Ikkunalauta olohuoneeseen

Meidän olohuoneen ikkunaseinä on kaivannut hiukan viimeistellympää ilmettä ja niin paljon kuin vanhasta penkistä ikkunan edessä pidinkin, halusin saada olohuoneeseen hiukan linjakkuutta useiden irtokalusteiden sijaan.  Olen aina rakastanut ikkunasyvennyksiä ja ikkunalautoja. Harmi kyllä, en ole koskaan päätynyt asumaan sellaiseen asuntoon, jossa tällaisia herkkuja olisi olemassa. Halusin kuitenkin saada itselleni pienen palan tätä unelmaa ja tein itse ikkunalaudan kotimme olohuoneeseen. Tältä DIY-ikkunalautani näyttää!

Ikkunalauta

Ikkunalauta

Sen lisäksi, että ikkunalauta viimeistelee olohuoneen ilmettä, se tuo käytännöllisen ja siron laskutason sohvan lähelle. Ikkunalauta vie huomion lämpöpatterista ikkunan alla, sillä se peittää patterin kannakkeet ja yläosan. Tein ikkunalaudan kolmesta saman kokoisesta liimapuulevystä sillä ikkuna on 3,6 metriä leveä ja niin pitkää lautaa en muuten sopivilla mitoilla tähän hätään löytänyt. 20cm on sopiva syvyys ikkunalaudalle; siihen mahtuu hyvin kasveja ja kynttilöitä, ehkä joku pieni valaisinkin jossain vaiheessa. Kiinnitin liimapuulevyt seinään mahdollisimman pienillä ja huomaamattomilla kannakkeilla, jotka kyllä kuvista voi bongata jos oikein tarkasti katsoo. Ikkunalauta on kuitenkin sen verran matalalla, että huoneessa seisoessa tai istuessa kannattimia ei laudan alta näy.

Ikkunalauta

Maalasin ikkunalaudan kiiltävällä kalustemaalilla. Valitsin kiiltävän maalipinnan siivouksen helpottamiseksi, sillä mattapinnasta on joskus vähän tympeä pyyhkiä pölyjä. Vaaleanharmaa väri on toimii hyvin yksiin olohuoneen vaaleanpunaisen seinän sekä sohvan värin kanssa eikä pomppaa liikaa esiin ikkunaseinältä. Muutenkin alkuvuoden värit olohuoneessa ovat rauhallisia ja pehmeitä.

Ikkunalauta

Ikkunalauta

Vanha puinen penkki, joka oli ikkunan edessä on edelleen käytössä; se pääsi takaisin sille paikalle, mihin se alunperin taloon tuotiinkin; keittiön ikkunan eteen laskutasoksi ja penkiksi. Siihen on näppärä laskea kauppakassit ja muut kantamukset.

Toivottavasti ette ole tänään joutunut pulaan lumisateessa. Itse pelastin yhden nuoren tytön autonsa kanssa lumipenkasta ennen kuin pääsin jatkamaan matkaa asioiltani, mutta ehjin nahoin on kyllä selvitty. Nyt lumi näyttäisi muuttuvan vesisateeksi. Harmi kyllä, sillä talviset pakkaspäivät on ollut ihania, kauniita ja ennen kaikkea piristäviä! Toivottavasti talvi vielä jatkuu, sillä tammikuun lopusta on pitkä aika vielä kevääseen.

//Mukavaa viikon jatkoa teille!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Hei! Ikkunalaudat ovat aivan ihanat! Oliko ikkunoissasi jo valmiiksi syvennys, jonka päälle laitoit liimapuulevyt vai onko ne kiinnitetty ikkunoiden alle ”ilmaan”, ja millaisia kiinnikkeitä käytit? Olen itsekin haaveillut pitkään ikkunalaudoista mutta omat ikkunani ovat syvennyksessä, jonka päälle on ollut haasteellista löytää tukevuuden kannalta tarpeeksi paksua materiaalia, joka kuitenkin mahdollistaa ikkunoiden ongelmattoman avaamisen.

    • Hei Eija! Kiitos, minäkin tykkään tästä! 🙂 Meillä ei ole ikkunoissa syvennystä vaan ikkunat ovat seinän tasalla. Asensin ikkunalaudat suoraan seinään heti ikkunan alapuolelle. Käytin kiinnikkeinä tällaisia siroja ja huomaamattomia valkoisia kannakkeita: https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/hyllynkannatin-fxa-75x100mm-valkoinen-4870702

      Tuo syvennys aiheuttaakin haasteita, kun laudan pitäisi olla samaan aikaan tarpeeksi ohut ja riittävän tukeva. Olisiko pienistä kannakkeista apua tilanteessasi? Jos käyttäisit riittävän ohutta lautaa ja tukisit sitä kannakkeilla?

  • Nätti kokonaisuus! Meillä ei valitettavasti pysty laittamaan ikkunalautoja, koska ikkunoiden alareuna on kaikkialla käytännössä lattialla. Laudalle saisi kyllä kivasti kodikkaita asetelmia ja kasveja, mutta tyydyn nyt ihailemaan niitä muilla, ja laitan omat kasvit suoraan lattialle 😀

    • Kiitti Lyde! Tuo onkin unelmatilanne, kun ikkunat ulottuvat lattialle saakka! 🙂 Ikkunalauta tuo ainakin meidän olohuoneeseen kivasti kodikkuutta, mutta samalla yksinkertaista ilmettä!