Minkä värinen on sinun joulusi? – Osallistu haasteeseen

Minkä värinen on sinun joulusi? Mitkä värit kotona tuovat sinulle joulun? Tarvitaanko joulutunnelman luomiseen ylipäätään värejä? Lapsuuteni  joulu oli useimmiten tummansininen ja hopeinen tai kultainen sekä valkoinen. Taisin siis saada jo kotoa jonkinlaisen perinteisen puna-vihreän joulun välttelygeenin, vaikka muistan lapsena sisustaneeni yhden kerran oman huoneeni punaisella jouluksi. Parina vuonna laitoin huoneeseeni värikkäät jouluvalot, koska äiti ei niitä halunnut olohuoneeseen. Hauska huomata samojen kuvioiden toistuvan omien lasten kanssa. Lapset voivat toki sisustaa omat huoneensa haluamillaan väreillä, jotta tulee punainenkin joulu koettua (eikä siihen tarvitse jatkossa enää palata…)! No, ei joulun värejä toki tarvitse niin vakavasti ottaa, mutta enpä osaisi kuvitella viettäväni värikästä joulua tonttujen keskellä.

Kasasin lisää joulukuvia StyleRoomista löytyvään Joulukoti -albumiini ja totesin, että ei meidän jouluissa tosiaan väreillä revitellä. Valkoinen kuuluu jouluun aina ja sen kaverina tykkään käyttää harmaata sekä mustaa, luonnonmateriaaleja ja niiden pehmeitä sävyjä unohtamatta. Useamman vuoden joulukuvissa on pari punaista(!!!) lankaa, jotka minun joulusisustusta yhdistää. Havut, pikkukuuset ja lopulta joulukuusi tuo vihreänä jouluun väriä. Kynttilät ja tunnelmavalot luo joulun tunnelman ja tarkkaan valikoidut joulukoristeet tekevät joulusta vielä hiukan juhlavamman!

jouluvaritMikä on sinun suhtautumisesi perinteisiin jouluväreihin, punaiseen ja vihreään? Yllätin itseni tässä syksyllä hankkimalla viininpunaisen Skandinaviskin Jul -tuoksukynttilän. Siinä onkin enemmän joulunpunaista, kuin meidän kodissa on ollut koskaan ennen yhteensä! Punaisesta väristä huolimatta tai juuri sen vuoksi olen pitänyt tuosta tummanpunaisesta yksityiskohdasta meidän joulusisustuksessa kovasti. Joulun vihreä sen sijaan on tuttu joulukuusesta ja muista havuista. Ilman havun vihreää sävyä voisi olla vaikea saada kunnon joulutunnelmaa aikaan! Huonekuusi on kaikessa herttaisuudessaan myös jouluun sopiva, vaikka kyllähän sille on paikka kodissa vaikka ihan ympäri vuoden.

Kannattaa käydä osallistumassa StyleRoomin jouluhaasteeseen ja luoda tai muokata oma joulualbumi, jonka merkitset tunnisteella jouluhaaste. Kaikkin osallistujien kesken arvotaan kaksi kaunista palkintoa, by Nordin HUGIN Villahuopa ja Skandinavisk RO -tuoksukynttilä. Osallistumisaikaa on 28.12.2016 saakka, joten tähän haasteeseen ehtii osallistua vaikka joulunpyhien joutilaina päivinä.

joulun-varit3Esmeralda’s on StyleRoomin yhteistyöblogi.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kotona jouluvärit ovat tänä vuonna: valkoinen pääosassa, mustaa, olkikoristeita ja havunvihreää. Mökillä valkoista ja punaista. Kaikki kiiltävä, kulta ja hopea on tänä vuonna täysin out!

  • Joulua juhlitaan tänä(kin) vuonna vaaleissa ja luonnon sävyissä; pöytään pellavainen luonnon värinen liina pöytäkoristeeksi sammaleella vuorattu jouluruusu ja puinen tähti; seinälle ”joulukarahka” eli oksa, johon ripustan tähtiä ja valoja… Ja yksi punainen kynttilälyhty valkoisten seuraksi. Pikku kuuseenkin tulee vain metallinen latvatähti eikä näillä näkymin muita koristeita.