Kylpyhuoneen facelift – Kokemuksia kaakelimaalista

Ideoimme viime kesänä äidin kanssa vanhempieni kylpyhuoneeseen ja saunaan kevyen faceliftin, jonka lopputuloksen näin itse tänä viikonloppuna vasta ensimmäistä kertaa. Muutos entiseen on suuri ja yllättävänkin iso, mutta valitettavasti lähtötilanteesta ei ole kuvia. Siitä huolimatta ajattelin esitellä teille, millainen kylpyhuoneesta tämän pienen faceliftin myötä tuli.

Tilat oli teknisesti vielä hyvässä kunnossa, mutta ulkonäkö kaipasi jo päivitystä varsinaista kylpyhuoneremonttia odotellessa. Puupinnat saunan puolella saivat uutta sävyä, silikonisaumat tehtiin uusiksi ja säilytyskalustusta uusittiin, mutta suurimman muutoksen teki lattian maalaaminen kaakelimaalilla. Olemassa olevat vaaleat, raidalliset kaakelit raikastuivat kummasti kun ennen vaaleansininen laattalattia maalattiin harmaaksi ja rinnalle tuli hiukan mustaksi käsiteltyä puuta.

Tässä tilassa käytetty maali on V33 Kaakelimaalia lattioille ja värisävy on nimeltään tummanharmaa. Tosiasiassa sävy on mielestäni keskiharmaa, joten tummaa lopputulosta tavoitellessa kannattaa valita mustanharmaa sävy. Tämä sävy on kuitenkin oikein hyvä; ei lainkaan liian vaalea ja sävy on kauniin neutraali harmaa.

Kaakelimaali

Kaakelimaalilla maalaaminen

Kaakelimaalin kanssa pohjatyöt on ehdottomasti tärkein osa-alue ja niiden huolellinen teko on oikeasti tärkeää.

  • Aloita silikonien poistamisella. Tätä varten on olemassa erilaisia työkaluja tai silikoninpoistoaineita, mutta katkoteräveitselläkin pärjää.
  • Pese pinnat maalipesuaineella ja huuhtele puhtaaksi.
  • V33 Kaakelimaalia käytettäessä pesun jälkeen V33 Esikäsittelyaineella.
  • Huuhtele lopuksi pinnat huolella ja anna kuivua kunnolla.

Maalaamisessa paras lopputulos syntyy kun jaksaa olla huolellinen.

  • Aloita reunoista ja saumoista kapealla pensselissä.
  • Käytä maalaamiseen sileää, pientä telaa.
  • Tasaista pintaa saadakseen kannattaa maalata ristikkäisin vedoin.
  • Maalia tarvitaan kaksi kerrosta. Maalaa toinen kerros vasta kun ensimmäinen on varmasti kunnolla kuivunut.
  • Tee uudet silikonisaumat.
  • Vältä kovaa rasitusta ensimmäisten viikkojen aikana.

Kaakelimaali

Kokemuksia kaakelimaalista

Täällä mummilassa kaakelimaali on nyt ollut lattiassa noin puolen vuoden ajan. Toistaiseksi maali on pysynyt hyvin, mutta siinä kohtaa, missä pyykkikoria on eniten liikuteltu, on lievää kulumista jo nähtävissä. Ilmeeltään kaakelimaalipinta on oikein siistin näköinen. Jossain vaiheessa lattiaan on varmasti odotettavissa pieniä jälkiä ja kulumia, mutta ainahan on mahdollista uusia maalia, jos kylpyhuoneremontin aloittamisessa kestää.

Mihin sitten suosittelisin kaakelimaalia? Pysyvä ja pitkäikäinen ratkaisu ei kaakelimaali ole paljon käytetyillä pinnoilla, kuten lattiassa tai vesirasituksen kohteena olevissa kaakeliseinissä. Keittiön välitilassa ja kuivan vessan seinässä kaakelimaali kestäisi varmasti pidempään kuin kylpyhuoneen lattiassa tai seinissä. Kun tarkoituksena on antaa hiukan jatkoaikaa teknisesti toimivalle pinnalle, johon halutaan piristystä vaikkapa uudella värillä, on kaakelimaali hyvä valinta.

Kaakelimaali

Nyt on tällä kylpyhuoneella vielä muutama vuosi aikaa odotella täyttä remonttia ja tämän odotteluajan saa kylpeä ja saunoa raikkaassa ja tyylikkäässä kylpyhuoneessa!

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.