Ensimmäiset jouluajatukset – Ikea Joulu 2016

Kun lokakuu vetelee viimeisiään, on perinteiseen tapaan aika ensimmäisten jouluajatusten ja mikäs veisi paremmin jouluisiin tunnelmiin, kuin kurkistus Ikean tämän vuoden joulumallistoon. Kurkataan siis, miltä näyttää Ikean Joulu 2016!  Marraskuu on joulutunnelmaan valmistautumisen aikaa. Huomenna koittava talviaika tekee päivistä entistä lyhyempiä ja varhain hämärtyviä, että jouluiseen tunnelmaan laskeutuminen on tosiaan tarpeenkin. Luulenpa, että ensi viikosta alkaen tunnelmavaloja alkaa näkyä naapurustossakin siellä täällä.

Ikea Joulu 2016

Jouluun ja juhlakauteen liittyy usein valtavan suuria odotuksia. Nämä ennakko-odotukset saattavat kuitenkin aiheuttaa kiirettä ja stressiä, jotka eivät sovi joulun rauhalliseen tunnelmaan. Tänä vuonna voit kuitenkin tehdä asiat toisella tavalla. Ikea esittelee keinoja, joiden avulla juhlakaudesta saa kaiken irti.

Ikean tämän vuoden ajatus joulusta sopii paremmin kuin hyvin omiin ajatuksiini joulusta. Kiireisen ja hiukan stressaavankin syksyn jäljiltä rauhallinen ja täysin kiireetön joulu omien rakkaiden kanssa tuntuu todella houkuttelevalta ajatukselta. Tämän vuoden joulun teemaksi suunnittelen hidasta ja riisuttua joulua, jolloin tehdään jouluna vain niitä asioista, jotka tuovat meidän perheelle iloa ja karsitaan kaikki ylimääräinen pois.

Ikea Joulu 2016 Ikea Joulu 2016

Ikean joulu 2016 on saanut inspiraationta 1800-luvun ruotsalaisesta jouluperinteestä ja se sisältää yksinkertaisia ja aitoja materiaaleja, kuten lankaa, villaa, nahkaa, puuvillaa, huopaa, puuta ja metallia. Näiden kauniiden luonnollisten materiaalien ja värien lisäksi mallistosta löytyy tuttuun tapaan perinteisestä joulunpunaisesta pitäville rakkaita jouluvärejäkin. Ikean joulumallistosta löytyy tuotteita koristeluun, kattaukseen ja ruuanvalmistukseen.

Vaikka uusia joulutuotteita en omaan kotiin kaipaakaan, tuo nämä kauniit kuvat kivasti inspiraatiota olemassa olevien joulukoristeiden ja valojen uudelleen yhdistämiseen. Vaikka pidän näissä kuvissa koristelun runsaudesta, taidan omassa kodissa mennä tänä vuonna kovin yksinkertaiselle linjalla. Kun koristeet saavat tilaa ympärilleen, ne kiinnittävät katseen entistä vahvemmin itseensä. Joulutunnelma ei itsessään vaadi varsinaisia joulukoristeita, vaan joulutunnelma syntyy jo oikeasta valaistuksesta ja joulukukista, havuista sekä tuoksusta.

Ikea Joulu 2016 Ikea Joulu 2016Vaikka varsinaisesta joulutunnelman luomisesta ei tässä vaiheessa ole ajankohtaista puhua, on tänäkin viikonloppuna tuotu kotiin lisää tunnelmaa valojen, havujen ja kynttilöiden muodossa! Mikä sen ihanampaa, kuin tulla kotiin iltakävelyltä pimeästä ja katsella, kun kotoa loistaa lämmin ja kutsuva valo! //Joko teillä on ajatukset viivähtänyt joulussa?

Kuvat: Ikea

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Ihanalta näyttää Ikean joulu! Mun ajatukset ovat vain pikaisesti käväisseet itse joulussa ja lähinnä siitä syystä, että laitoin työvuoroihin toiveen, että saisin olla joulun töissä. Joulu ei siis oikeastaan ole mielessä niinkään, mutta ihana tunnelma kynttilöiden, valojen, tähtien ja joulunajan kukkien muodossa on kyllä useinkin jo mielessä. Ja toki himoitsen myös joulunajan herkkuja, kuten joulutorttuja. Näistä kaikista voi onneksi nauttia myös ennen ja jälkeen ”virallisen joulun”. 🙂

    • Sulle onkin tulossa mielenkiintoinen joulu! Eihän joulun tunnelmointi ole mitenkään kiinni niistä joulupyhistä vaan koko joulukuusta, joten ehdit tosiaan hyvin nauttimaan joulusta vaikka töissä pyhät meneekin. 🙂