Hemmottelua jouluaattoon – Joulukylpy

Kaupallinen yhteistyö / HAVI’S

Meillä on nyt parin vuoden ajan, kaikki joulut tässä talossa asuessamme ollut uusi jouluperinne, joulukylpy! Tämä joulukylpyperinne on tärkeä erityisesti perheen tytöille. Joulukylpy joulusaunan yhteydessä tuo aivan oman tunnelmansa jouluaattoon. Joulukylpyyn kuuluu paljon kylpyvaahtoa, tunnelmallisia joululauluja ja kiireetön aikataulu. Vaikka kylpyammetta tulee käytettyä harmillisen harvoin, en kuitenkaan ole katunut sen hankkimista. Sen kerran kun kylvyn päättää ottaa, on se yleensä ihanan rentouttava kokemus. Onneksi ennen rakennettiin suuria kylpyhuoneita niin kylpyammeelle on hyvin tilaa.

Joulukylpy

 

Oman osansa kylpytunnelmaan tuo miellyttävät tuotteet; miellyttävät pesuaineet ja pehmoiset, laadukkaat kylpypyyhkeet. HAVI’S tuotemerkki on tänä vuonna täydentynyt kylpytekstiileillä sekä Suomessa valmistetulla luonnonkosmetiikalla. HAVI’S Lucky Clover nestesaippua on hellävarainen ja siksi se sopii myös herkkäihoisille tai lapsille. HAVI’S Lucky Clover käsi-ja vartaloemulsio on jäänyt käyttöön tuohon kylpyhuoneen penkille, josta sitä voi sipaista kylvyn tai saunan jälkeen kuivalle iholle. Molemmat tuotteet tuoksuvat kesäiselle apilaniitylle ja pakkaukset näyttävät hyvälle kylpyhuoneessa. Näitä tuotteita ei tarvitse piilotella, vaan ne nostetaan kylpyhuoneen paraatipaikalle!

Joulukylpy

Ennestään kylpyhuoneesta on löytynyt muutamia hamam -pyyhkeen tyylisiä froteepyyhkeitä ja nämä kaksi samaa tyyliä olevaa HAVI’S kylpypyyhettä taitavat päätyä tyttöjen omiksi pyyhkeiksi. Olen viime aikoina karsinut meidän pyyhevarastoja, koska kuivausrummun ansiosta pyyhkeitä ei oikeastaan tarvitse olla kovin montaa. Tietysti varapyyhkeitä on hyvä olla olemassa ja vieraitakin varten kaapista löytyy jokunen pyyhe. Olen kuitenkin laittanut kiertoon niitä ei niin kivannäköisiä pyyhkeitä ja jättänyt ne kylpyhuoneeseen värien puolesta sopivat, kauniit pyyhkeet. Nämä pyyhkeet sopivat meidän kellarikylpylän tyyliin suorastaan täydellisesti.

Joulukylpy

Kynttilät tuovat tunnelmaa kylpyhuoneeseenkin

Meillä on usein ihan tavallisena arki-iltanakin saunoessa kylpyhuoneessa ja saunalla kynttilöitä. Säästimme alkuperäiset 70-luvun valaisimet kylpyhuone- ja saunaremontissa, mutta valaistukseen asennettiin himmennin. Nyt yleisvalon voi säätää ihan himmeäksi joten ihan pelkän kynttilänvalon varassa ei tarvitse olla, vaikka joulusaunaan ja -kylpyyn hämyinen kynttilätunnelma kuuluu ehdottomasti. Erilaisia tuikkukuppeja on päätynyt saunalle ihan huomaamatta ja tuikut toimiikin saunalla parhaiten, sillä niitä ei kuumeneminen taida haitata.

Kylpyhuoneen puolella on mukava polttaa tuoksukynttilää. Jouluinen HAVI’S Sweet Cinnamon tuoksukynttilä palaa 35-40 tuntia, joten melko monta pitkääkin kylpyä ehtii ottamaan ennen kuin tuoksukynttilä on palanut loppuun. HAVI’S tuoksukynttilöiden tuoksut ovat minun mielestä sopivan pehmeitä ja mietoja, joten liian voimakasta tuoksua ei näitä polttaessa tule. Muuten minulla on ollut tapana tuoda hutiostokset, eli ne turhan voimakkaan tuoksuiset kynttilät kylpyhuoneeseen, missä kynttilä ei ehdi tuoksua niin kauaa kun kylpyhuoneeseen harvoin jäädään kovin pitkäksi aikaa.

Joulukylpy

Jos jouluaattona on lunta, saunasta pujahdetaan ulos varpaisillaan pyyhkeisiin kietoutuneina jäähdyttelemään hetkeksi ja kipaistaan nopeasti sitten takaisin löylyihin lämmittelemään.

Joulukylpy

Joulukylpyyn ja joulusaunaan on enää kaksi päivää aikaa ja nyt kun koko perhe on viimein joululomalla, alkaa tuntua siltä, että voisi pikkuhiljaa kääriytyiä sellaiseen kunnon joulukuplaan ja nauttia joulun pehmeästä ja hämyisestä tunnelmasta ja toivoa, että myös perheen nuoriso muistaisi käsitteen joulurauha! Toivottavasti teidän jouluvalmistelut on sujunut rauhallisissa ja kiireettömissä tunnelmissa. //Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta jokaiselle!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.