Itsenäisyyspäivä

Paljon onnea rakas 99-vuotias Suomi! Onpa ollut mielettömän kaunis itsenäisyyspäivän sää tänään. Kirpeä ja aurinkoinen sää houkutteli meidät koiran kanssa metsään ulkoilemaan. Suomen itsenäisyys totisesti ansaitsee oman juhlapäivänsä ja sen lisäksi tällainen ylimääräinen vapaapäivä kesken vauhdikkaan joulunalusajan on paikallaan. Päivät ennen joulua hupenee hurjaa vauhtia ja jouluun ei tosiaan ole enää kuin reilu pari viikkoa!

ItsenäisyyspäiväItsenäisyyspäiväLueskelin tänään maahanmuuttajien ajatuksia itsenäisyyspäivän vietosta ja kieltämättä huvitti suuresti, kun joku ihmetteli, ettei tiedä toista kansaa, jossa itsenäisyyspäivää juhlittaisiin katsomalla kun pieni osa porukasta bilettää. No, kyllähän tuo juhlimisen katselu minunkin itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu. Tuskin kenelläkään blogiani pidempään ja tiiviimmästi seuranneella on mennyt ohi, että mieheni viettää jokaisen itsenäisyyspäivän tiiviisti töissä. Niinpä olen kehitellyt omia itsenäisyyspäivän perinteitä lasten kanssa. Sen lisäksi, että syödään juhlavammin, olen tavannut tehdä jotain jouluruokia valmiiksi pakastimeen, useimmiten saaristolaisleipää tai joululaatikoita. Tänään päätin valmistaa porkkana- ja lanttulaatikkoa. Sitä varten keitettiin lounaaksi riisipuuroa, jonka jämistä syntyy porkkanalaatikko. En todellakaan kuori ja keitä porkkanoita ja lanttuja laatikoita varten, kun kaupasta löytyy sellaiset kätevät tuoresoseet, joista laatikot valmistuu tosi näppärästi. Saisihan noita laatikoita kaupasta valmiinakin, mutta kun ei ne maistu niin hyvälle kuin itse tehdyt! Koska samaa mieltä meillä on muutkin kuin vain minä, olen koittanut joka joulu ottaa aikaa laatikkoprojektille ja saadaan sitten nauttia maistuvista laatikoista jouluna.

ItsenäisyyspäiväOlisipa kiva kuulla, millaisia itsenäisyyspäivän perinteitä teillä on? //Tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Täällä sytyttelen kynttilät ja katselen Linnanjuhlia. Koristukseksi kotiin olen jo useampana vuonna ostanut kauniin sinivalkoisen kukkakimpun. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  • Meillä katsotaan Tuntematon sotilas. Joka vuosi. Tai siis mies katsoo. Minä siirryn jonnekin evakkoon siksi aikaa. Ja poltetaan tietysti kynttilöitä. Nyt kun meillä on lapsi, haluaisin kehitellä myös itsenäisyyspäivälle jonkin perheen yhteisen perinteen.

  • Maalailin rappusia, mies kuumeessa. Lapset kamujen kanssa. Illalla katsottiin linnanjuhlia.