Vieläkö on joulua jäljellä?

Joulu on auttamatta takana ja väkisinkin ajatukset alkaa kääntyä kevääseen, joka on hullua sinänsä, sillä oikea talvi on luultavasti vasta edessä. Välipäivinä viipyiltiin vielä tiukasti joulutunnelmissa, mutta tammikuun ensimmäinen päivä sai aikaan sen, että tekee mieli riisua joulu jo pois. Ehkä tänään voisi olla sopiva aika pakata joulukoristeet laatikkoihin ja viedä odottamaan ensi joulua. Olen taas tyytyväinen siitä, että aloitin joulufiilistelyt hyvissä ajoin, marraskuussa jo ja joulua on ehditty tunnelmoida aivan riittävän kauan aikaa. Nyt joulun päättyminen ei harmita vaan tammikuu ja uusi, raikas alku myös kodille tuntuu varsin hyvälle ajatukselle.

joulukukkia

joulukukkia

Kerroinkin, että meillä kuvattiin joulukukkia välipäivinä ja kuvausten jäljellä koti on täynnä jouluisia kukkia ja kasveja. Valkoiset amaryllikset ja valkoiset tulppaanit toimivat ihanasti yhteen ja tekevät joulukimpusta sen verran raikkaan, että se sopii mainiosti näin joulunjälkeiseenkin aikaan. Minulla on tapana leikata ruukkuamaryllikset jossain vaiheessa leikkokukiksi, varsinkin jos varret pääsevät venähtämään liikaa pituutta.

joulukukkia

joulukukkia

Pieniä kukka-asetelmia on siellä täällä. Olohuoneen ikkunapenkillä on yleensä viherkasvien paikka, mutta joulunajaksi ne on siirretty syrjään. Kunhan joulukukat lakastuu, on aika laittaa penkille jälleen kotiviidakko. Tuossa ikkunalla kasvit pärjäävät mainiosti sillä se on koko talon valoisin paikka. Muutamat kasvit on tykänneet pimeästä loppuvuodesta huonoa, mutta toivon, että pian valaiseva kevätaurinko saa ne virkistymään.

joulukukkia

Joulu meni ohi taas varsin nopeasti. Vaikka meidän joulu oli kovin tavallinen, ilman mitään isompaa ohjelmaa, sujui joulu tosi ihanasti ja minulle jäi joulusta kivat muistot. Teini-ikäisten lasten kanssa kriiseiltä ei voida koskaan välttyä ja siksi juhlapyhien vietto on aina sattuman kauppaa, vietetäänkö koko perheen aikaa hampaita purren vai hyvällä meiningillä. Tällä kertaa kaikki sujui kuitenkin oikein kivasti ja vietettiin oikein mukavaa koko perheen aikaa. Vapaapäivissä on myös se kiva puoli, että silloin on aikaa kutsua ystäviä kylään ja kyläillä itsekin. Ystävien kanssa vietetty aika tekee aina hyvää, varsinkin useamman oman perheen kesken vietetyn päivän jälkeen!

joulukukkia

Joulukuusen ja muiden joulukoristeiden riisuminen odottaa, joten taidan käydä sen projektin pariin nyt. Kynttilät ja kukat jäävät toki vielä esille. Ehkä kynttilöiden polttaminen kuitenkin hiukan vähenee kun vuotta mennään eteenpäin, vaikka minä kyllä poltan kynttilöitä aivan ympäri vuoden. Nyt kun tulen osan aamuista pysymään kotosalla kotitoimistossa työskennellen, täytyy hämäriä aamuja valaista kynttilöin.

Joko teillä on siivottu joulu pois vai säästyykö kuusi loppiaiseen saakka?

//Mukavaa ja raikasta uutta alkanutta arkea!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.