Keittiöjuttuja

Meidän keittiö alkaa pian olla vuoden vanha, mutta tein keittiössä pieniä fiksailuja jo, sillä muutama juttu ei ole ollut ihan kunnossa alunperinkään. Keittiön tumma seinä maalattiin alunperin tummanharmaalla kalkkimaalilla, jonka pintaan vedettiin mattalakkaa, mutta koska tuo nurkka on jatkuvasti veden kanssa tekemisissä, ei pinta toiminut hyvin ja seinä meni hetkessä epäsiistin näköiseksi. Niinpä päätin jo talvella maalata seinän uusiksi sellaisella maalilla, joka kestää hyvin puhdistamista ja paremmin vesirasitustakin. Yhteistyön myötä maalasimme jo olohuoneessa Eskaro Silk sisustusmaalilla yhden seinän. Nyt valitsin saman maalin keittiöön, sillä käytäntö on osoittanut, että maali pitää lupauksensa ja kestää hyvin pesua ja pyyhkimistä. Täyshimmeällä Silkillä on rakennusmateriaalien M1-merkki, joka kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä. Se on siis paitsi laadukas, myös turvallinen valinta puhtaamman sisäilman puolesta. Täyshimmeä maali on ehdoton suosikkini seinämaaleissa, sillä täyshimmeällä pinnalla sävyt näyttävät upeimmalle, sillä himmeä pinta toistaa sävyt kauniisti ilman heijastuksia ja kyllähän mattapinta antaa anteeksi pohjan epätasaisuuksiakin.

eskaro maali silkKoko tuo keittiön tumma osuus on itse asiassa hyvin samantyyppinen pinnaltaan kuin meidän vanhan kodin keittiön välitila, jossa laatat piilotettiin laastilla ja maalattiin valkoiseksi; tässä tiiliseinä on tasoitettu laastilla vaan astetta sileämmäksi ja maalattu tummaksi.

Eskaro maalit

Eskaron tuotteista suurin osa, kuten tämä käyttämäni Silk maali valmistetaan täällä ihan lähiseudulla, Vihdin tehtaalla läntisellä Uudellamaalla. Eskarolla on yli 40 vuoden kokemus maalin valmistuksessa Suomessa ja tuotevalikoimissa on mm. vesi- ja liuotinohenteisia maaleja sisälle ja ulos, puunkäsittelyaineita, puuöljyjä, pohjusteita, pohjamaaleja sekä valmistasoitteita monenlaisille pinnoille. Ehkä ensi kesänä kokeilemme terassin kanssa, miltä Eskaron puuöljyt vaikuttaa!

eskaro silkBlogilahjana saatu 1kertaa2 leikkuulauta on niin kaunis, että en taida uskaltaa sitä leikkuulautakäyttöön ottaa, mutta tarjottimena ja alustana erilaisille keittiöjutuille se toimii mainiosti. Tuo Ikean Grundtal -hylly on ollut todella käytännöllinen tuossa tiskialtaan yllä. Siihen saa kätevästi roikkumaan kaikenlaista tarpeellista käden ulottuville ja kuivaustasonakin se toimii.

eskaro maali silkSamalla seinää maalatessani fiksailin pari muutakin juttua. Betonitaso ja rapattu tiiliseinä pääsi epähuomiossa liian tiiviisti toisiaan vasten, joka aiheutti sen, että sauma ratkesi talven aikana lämpötilavaihtelujen vuoksi. Nyt rappasin sauman auki ja uusin silikonin ja taas näyttää siistiltä! Itse asiassa taidan uusia vielä nuo muutkin silikonit, sillä sen verran siistiltä ja paremmin tasoon sopivalta tuo nyt käyttämäni silikonisävy näyttää. Betonitason pinnan kanssa meillä on ollut pientä ongelmaa, sillä käyttämämme SiAcryl ei ole kovimmalla rasituksella olevilla alueilla toiminut niinkuin olisin toivonut, vaan pinta on lähtenyt lohkeilemaan pois. Hioin nyt kuluneimpia alueita betonipinnalle ja vedin saunasuojaa pintaan ensiavuksi, jotta ehditään rauhassa mietiskellä, mitä tuotetta pintaan kannattaisi laittaa. Tason käyttöön tuo ongelma ei ole vaikuttanut, mutta pientä esteettistä harmia siitä on syntynyt. Nyt kuitenkin tasokin näyttää siistiltä, kun pintaa on siistitty.

eskaro maali silkVaikka päätin jo etukäteen, että kesälomalla keskityn rentoiluun, on tällaisia pidempään roikkuneita pikkuhommia aika mukava tehdä pois kesäloman sadepäivinä. Saapa nähdä, saanko jotain muutakin kesäloman aikana tehtyä!

Yhteistyö / Eskaro

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.