta? Kuinka olet tehnyt arjestasi kauniimpaa?

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Olipas tosi hyviä vinkkejä! Etenkin nuo Clasu-aiheiset! En tiennytkään, että sieltä saa noin kivoja tiskirättejä. Pitää heti suunnata sinne. 🙂

  • Kiva, että tykkäsit! Clasulta saa vaikka mitä kivaa ja hyödyllistä. 🙂 Tiskirätit on paitsi hyvännäköisiä, myös tosi toimivia!

 • Tässä pikkulapsishow´ssa olen joutunut joistain arjen visuaalisista asioista joustamaan, esim. saippuaa menee niin paljon, että olen siirtynyt säästöpakkauksiin 😀 Voisihan ne tyhjentää johonkin nättiin puteliin, mutta sitä saisi olla aina täyttämässä. No, ei tämä sotkuvaihe ikuisesti kestä. Mutta nuo tiskirätit sun muut, ne pitää mätsätä kokonaisuuteen 🙂

  • Sotkuvaiheessa täytyy olla joustoa, muuten voi tulla hulluksi! Meillä kun ne sotkuajat on kaukana menneisyydessä, voi keskittyä jo tällaiseen hifistelyyn! 😀

 • Minä olen taas tarkka siitä, että talouspaperirullassa ei ole mitään kuvioita 😀 Hyvä huomio noista clasun siivousliinoista, alkaa sopivasti olla aika heittää vanhoja pois 🙂

  • En minäkään muuta kuviota ole talouspaperiin kelpuuttanut, kuin tämän graafisen harmaan. 😀 Suosittelen kyllä clasun rättejä, ovat kivanäköiset ja toimivat!

 • Olen ihan samaa törmännyt. Varsinkin kun piti ostaa uusia siivousrättejä, limenvihree tai sininen tai pinkki ei oikein uponnut ja jätin ostamatta. ja kuten laitoit tuo finlaysonin kuvio talouspaperissa on huomattavasti kauniimpi kuin valkoinen.

  • Juu, marketeissa on ihan onnettoman ruman värisiä siivousliinoja, jotka ei ainakaan meidän kodin sisustukseen sovi millään tavalla! Tuo graafinen kuvio tuo talouspaperiin hiukan särmää. 🙂

 • Myös minä valitsen tuotteet usein visuaalisin perustein enkä näe mitään syytä miksei arjesta voisi tehdä pikkuisen kauniimpaa! Minulla on monesti tapana kattaa kauniisti vaikka ihan vaan itsekseni söisin, maistuukin silloin paremmalta!
  Kerttu kirjoitti noista saippuan säästöpakkauksista, meilläkin kuluu saippuaa kiitettävästi vauvan ja kahden koululaisen kanssa, mutta edelleen tyhjennän nätimpiin purkkeihin, ei pysty jättämään alkuperäiseen! 😀 Mitä taas talouspaperiin tulee, niin minulle kuviot on ehdoton ei. Mieskin on oppinut että parempi jättää ostamatta kun tuoda kuviollista tarjolle! 😀 Ehkä tuon harmaan tosin voisin hyväksyä! 😉

  • Nimenomaan! Arjesta kannattaa tehdä pienillä asioilla kauniimpaa ja kattaminen on yksi niistä asioista. 🙂 Saippuaa ja tiskiainetta on helppo kaataa kauniimpaan astiaan! Minäkin olen ennen valinnut aina yksivärisen, valkoisen talouspaperin, mutta tuo harmaa graafinen kuvio näytti niin hyvälle, että oli pakko kokeilla sitä.

 • Voi, kiitos clasu vinkistä! Se on kyllä yllättävän hyvä kauppa. Siitä tulikin mieleeni postaustoive: Clasun parhaat arjen helpottajat/kaunistajat. Siellä tuntuu olevan monenlaista eli jos sinulla on kokemusta joidenkin tuotteiden erityisyydestä, mielelläni luen.

 • Minä olen pitkään huudellut mustien siivousvälineiden perään. Mikäköhän fiksaatio lienee tässäkin piilee 🙂 Sinituotteella taitaa nykyään olla jotain vähän sinnepäin.. Clasulta tekee kyllä yllättävän ihania ja edullisia löytöjä. Juurikin sellaisia pieniä käyttötavaroita, joita on myös kaunis katsella.

  • Tyylikkäitä siivousvälineitä on kyllä haastava löytää. Viimeksi moppia uusiessani annoin periksi ja ostin tylsän perusmopin, jota ei kyllä kauniiksi voi sanoa. Jos moppi varsineen olisi simppeli musta, ei sen esille jääminen olisi mikään ongelma! Clasulta on tullut tehtyä monta kaunista ja toimivaa hankintaa vuosien varrella. 🙂

 • Kiitos kivasta vinkistä! Clasu on kyllä oikea aarreaitta, ihan liian harvoin tulee käytyä 😀 Allekirjoitan täysin, että on kiva kun arkisia juttuja saa silmää kestävänä versiona. Toivoisin, että tämä trendi leviäisi seuraavaksi elintarvikepakkauksiin. Minulla oli joskus tuollainen kuvailemasi purkkijärjestelmä kuiva-aineille, mutta se kaatui siihen, kun pakkausmerkintöjä ei saanut järkevästi mihinkään.

  • Minäkin olen kaivannut elintarvikepakkauksiin hiukan tyylikkäämpää designia, sillä eihän se käytännön kannalta ole mitenkään mahdollista, että voisi kaiken siirtää tyylikkäisiin säilytyspurkkeihin!

 • Hei kivoja vinkkejä ja niin parasta, että arkeen voi tuoda pientä kauneutta 🙂 Hyvä E!

  Clas Ohlsson on kyllä sellainen paikka, että sieltä löytää vaikka ja mitä 😉

 • Clasulta tekee kyllä kivoja löytöjä! Ihan liian harvoin tulee vaan käytyä, mutta noita riepuja täytyy kyllä hakea. Minun silmää häiritsee jo meidän Sinin vaaleansiniset rätit. Miehen mielestä kreisiä ja hihittelenkin täällä, että mitähän meidän miehet kommentoisivat tähän postaukseen…

  On se vaan paljon kivempaa katsoa sisustukseen sopivia juttuja ihan joka huoneessa eli estettisyys on tärkeää. Meilläkin odottelee toteutusta kuivamuonalaatikoiden siistiminen…jotenkin se projekti vaan on venynyt, vaikka joka päivä jupisen niiden samperin jauhopussien kanssa.

  Mukavaa loppuviikkoa <3

  • Ihan sama täällä, vaaleansinisetkin tiskirätit tuntuu häiritsevältä, mutta onneksi on parempiakin vaihtoehtoja olemassa! Meillä mies on niin tottunut näihin mun kummallisuuksiin, ettei pidä moista mitenkään ihmeellisenä! 😀
   Me laitettiin jo jauhopussihomma alulla, mutta vaatii se aika paljon työtä ja rahaakin, jos haluaa kaiken siististi säilytyspurkkeihin!

  • Kiitos Satu! Minustakin tuo purkki on ihana, niin kuin ylipäätään tällainen käsin tehty ja käsityön oloinen keramiikka!