Edullisen sisustuksen 5 vinkkiä

Tarvitseeko kaunista sisustusta varten suuren sisustusbudjetin vai voisiko pikkurahallakin saada kauniin ja toimivan sisustuksen aikaan? Pitääkö yhtenäisen kokonaisuuden saamiseksi sijoittaa kaikki liikenevä raha sisustukseen ja ostaa kerralla kaikki haaveiden kalusteet? Onko edullinen sisustus mahdollista saavuttaa vain vaihtolavoja koluamalla ja kirpputoreja kierrellen? Tuskinpa vaan!

Ehkä te lukijat muistattekin, kun aiemmin tänä vuonna kirjoitimme sisustusbloggaajaporukalla Sisustusteema -postauksia eri aiheista!? Silloin minä emännöin toimivan sisustuksen kuukautta. Tällä kertaa Suvi Zubi’s Cornerista esitti haasteen, joka kuuluu näin.

Mitkä ovat mielestäsi parhaat edulliset tai jopa ilmaiset keinot lisätä kodin kauneutta ja viihtyisyyttä?
Nyt jakoon pienet niksit ja parhaat pihistelyideat!

Te blogiani pidempään seuranneet tiedätte varmasti, että meidän kodin sisustuksessa ei kalliita designaarteita juuri ole ja sisustus on luotu vähitellen ja harkiten, taloudellisesti varsin järkevällä tavalla. Tässä viisi vinkkiäni edulliseen sisustukseen.

Olohuoneen kalustaminen

Harkitse

Tärkein vinkki edulliseen tai kohtuuhintaiseen sisustamiseen on harkinta! Älä ryntää suinpäin ostoksille, vaan mieti ja harkitse ensin rauhassa tarpeita ja tyyliä. Kun olet miettinyt, mitä haluat ja mitä tarvitset, käytä aikaa vertailuun ja hintojen selvittämiseen. Mieti, voisitko uuden kalusteen ostamisen sijaan kierrättää olemassa olevia kalusteita. Olin jo etsimässä olohuoneen ikkunan eteen matalaa ja kapeaa penkkiä, kunnes muistit vanhan maalauspukin, joka sopii kokonsa puolesta paikkaan mainiosti. Ainoastaan jalkoja pitäisi lyhentää perin sentin verran.

Syyskoti

Panosta

Edullinen ei tarkoita samaa kuin pihistäminen tärkeissä asioissa. Pidemmän päälle edullisempaa on ostaa laadukkaita materiaaleja. Otetaan esimerkiksi vaikkapa sohva. Kun ostat laadukkaista materiaaleista valmistetun sohvan, joka kestää aikaa ja jota voi tarvittaessa uudistaa vaikkapa uusilla päällisillä tai jaloilla säästät rahaa verrattuna halpaan sohvaan, jonka kankaita ei voi irroittaa pesuun ja joka läsähtää jo parin vuoden käytön jälkeen.

Panosta myös materiaaleihin ja suosi kestäviä ja pestäviä materiaaleja. Me ostimme aikanaan opiskelijaperheenä edullisen ruokapöydän, mutta päädyimme massiivipuiseen, joka materiaalin ansiosta on käytössämme vieläkin, sillä massiivipuu kestää aikaa ja on aivan eri tavalla kunnostettavissa kuin levyrakenteiset versiot. Kunnon materiaalit myös ikääntyvät arvokkaasti. Kunnon rehellinen puuvilla toimii vuosienkin käytön ja lukuisten pesujen jälkeen toisin kuin nyppyyntyvä keinokuitu.

Olohuoneen kalustaminen
Muokkaa, uudista ja ajattele uusiksi

Tämä vinkki liittyy olennaisesti myös materiaaleihin panostamiseen. Kun olet tehnyt hankintoja, joiden materiaalit kestävät, voit muokata ja uudistaa kalusteita ja tekstiilejä. Tuo mainitsemani ruokapöytä on uudistettu useampaankin otteeseen, eikä pöydästä ihan heti puu lopu, vaikka sen vielä useampaan kertaan hioisi ja käsittelisi uudelleen.  Luonnonkuituisten kankaiden värjääminen on nykyaikaisilla pesukoneessa käytettävillä tekstiiliväreillä helppoa. Säilytyslaatikoita saa uudistettua sisustukseen sopivaksi paitsi maalaamalla, myös päällystämällä niitä paperilla tai kontaktimuovilla. Yksittäiset laatat, joita saa ilmaiseksi tai muutamalla eurolla malliksi, toimivat hyvin kynttilöiden alusina tai vaikka kattauksessa. Luonnosta löytyy ilmaiseksi vaikka mitä sisustukseen sopivaa vuoden ajan mukaan. Kohta on aika hakea metsästä havuja ja käpyjä kotia koristamaan.

Maalaa

En koskaan väsy hehkuttamasta maalin ja maalaamisen ihmeellistä vaikutusta. Kuluneesta pinnasta saa helposti aivan uudenveroista maalin avulla ja tylsäksi käynyt tila saa täysin uuden ilmeen väriä vaihtamalla! Kotiamme remontoidessa saimme ison säästön kun uuden parketin asentamisen sijaan päädyimme hiomaan ja maalaamaan vanhan 70-luvun parketin. Lattiasta tuli kuin uusi ja hiomalaitteiden vuokra ja maalin hinta olivat vain murto-osa uuden parketin hinnasta. Maalattu pinta on myös helppo korjata tai uudistaa – sen kun sivelee uutta maalia pintaan!

edullinen sisustus

Pientä vaihtelua

Aina ei tarvitse tehdä suuria muutoksia saadakseen isoa vaihtelua. Joskus pelkästään sohvan kääntäminen riittää saamaan aivan uuden fiiliksen kotiin, kuten kävi meillä tänä syksynä! Pieni ja edullinen hankinta, kukkakimppu, tekee ison vaikutuksen kun sen tuo puhtaaseen kotiin ja tuo iloa useammaksi päiväksi. Toisinaan riittää, kun tuo yhden uuden tyynyn sohvalle ja asettelee esineitä uudella tavalla. Kodin uudistamisen ei tarvitse olla kiinni isoista asioista!

//Millaisia edullisia sisustusvinkkejä sinulla on?

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.