IKEA Gratulera & ruokailutilan elokuu

IKEA on julkaistanut 75-vuotisjuhlan kunniaksi Gratulera -malliston, joka sisältää muutamia takavuosien suosikkituotteita. Vintage -mallistossa on tuotteita useammalta vuosikymmeneltä, 1950-luvulta 2000-luvulle. 1950- ja 1960-lukujen tuotteet on lanseerattu nyt elokuussa ja loput vuosikymmenet tulee myyntiin lokakuussa ja joulukuussa.

IKEA Gratulera

Minä ennätin jo ostoksille, sillä malliston Bjurån -tuoli, klassinen wieniläistuoli tummanruskeana on juuri sitä, mitä meidän ruokailutila on kaivannut. Niinpä kiikutin kaksi valkoiseksi maalattua puutuolia pois ja toin tilalle kaksi ruskeaa tuolia, jotka tuo ruokailutilaan kivasti särmää tumman värin ansiosta.

IKEA Gratulera

IKEA Gratulera

Erilaisten tuolien sekalainen seurakunta on aina ollut mieleeni ja se tuo sisustukseen persoonallisen otteen. Nyt tuolit on tyylillisesti aika kivasti balanssissa, vaikka rottinkituolit ovatkin hiukan puisia tuoleja suuremmat. Tumma väri uusissa tuoleissa tuntuu sen verran hyvälle, että harkitsen harmaiden puutuolien maalaamista mustaksi, vaikka pidänkin silmäni auki kirppiksillä, jos löytäisin vanhoja wieniläistuoleja tähän tuolikokoelmaan.

IKEA Gratulera

Koska kunnon helteiden luvattiin olevan ohi, otin pienen riskin ja sytytin toviksi kynttilät ruokapöydälle. Kynttilätunnelmaa on ollut kova ikävä kuuman kesän ajan ja nyt kun kelit ehkä viilenee, otan takaisin menetetyn ajan. Tunnelma on välittömästi hygge kun sytyttää kynttilät ja istahtaa kahvikupin kanssa sisustuslehtien ääreen. Jotenkin tämä saa fiiliksen tuntumaan hiukan syksyiselle, vaikka siihen on vielä aikaa. Olen silti aivan tyytyväinen, että helteet ovat tältä kesältä ohi, varsinkin kun kesäisiä kelejä lupailtiin syyskuulle saakka.

IKEA Gratulera

IKEA Gratulera

On aika hienoa, että viikonloput tuntuu taas viikonlopuille käynnistyneen arjen ansiosta. Tuntuu, että elämästä saa muutenkin paremman otteen kun lomat on takana eikä perheen arki ole pelkkää ajelehtimista. Niin tylsä kun ajatus rutiineista onkin, tekee ne arjesta mielekkäämpää ja tehokkaampaa. Tosin, aikaiset aamut on ainakin minulla tuntunut sen verran rankalle kesän jäljiltä, että perjantaina oli pakko ottaa pienet päivänokoset, jottei veto loppunut ennen lapsille luvattua sushi-iltaa! //Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Hei! Ihana tuo tuoli tosiaan. Täytynee poiketa ikealla. Minua kiinnostaa ruokapöydän käsittely. Se on kaunis valkoinen ja matta? Millä olet maalannut ja onko se kestänyt hyvin? Minulla ruokapöydän käsittely työn alla juuri.

  • Heippa! Tuoli on kyllä ihana, suosittelen Ikean reissua. 🙂
   Pöytä on maalattu Teknoksen Teknofloor Aqua lattiamaalilla. Kiiltoasteeltaan se on puolikiiltävä, mutta ei se kyllä pahemmin kiillä. Maali on kestänyt hyvin, tosin paikkamaalatut kohdat hiukan on lohkeillut jostain, kun olen esimerkiksi kahvikupin jättämiä renkaita paikannut. Pohjatöinä hioin edellisen lakan osittain pois ja osittain vain karhensin pinnan. Pääasiassa siis on kestänyt ja toiminut oikein hyvin!

   • Kiitos vastauksesta. ? Hyvä kuulla.Tuo voisi olla hyvävaihtoehto, kun kalustemaali ei välttämättä kestä ruokapöydän ahkeraa käyttöastetta. Hieno tuolikokoelma teillä pöydän ääressä..
    -Kaisu