DIY Joulukalenteri – 21. luukku

21

Posliinitussi

Tämän päivän idea toimii yhtä hyvin mihin tahansa aikaan vuodesta, ei pelkästään jouluna! Olen jo pidempään halunnut kokeilla posliinitussia, jolla voi tehdä itse koristuksia; kuvia tai kirjoituksia posliiniin tai lasiin. Löysin kierrätyskeskuksesta pari valkoista astiaa, joille kirjoittelin ja piirtelin jouluisen ilmeen. Tussilla oli erittäin helppo piirtää posliinipintaan, jossa tussi liukuu hyvin. Kun astioita pitää 160 asteisessa uunissa 1,5h, kestää kynän jälki kevyen konepesunkin. Itse tuunattuja astioita voisi vaikka laittaa lapset suunnittelemaan kavereilleen lahjaksi! Meillä lapset omi mukit heti kaakaokäyttöön ja minä innostuin sekoittelemaan lapsille kunnon herkkukaakaot.

Herkkukaakao valmistuu tummasta kaakaosta. Hämmennä kuumaa maitoa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon kaakaojauhetta, ripaus suolaa ja sokeria. Valmiiseen kaakaoon lisätään muutama pieni vaahtokarkki ja piparmintun makuinen karkkikeppi. Sokeriöverien välttämiseksi pienikin muki riittää!

Täällä alkaa olla jouluvalmistelut niin hyvällä mallilla, että joulustressistä ei ole enää tietoakaan! Mukava tunne, kun jouluun on vielä pari päivää aikaa ja täällä meillä otetaan rennosti kuusta ihastellen. Illalla voisi paketoida loput paketit! Katsellaan huomenna sitten kuvia meidän joulukuusesta ja joulukodista!

*Posliinitussi saatu Inspiraatio -verkkokaupasta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.