Jouluisempaa

Kotona alkaa pikkuhiljaa näyttää jo jouluiselta. Koko syksy on mennyt melkoisessa tunnelmoinnissa ja kynttilöitä on palanut varmaan enemmän kuin ikinä ennen syksyllä. Marraskuun aikana on ilmaantunut pieniä, hiukan jo jouluisia asioita kotiin ja nyt kun jouluun on enää alle kuukausi aikaa, on tunnelmasta tullut yhtäkkiä selvästi jouluinen!

jouluisempaajouluisempaaJouluinen tunnelma ei paljoa vaadi. Kynttilät kuuluu toki olennaisesti asiaan, mutta jo yksi joulukukka muuttaa tilanteen heti kerralla joulun puolelle. Valkoinen hyasintti ei ollut mikään onnistunein versio, sillä tuota yhtä vartta lukuunottamatta muut varret kuivahtivat niin, että koko kasvi on pian kompostikamaa. Täytyy hankkia pian uusi amaryllis, tai itse asiassa voisin nyt ennen joulua ostaa joka viikko yhden amarylliksen, jotta kukkia olisi eri vaiheessa; avautumassa, leikkokukaksi valmiina ja vasta nupullaan. Olen ehkä hokenut tätä muutamana joulunalusaikana tässä vuosien varrella ennenkin, mutta valkoinen amaryllis on ehdoton joulukukkasuosikkini. Toki muutkin joulukukat löytää meiltä paikkansa, mutta toisin kuin amarylliksen kanssa on, niistä voisin luopua helpostikin!

jouluisempaaViimeksi harmittelin, etten ollut vielä löytänyt hyasintteja mistään, mutta nyt viikon aikana niitä viimein löytyi marketista. Hassua, ettei edes kukkakaupassa niitä vielä ollut! Kaktuksetkin alkaa näyttää suorastaan jouluiselle, kun niiden kaverina on kynttilöitä, valosarja ja tyylikäs musta paperitähti. Katselin jo muitakin joulukoristeita viime viikonloppuna hiukan sillä silmällä, että mihin niitä ripustelisi, mutta totesin, ettei tänä vuonna taideta kovin kummoisesti koristella ennen kuin kannetaan kuusi sisään sitten jouluviikolla. No, ehkä osa joulupallokokoelmastani pääsee esille johonkin tarjottimelle jo ennen joulukuusta… niitä saa ihailla niin lyhyen aikaa muuten! Ja ostinhan Ikean tämän vuoden joulumallistosta pari mustaa koristetta ja ne sopisi kivasti keraamisten pallojen kaveriksi.

jouluisempaaViikonloppu on täynnä kivoja suunnitelmia, mutta tämä ilta on varattu rentoilulle! Kylällä olisi ilotulitus alkuillasta ja taidamme kuopuksen kanssa lähteä sinne suunnalle totuttamaan Brunoa rakettien paukkeeseen. Sitten ei muuta kuin saunan lämmitykseen ja villasukat jalkaan! //Kivaa ja tunnelmallista marraskuun viimeistä viikonloppua!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.