Olohuoneen uudet kuviot

Heippa uuteen viikkoon! Toivottavasti teillä on lähtenyt arki kivasti käyntiin. Täällä ollaan jo ihan syysfiiliksissä ja tuntuu kuin kesästä olisi ikuisuus, sillä arki on sujahtanut tutuille ja vähän uudenlaisillekin raiteille varsin sujuvasti. Sisustushommat on kotona edennyt viime aikoina aika kivasti. Kirjoitin viime viikolla ajatuksia kodista ja siinä yhteydessä näittekin vilauksen meidän olohuoneen uudeta kalustuksesta. Nyt kuitenkin ajattelin esitellä hiukan tarkemmin meidän olohuoneen uusia kuvioita!

Vanhasta kodista olohuoneeseen tuotiin vanha senkki tv-tasoksi ja sen vieraan kannettiin vitriinikaapin yksi osa säilytystilaksi. Sinänsä ihan oikeankokoiset ja olohuoneeseemme sopivat kalusteet ei kuitenkaan alun alkaenkaan oikein olleet paikallaan täällä ja tuntui juuri siltä, että ne oli vain nakattu paikalleen. Vuoden päivät asiaa tuumailtuani tulin kesällä siihen tulokseen, että tilalle tarvitaan yksi suoralinjainen kaluste, joka kokoaa kokoaa olohuoneen ainoan ehjän ison seinän yhteen. Niin kuin kovin usein, Ikeasta löytyi täydellisen sopiva ratkaisu kalustepulmaani ja kävinkin hakemassa takakontillisen Ikea Bestå -kalustetta, josta meillä on kokemusta jo lastenhuoneessa.

Ikea Bestå

Ikea Bestå

Kaksi 120cm leveää kaappia tuo säilytystilaa ja laskutasoa varsin sopivasti. Yhteen kaapeista sijoitimme tv:n oheishärpäkkeet ja muut kaapit on kaikenlaisia olohuoneessa säilytettäviä tavaroita varten. Tilaa jäi vielä sisustuslehtipinoille tai kirjoille, mutta ne ja niiden säilytys pitää käydä ihan ajan kanssa läpi ja tuumailla, mitä kaikkea haluan säilyttää ennen kuin piilotan tavarat ovien taakse liian hyvään talteen. Kiinnitimme jo aiemmin kesällä telkun seinään niin, että sitä on helppo käännellä olohuoneen tai keittiön puolelle. Korkeus osui yksiin tämän nykyisenkin kalusteen kanssa ja tv toimii kätevästi tason toisessa päässä.

Valitsin Bestå -kaappeihin mattapintaiset sileät ovet. Ne on tyyliltään aika samanlaiset kuin saarekkeen alapuolella ja ruokailutilassa olevat keittiökaappien ovet, joten kaikki ovet sopivat keskenään hyvin yhteen. En halunnut oviin pomppusaranoita, jotta ovien nurkat ei ole täynnä sormenjälkiä. Yläreunasta ovi on vähintään yhtä helppo avata. Mietiskelin alkuun nahkaisia vetimiä oviin, mutta ne tekisi yleisilmeestä varmasti levottomamman oloisen, joten ilman vetimiä mennään.

Uusi kalustus teki olohuoneesta huomattavasti avaramman ja kivasti selkeämmän oloisen. Nyt vasta huomaan, että aiemmin korkea kaappi nurkassa tuntui siltä, että se kaatuu päälle. Nyt matalan kalusteen myötä tuntuu kuin ilma kiertäisi vapaammin ja tyhjä tila jättää enemmän tilaa ajatuksillekin lennellä! Kyllähän yksinkertainen muotoilu tuo enemmän kaunista Hakolan sohvapöytää ja mustaa rottinkituolia esille.

Ikea BeståIkea BeståTason päälle kertyy toki helposti kaikenlaista omaisuutta ja nyt alkuun päätin katsella taulujani tason päällä. Jossain vaiheessa taitaa olla aika laatia uusi taulukollaasi seinälle, mutta täytyy antaa sille aikaa muotoutua. Kynttilät, kukat ja viherkasvit sijoittuu varsin luontevasti tasolle. Nyt onkin kiva, kun kaikki kauniit asiat saa tuohon hyvin esille, yhteen kohtaan, eikä koko koti ole täynnä kynttilää ja purnukkaa. Tasolla onkin poltettu lähes joka ilta kynttilöitä ja tunnelmoitu hämärtyvissä illoissa. Yksi pieni muutos viherkasvien suhteen ehti jo tapahtua näiden kuvien ottamisen jälkeen, mutta vilautan sitä toisella kertaa!

Ikea BeståSellaisia muutoksia täällä! Mitä pidät tällaisesta kalusteratkaisusta?

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Kauniin tunnelmalliselta näyttää. Meillä myös rivi bestå kaappeja ja tykkään. Olet varmasti joutunut vastaamaan tuhannesti, mutta mistä matto ja sohvapöytä on?

  • Minustakin tämä on mukavan avoin ja ilmava! Bestå on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistava sarja ja niin monikäyttöinen, että siitä voisi rakentaa kalustusta mihin tahansa tilaan!

 • Kaunista .Sitä olen pitkään ihmetellyt että miten pärjäätte vain yhdellä sohvalla, kun teitä on jo asukkaita aikas monta? Vieraat… ? 🙂

  • Kiitos Charity! Saa toki ihmetellä. 🙂 Meillä olohuone, keittiö ja ruokailutila on niin yhtenäistä tilaa, että tässä on istumapaikkoja keskusteluetäisyydellä arkikäytössäkin 14 kappaletta! Jos paikat loppuu ystävien kyläillessä, voi osa istua tyynyillä lattialla tai haetaan muualta tuoleja. 😀 Harvemminpa on loppunut paikat kesken!

 • Bestå toimii! Minä olen tuota kalustetta katsellut omassa olohuoneessa jo pari vuotta ja hyvin on palvellut. Nyt tosin mieli halajaisi jonkun vähän rosoisemman säilytyskalusteen perään…

 • Tosi hyvältä näyttää! Avaran ja tyylikkään näköistä teillä. Semmoista halusin kysyä, että mites tuo tekniikkapuoli toimii, kun nuo digiboxit yms. on tuolla ovien takana? Meillä on avomallinen tv-taso ja inhoan siinä juurikin sitä, että kaikki romut on näkösällä pölyä keräämässä. Olen haaveillut tuollaisesta umpimallisesta ratkaisusta meillekin. Sitä olen vain miettinyt, kun en tekniikasta mitään ymmärrä, että toimiiko kaukosäätimet noihin laitteisiin myös ovien läpi…? Olisi ihanaa saada tuollainen selkeä yleisilme sen sijaan, että rumat laitteet ja vielä rumemmat johdot hyppii koko ajan silmille.

  • Kiitos Laura H! Minustakin tämä avaruus näyttää hyvältä.:)
   Meillä on tuolla kaapissa oven takana pleikkari ja nettiboksi. Digiboxia ei ole, kun tv on sen verran moderni. Käytännössä kaappi on raollaan kun pleikkarilla pelataan. Sama toimisi varmasti digiboxinkin kanssa, sillä eihän kaukosäädin tuon oven läpi toimi lainkaan. Onhan tuo siinä mielessä kompomissi, että kauneus menee käytännöllisyyden edelle, mutta ei minun mielestä ole kova vaiva pitää ovea pienesti auki kun laite on käytössä. 🙂 Nyt johdot on tuolla kaapin takana ja kaapin sisällä piilossa eivätkä ne kerää pölyä lattialla tai hyllyllä.

 • Minäkin ostin alkuvuodesta juuri tuollaisen bestå-ryhmän tv-tasoksi, tosin eri ovimallilla ja jaloilla. Kovasti ollaan tykätty. Mukava nähdä mitä kaikkea keksit laittaa koristeeksi siihe päälle 🙂 Muakin kiinnostisi tietää mistä tuo sohvapöytä on? Todella kaunis!

 • Mikä on tuon ovimallin nimi? Olisiko Lappviken? Ikean nettikaupassa näytti kyllä ihan keltaiselta, mutta ei ainakaan sinun kaappisi kellerrä.

  • Kyllä, juuri tuo ovi. Näyttää kuvissa ihan keltaiselle, mutta on oikeasti hyvinkin valkoinen eikä korostu mikään sävy, vaikka on valkoinen lattia ja seinä rinnalla. ? Lappviken on ainoa mattapintainen sileä ovivaihtoehto. Se ei tunnu niin laadukkaalle kuin kiiltävä ovi, mutta on meillä kestänyt hyvin lastenhuoneessakin jo useamman vuoden.