Inspiraatiota herättelemässä

inpspiraatiota

En tiedä muista bloggaajista, mutta minulta ainakin kysytään ehdottomasti eniten bloggaamisesta puhuttaessa sitä, miten sitä voi keksiä kirjoitettavaa aina vaan päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Se onkin mielenkiintoinen asia, sillä jos nyt äkkiseltään pitäisi alkaa miettimään postauksen aiheita, tuskin tulisi mieleeni kovinkaan montaa, korkeintaan pari aihetta nyt suorilta osaisin heittää. Kuitenkin postauksia on kertynyt, sillä muutaman viime vuoden aikana niitä on pitkästi toista tuhatta, ja äkkiseltään tuntuu hullulle, että niihin kaikkiin on inpiraatio jostain löytynyt. Mutta onneksi se riittää, että yhdellä kertaa on yhden postauksen verran sanottavaa, ja ehkä mielessä jo jokunen tulevakin postaus.

Suurin osa postauksistani syntyy hyvinkin hetken mielijohteesta ja siitä aiheesta, joka juuri silloin on mielessä. Kuitenkin välillä pyrin tekemään postauksia pidemmällä intensiteetillä, jolloin voin työstää yhtä postausta useamman päivän ajan, vähitellen kehittäen. Useimmiten yhteistyöpostaukset on juuri näitä, pidempää kypsyttelyä vaativia kirjoituksia, joihin ajallisestikin panostan enemmän.

No, niihin kyselyihin on vaikea oikeastaan antaa mitään vastausta, sillä eihän postauksen synnyn inspiraatioon mitään yksiselitteistä selitystä olekaan. Inspiraatio kun nyt yleensäkin syntyy siitä, mikä sillä hetkellä inspiroi. Sisustus- tai ainakin esteettispainotteisena bloggaajana kaikki minua ympäröivät kauniit asiat inspiroi minua kirjoittamaan postauksia, mutta silti pääasiallinen inspiraation lähde taitaa olla itse elämä ja tavallinen arki! Mistäpä sitä muusta osaisi kirjoittaa kuin ympäröivästä elämästä ja niistä päivittäisistä asioista, joista sitä itse koittaa tehdä mahdollisimman kaunista ja miellyttävää.

inspiraatiota bloggaamiseen

Entä sitten kun tuntuu, ettei ole mitään sanottavaa? Silloin kurkistan violettiin muistikirjaani, jonka sivuille olen vuosien varrella raapustellut ideoita ja mindmappeja, listoja ja ajatuksia; kaikkea mikä on auttanut blogin kirjoittamisessa. Tartun muistikirjaan silloin, kun mielessä pyörii useampikin hyvä postausaihe tai te lukijat ehdotatte aiheita ja kirjoitan ne mahdollisimman nopeasti ylös. Sieltä ne on poimittavissa silloin kun pää on täysin tyhjä.

Entä mistä muusta inspiraatiota voi löytää? Aikakauslehdet toimii monesti hyvänä ideoiden herättelijänä. Suoraa kopiointia en kenellekään suosittele, mutta hyvä otsikko, kiva ajatus tai aihealue voi saada omat ajatukset lentämään. Samoin voi käydä muita blogeja lukiessa. Itse olen tässä varsin varovainen, jottei mennä kopioimisen puolelle ja poiminkin ideaoita mielummin ulkomaisista blogeista. Pinterest toimii myös hyvänä inspiksen lähteenä, sieltä kun löytyy laadukasta kuvasisältöä aiheesta kuin aiheesta!

Aika usein otan pelkästään kuvia ja postaus muodostuu vasta kuvia katsellessani ja tuumaillessani. Tämänkin postauksen aihe sai idean kuvista, joita tässä yksi päivä otin olohuoneessa lueskellessani ja kirjoitellessani pöydän ääressä. Valko-violetit tulppaanit hain kuvaa varten keittiöstä, sillä kyllähän nuo kukat, muistikirja ja uusin avotakan kansi ovat aika kiva kolmikko!

Ja nyt kun kerran päästin asiaa, taitaa olla sopiva sauma kysyä teiltä lukijoilta, mistä haluatte lukea! Postaustoiveita otetaan vastaan toki muulloinkin, mutta nyt erityisesti  olisi kiva kuulla, minkälaisia postauksia odotatte! Kiitos!

tablet kotelo

Tablet -kotelo saatu Mobilefun.fi nettikaupasta.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Mä olen varmasti vielä melko uusi lukija, joten tiedä vaikka olisitkin kirjoittanut jo niistä aiheista mistä pidän. Ja oletkin! Bloggaamiseen liittyvät jutut kiinnostavat, samoin sisustukseen 🙂 Ehkä joku tällainen sisustusongelmien ratkaisu voisi olla kiva idea. Esim itsellä ongelmana valon puute olohuoneessa, ja väärät sisustusvalinnat tätä valoasiaa miettiessä. On massiivinen tumman harmaa sohva, musta talja ja musta tv-taso. Sohva tulee pysymään samana mutta maton voisi vaihtaakin. Seuraava ongelma on kaksi isoa koiraa joiden tassunjäljet näkyvät valkoisessa.

  http://www.peaceandstyle.fi

  • Kivoja ajatuksia! Tuossa sisustusongelmien ratkomisessahan voisi olla ideaa. 🙂 Ehkä kysyn lukijoilta niitä ongelmia, joita voin sitten ratkoa! Voin aloittaa sinusta, jos haluat! 🙂 Laita mulle kuva, jossa ongelma ilmenee ja taustotietoja vähän niin katsotaan, mitä saan aikaan.
   Ikään kuin kevyemmän puoleisena etänä tehtävänä sisustussuunnitteluna, joka voisi ehkä toimia samalla markkinointikeinona suunnittelupalvelulleni! 🙂

   Bloggaamisestakin on kiva kirjoittaa ja sen suhteen suunnitelmia onkin jo. Mukavaa, että nekin kiinnostaa!

 • Inspiraato todella tulee milloin mistäkin. Joskus ideoita on pää täynnä, joskus taas mikään ei innosta.

  Ruokajutut menevät minulla tietysti sen mukaan mitä on tullut syötyä (ja ruokalistaan inspis tule usein Pinterestistä), monet muut postaukset tulevat sen mukaan missä on sattunut kulkemaan ja mitä on nähnyt/kuvannut.

  Pidän tyylistäsi, joten totean, että jatka samalla linjalla arkea kuvaillen.

  • Niinhän se menee, vaihdellen! Silloin kun ideoita on pää täynnä, voi olla vaikeaa saada kanavoitua kaikki inspiraatio oikein… Mutta välillä on niitäkin kausia, jolloin kivatkaan jutut ei saa postausta aikaan. 🙂

   Minä haluaisin kirjoittaa enemmän ruokajuttuja tms. keittiöhommia, mutta meidän keittiöarki on aika kaoottista! 😀

   Huippukiva kuulla, että tykkäät nykylinjasta! Tällä jatketaa, mutta toki aina voi kehittää suuntaa sen hetken mielenkiinnon mukaan. 🙂

 • Mielenkiintoinen postaus! Usein mietityttääkin mistä ne kaikki jutut syntyy.
  Haluaisin lukea terveellisemmästä leivonnasta ja pukeutumisesta sekä kaikkea sisustamista..niistä aiheista, mitä nytkin kirjoitat. 🙂

 • Olisi hauska kuulla, miten sisustustyylisi on muuttunut vuosien varrella. Vai oletko jo tehnyt siitä postausta? Oletko hankkinut tai tehnyt jotain sellaista sisustukseen liittyvää, jota nyt kadut tai ihmettelet. Tai oletko muuttanut mielipidettä jostain trendistä päinvastaiseksi?

  • Olen joskus tehnyt ennen-jälkeen sisustuspostauksen, mutta enpä varsinaisesti tyylillisesti ole aiheesta kirjoitellut! Joten kiitos ideoista, laitan ne toteutukseen!