Jouluhygge

Tiedättekös, täällä tuntuu ihan joululta! Joulunaikaan kuuluu sellainen ihana hissuttelu ja tunnelmointi, kunnon jouluhyggeily, joka eroaa tavallisesta hyggestä siinä, että tunnelma on vielä tavallistakin rauhallisempi ja kauniimpi. Huvittavaa, miten valtamediat on vasta tänä syksynä tuonut hyggeilyn esille, vaikka blogeissa hyggeilystä on puhuttu jo vuosikausia. Hyggeily sopii kuitenkin täydellisesti jouluun, joten mukavaa, että nekin hyggeilijät, jotka eivät ennen ole termistä kuulleet, ovat saaneet nyt sanan tälle pehmeän tunnelmalliselle olemiselle.

JouluhyggeJouluhyggeOlen onnekseni tänä vuonna pysynyt hienosti kohtuudessa joulukoristeiden suhteen. Muutamat yksittäiset koriste-esineet kynttilöiden ja kasvien kanssa tekee fiiliksestä kyllä jouluisen, mutta tänä vuonna ollaan jouluisia varsin yksinkertaisella linjalla.

JouluhyggeJouluhyggeTaisin jo suostua joulukuusen hankintaan heti huomenna, sillä kaikki muutkin ovat laittaneet joulukuusen jo tänä viikonloppuna. Kieltämättä samalta on tuntunut itsestänikin, kun selaisin instaa tänä aamuna. Aika monessa kodissa taitaa jo olla joulukuusi tuvassa. Ehkä meilläkin siis koristellaan kuusta jo huomenna! Katsotaan nyt, kuinka pienen kuusen saan läpi! Hitusen on eriävät näkemykset perheenjäsenillä kuusen koosta. Viime vuotinen kuusen paikka tuossa nojatuolin kohdalla ei nyt oikein ole mahdollinen, sillä uusi säilytyskaluste olohuoneen seinustalla on sen verran paljon vanhoja kalusteita pidempi, että joulukuusi olisi joko telkkarin edessä tai ruokapöydässä kiinni. Niinpä siirrämme kuusen toiselle laidalle olohuonetta, siniharmaan seinän puolelle sohvan viereen. Sinne ei järin suurta kuusta sovikaan, joten ehkä meillä tänä vuonna on pieni ja suloinen kuusi, johon ei montaa koristetta mahdu!

JouluhyggeJouluhyggePienin lapsista, se joka odottaa joulua ehkä kaikista eniten tuntuu olevan jo aivan malttamaton kun joulunodotuspäivät käy vähiin ja joululahjatoive on kokoajan mielessä. Taisin jo paljastaa itseni, kun sanoin, että koska meillä on enää yksi lapsi, joka haluaa leluja lahjaksi, täytyyhän ne toiveet toteuttaa, sillä kohta ei ole enää ketään kenelle leluja ostaa! Nurkkakaapin ovi käy tiuhaan kun siellä taitaa olla jotain herkkuja, joita on saanut jo maistaa. Neela aikoo tänään valmistaa lisää jouluherkkuja. Rocky Roadeja on ainakin tulossa, toivottavasti myös valkosuklaa-karpalo-pistaasiherkkuja, joihin laitetaan ripaus chiliä ja sormisuolaa. Itse tehdyt herkut on jouluna ehdottomasti parasta! Lapsilla on enää kolme koulupäivää ja itsekin onnistuin järjestämään pienen joulupaussin töistä, joten vajaita työviikkoja on luvassa loppuvuodeksi. Ihana ehtiä vähän hengähtämään vauhdikkaan syksyn jälkeen ja nauttia kiireettömästä ajasta tunnelmallisessa kodissa oman perheen ja ystävien seurassa!

//Tunnelmallista neljättä adventtia!! Nauttikaahan jouluntunnelmasta ja jouluhyggestä!

ps.  Yksi vinkki sinulle, jonka joulumieli on kateissa. Etsi facebookista paikallinen jouluapuryhmä ja kysy, onko joku vielä lahjaa tai muuta apua vailla. Kun lahjoitat paketin oikeasti sitä tarvitsevalle, saat takuulla itsellesikin joulumieltä. Moni suree sitä, ettei voi antaa lapselleen haaveiden joulua tai edes sitä yhtä toiveet täyttävää joululahjaa. Pienikin paketti tuo iloa lahjan vastaanottajalle, joka ehkä kärsii jouluna puutetta sekä antajalle, jolla on jo kaikkea, kenties liikaakin.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.