DIY Joulukalenteri – 20. luukku

20

valkosuklaa joulu

Askartelut alkaa olla jo aika vähissä ja tämän päiväisen luukun sisältö onkin askarreltu keittiössä. Valkosuklaa ja karpalot on aika mainio ja jouluinen pari. Olen usampana vuonna tehnyt joulusuklaata yhdistelemällä näitä kahta. Tällä kertaa sekoittelin niiden joukkoon hiukan cashew -pähkinää rakennetta antamaan, pari pyöräytystä merisuolaa myllystä ja hippusellisen chiliä tuomaan jouluherkkuihin hiukan potkua. Tein itse noin 20×30 cm tarjottimen kokoisen suklaalevyn sulattamalla kaksi levyä valkosuklaata, levitin sen leivinpaperille ohueksi kerrokseksi, johon pilkoin kuivattuja karpaloita. Päälle ripottelin murskattua cashew -pähkinää, ripottelin chiliä ja suolaa ja jäähdytin levyn pakastimessa. Leikkasin levyn pieniksi paloiksi ja pakkasin palat Kastehelmi -purkkiin. Suklaat säilytetään jääkaapissa, josta purkin voi nostaa aina tarpeen tullen pöytään.

karpalo-valkosuklaa

Tällainen purkki sisältöineen olisi aika mainio joululahjakin. Kastehelmi -purkkeja saa marketeista aattoon saakka ja suklaasatsin tekee yhdessä hujauksessa. Huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin valmis suklaarasia!

Enää keittiössä ei tuoksu suklaat vaan uunista leviää saaristolaisleivän huumaava tuoksu! Uunilla on käynyt itse kukanenkin kulinaristi vähä väliä kuolaamassa ja kyselemässä, koska saa maistaa. Ehkä me illan päälle pikkusiivut maistellaan, vaikka saaristolaisleipä onkin parhaimmillaan muutaman päivän jääkaapissa muhineena. Täytyy iloita uuden kodin ja keittiön mukanaan tuomasta tilavasta jääkaapista, johon saattaa jopa mahtua suurin osa kylmäsäilytystä vaativista jouluruuista. Vanhassa kodissa puolet ruoista oli säilytyksessä terassilla, kun normikokoinen yhdistelmäkaappi on auttamatta liian pieni meidän porukalle.

Luulenpa, että huomiselle riittää vielä joku askarteluidea, mutta sen jälkeen taidetaan loput luukut fiilistellä jouluista kotia ja ehkä kurkataan, mihin ne kaikki kalenteriluukkujen koristeet on päätyneet! //Tunnelmallista ja rauhallista sunnuntai-iltaa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.