10 syksyn ja talven sisustustrendiä Formexista

Tukholman reissu piti sisällään vierailun Formexissa. Ennen kuin kurkataan parhaillaan käynnissä olevaan Habitareen, on sopiva aika käydä läpi hiukan Formexin kuvasaalista ja listata kymmenen sisustustrendiä, jotka Formexista bongasin.

1. KAKTUKSET. Näitä ei voi olla mainitsematta heti ensimmäisenä, sillä tuntui kuin koko Tukholma olisi täynnä kaktuksia ja Formexissa kaktusmania vain yltyi! Tai ehkä kaktuksiin mieltyneenä bongasin kaktukset aivan erityisesti. Kaktus tulee sijoittaa käsintehdyn oloiseen keramiseen ruukkuun! Jokaisella itseään kunnioittavalla sisustajalla on vähintään pari kaktusta kotonaan, tai sitten hiukan reilummin, kuten MiretsullaMeillä ei ole kuin pari pikkukaktusta ja nekin on anastettu varhaisteinin huoneeseen. Täytyy siis mitä pikimmiten lähteä kaktuskaupoille.

Formex2. AMPPELIT JA RYIJYT. Viime talvena erilaiset ryijyt ja amppelit oli jo kovastikin pinnalla, mutta tänä talvena niitä on kaikilla! Amppeleita on muitakin kuin perinteisiä naruamppeleita; kudottuja, punottuja, keraamisia, muovisia, metallisia… mitä ikinä vain keksit! Ehkä jopa muinoin kovasti rouvien suosiossa oleva simpukka-amppeli on nyt taas trendikäs! Oma amppelini on lähtöisin Tukholman messuilta, mutta sen toi sieltä paikallinen kukkakauppias. Ryijyissä näkyy paljon muutakin kuin punottuja tai somittuja naruryijyjä, vaikka ne ovatkin nyt ne trendikkäimmät

FormexFormex3. KYNTTELIKÖT. Perinteiset riippuvat ovat saaneet uudenlaisia muotoja ja osa ripustetaan seinällekin. Ikkunalla riippuessaan siro yksinkertainen metallinen kynttelikkö on kauneimmillaan

Formex4. KÄSITYÖ. Käsintehdyt astiat ja tekstiilit, tai ainakin käsintehdyn oloiset, rosoiset asiat ovat nyt pinnalla enemmän kuin pitkään aikaan. Rosoiset ruukut, epätasaisesti värjätyt tai lasitetut astiat ja huolimattomasti ommellut pellavat saavat kieltämättä sisustuksesta paljon rennomman oloisen, vaikka messuosastoilla kaikki olikin tarkasti mietittyä ja tarkkaan aseteltua. Formexissa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan itse erilaisia perinteisiä kudontamalleja paksulla villalla. Tuntuipa hyvälle pyöritellä lankoja käsissä! Perinteiset käsityötaidot kunniaan!

FormexFormex6. LASI. Kirkas ja värikäs lasi näkyy niin maljakoissa kuin astioissakin. Kählerin lasinen Omaggio -vaasi näyttää raitoineen päivineen varsin kivalta ja raikkaalta. Ihastuin itse tuohon vaaleanpunaiseen lasiin eniten.

Formex7. TAIDE. Jos et raski sijoittaa uniikkiin taiteeseen, osta ainakin julistetaidetta, jossa on taiteen fiilis ja unohda säntilliset graafiset julisteet. Piirrosjälki, akvarellit ja mustejälki näkyvät taiteen ja julisteiden lisäksi astioissa ja tekstiileissä. Kaunista!

Formex8. KEITTIÖMÄISYYS. Keittiöitä piiloteltiin pidempään ja kaikki keittiön esineet piilotettiin korkeakiiltoisten kaapinovien taakse. Nyt suuntaus on toinen. Tyylikkäät keittiövälineet asetellaan esille avohyllyille ja tangoille roikkumaan. Keittiö saa näyttää keittiöltä!

Formex

9. VÄRIT. Pastellivärit jatkaa voittokulkuaan, mutta nyt niiden kanssa yhdistetään luonnonsävyjen lisäksi retrohtaviakin värejä. Ruskeat ja vihreät, terrakotta ja purppura toimii yllättävän kivasti hempeän vaaleanpunaisen tai raikkaan vaaleansinisen kanssa!

10. YHDISTELY. On ihanaa huomata, ettei kukaan oleta kenenkään sisustavan vain yhdellä tyylillä, vaan hyvinkin erilaisia tyylejä voi sekoitella vapaasti keskenään. Ehkä ihan jokaista sorttia ei kannata tuoda samaan tilaan, mutta esimerkiksi marokkolainen tyyli sopii hienosti pehmeään tanskalaiseen fiilikseen sekä modernimpaan skandinavisuuteen. Sisusta juuri sillä tyylillä kuin itse haluat ja olet trendien aallonharjalla!

Formex+ Ja vielä yksi erityisen kiva nosto Formexista! Suomalainen GAUHAR Helsinki teki upean vaikutuksen pienellä ja kauniilla osastollaan. Yrityksen tuotevalikoimassa on kauniita koruja, huonetuoksuja suloisissa pusseissa, tuoksukynttilöitä, kodintekstiilejä, asusteita ja muuta ihanaa. Yrittäjänaiset Jannika ja Sabina olivat niin innoissaan tuotteistaan, että tämä yritys ponnistaa vielä pitkälle!

Itse en päässyt muiden kiireiden vuoksi vielä tänään ammattilaispäivänä Habitareen, mutta ehtiihän Habitaren nähdä ja kokea vielä viikonloppunakin. Saapa nähdä, kuinka monta Formexista bongattua sisustustrendiä löytyy Habitaresta!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.