Joulukoti itsenäisyyspäivänä

Täällä on vietetty itsenäisyyspäivää kevyesti töitä tehden ja flunssan potemisen merkeissä. Itsenäisyyspäivän juhlistaminen on toki tärkeää, mutta sen lisäksi on ihanaa viettää ylimääräistä kotipäivää ilman sen kummempia suunnitelmia, varsinkin kun loppuviikko on täynnä ohjelmaa. Siispä toivon, että flunssa lähtee pian tiehensä ja virtaa riittää menoihin.

Joulukuusi tekokuusi

Meillä kotona on jo varsin jouluinen tunnelma. Laitoimme muutama päivä sitten joulukuusen paikalleen, sillä päädyin pitkällisen harkinnan jälkeen hankkimaan meille joulukuuseksi tekokuusen. Oikeaa kuusta en olisi ihan näin varhain luultavasti laittanut, aito kuusi kun ei montaa viikkoa kestä hyvänä, ainakaan meidän hoidossa.

Nyt kun olemme joulun aikaan reissussa, on ihana saada nauttia jouluisesta kodista jo hyvissä ajoin ennen joulua. Ylipäätään joulua odottaessa on minusta parasta nauttia erilaisista jouluisista jutuista, sillä joulun pyhät menee aina niin äkkiä ohitse, että helposti joulun tunnelmointiin jää liian vähän aikaa.

Kävin valehtelematta katsomassa tässä joulukuun alussa vähintään kymmentä erilaista tekokuusta sitä täydellistä versiota etsiessäni. Päädyin lopulta hankkimaan kuusen Jyskistä. Tämä kuusi on harvinaisen aidon näköinen ”neulasiltaan” ja väriltään ja koko on suuri sopiva meille.

Joulukuusi tekokuusi

Ruokapöytä kääntyi ruokailutilassa poikittain, jotta saimme kuuselle hiukan enemmän tilaa. Tämä järjestys tuntuu varsin toimivalle ja onhan se kiva saada pientä vaihtelua sisusukseen näinkin.

Joulukuusi tekokuusi

Olen tänä vuonna hankkinut muutamia uusia koristeita kuuseen. Minusta koristekokoelmaa on kiva päivittää pikkuhiljaa ja jättää kuusenkoristevalikoimaan pientä vaihtelua, jotta tyyliä voi hiukan viilata vuosittain haluamaansa suuntaan. Tänä vuonna kasasin kuuseen valmiiksi meiltä löytyvät valkoiset ja kultaiset koristeet ja hankin lisäksi jokusen uuden pallon sekä Ikean valko-kultaiset paperiset tähdet ja kuuset.

Joulukuusi tekokuusi

Itsenäisyyspäivän ilta sisältää luonnollisesti linnan juhlien seuraamista, niin hassulta kuin tämä perinne tuntuukin. Odotan näkeväni lukuisia upeita kierrätysteemaisia asuja linnassa! Samalla voisin nautiskella päivällisen jälkiruualta jäänyttä luumurahkaa ja jotain hyvää glögiä…

//Tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa ja paljon onnea 101-vuotias Suomi!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Olet ilmeisesti luopunut pyöreästä ruokapöydästä joka sinulla oli aiemmin? Ei lopulta sopinutkaan muuhun sisustukseen?

    • Hei, Pöytä oli meillä ainoastaan kuvauslainassa yhteistyöhön liittyen. Meidän ruokailutila on pöydälle hiukan liian pieni, joten en lunastanut pöytää itselleni, niin ihana kun pöytä onkin!