Joulukuusi tuo joulun

Jos joulufiilikset sattuisivat joskus ennen joulua olemaan hukassa, tuo joulukuusi kyllä välittömästi sellaisen joulutunnelman kotiin, ettei kotoa malttaisi poistua mihinkään. Ja kuusenkynttilät tuo sellaista tunnelmavaloa, mihin ei muut jouluvalot pysty. Viime vuonna laitoimme kuuseen sellaisen suuren valosarjan pienenpieniä ledejä ja vaikka se kaunis olikin, jäi joulukuusen tunnelmasta iso osa pois ilman näitä ”oikeita” kuusenvaloja.

Joulukuusi Pihta

Joulukuusi Pihta

Kuusi koristeltiin jo sunnuntaina, viikkoa ennen jouluaattoa. Ennen vanhaan joulukuusi taidettiin tuoda koteihin vasta jouluaattona ja omassa lapsuudessakin joulukuusi oli tapana laittaa vasta aatonaattona. Meillä on taidettu joka vuosi pikku hiljaa aikaistaa joulukuusen hankintaa ja kuusi on tullut kotiin yleensä muutamaa päivää ennen joulua. Joulukuusi saa olla paikallaan vuodenvaihteen yli, eikä meillä joulun riisumisen kanssa yleensä ole pidetty kiirettä, vaikka harvoin kuusi ihan loppiaiseen saakka on ollut.

Joulukuusi Pihta

Joulukuusi Pihta

Kuusenkoristelu oli tänäkin vuonna pääasiassa Friidan homma ja hän ripustikin lähes kaikki kotoa löytyneet koristeet kuuseen. Kyllähän kuusi näyttää kivalta näin runsaana, varsinkin kun värit meidän koristeissa ovat varsin hillittyjä ja kimallusta ei ole liikaa. Joka vuosi kuuseen ilmaantuu muutama uusi koriste. Tänä vuonna uutta on valkoiset keraamiset geometriset kuviot, jotka ostin jo syksyllä kun ensimmäiset joulukoristeet tuli kauppoihin.

Joulukuusi Pihta

Joulukuusi Pihta

Me päädyimme tänä vuonna ostamaan Kaukasianpihdan, joka on perinteistä metsäkuusta usein tuuheampi ja kestävämpi ja sen sävy on tummempi. Pihtoja meillä on ollut muutaman kerran ennenkin ja niiden ulkonäön lisäksi pidän erityisesti siitä, että ne kestävät varisematta huomattavasti paremmin, vaikka kastelija unohtaisi välillä kuusen oman onnensa nojaan. Meidän pihassakin kasvaa suuri pihta, joten senkin vuoksi pihta on minusta meille hyvä valinta!

Joulukuusi Pihta

//Joko teille on kuusi tuotu kotiin, vai laitatteko ylipäätään joulukuusta kotiin?

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.