Ajanvietettä jouluksi – The Crown

Harva tv-sarja on vienyt mukanaan samalla tavalla kuin Netflixin alkuperäissarja The Crown. Draamasarjassa seurataan kuningatar Elisabet II:n valtakauden poliittista kilpailua ja romanttisia kiemuroita sekä tapahtumia, jotka muokkasivat 1900-luvun jälkipuoliskoa. Politiikan historian tapahtumien valossa sarja kuvaa todellisia tapahtumia, mutta kerronnassa on tietysti fiktiota mukana.

The Crown

Toisen kauden jaksot julkaistiin 8.12. ja vaikka alunperin ajattelin säästäväni jaksoja joulunpyhiä varten, ahmin muutamassa päivässä kaikki kymmenen jaksoa. Toinen kausi oli kyllä mielenkiintoinen, mutta ihan samanlaista hehkua en siitä tavoittanut kuin ensimmäisestä kaudesta. Ehkä ensimmäisestä kaudesta teki kiehtovamman se, että se kertoi siitä, kuinka kaikki alkoi; kuinka Elisabet ja Philip avioituivat ja kuinka Elisabet kruunattiin kuningattareksi isänsä kuoltua. Elisabetin elämä on niin erityistä ja kenen tahansa muun elämästä poikkeavaa, että sarja todella imaisee mukaansa.

Netflix on suunnitellut sarjalle lisäkausia, heidän suunnitelmissa on tehdä kaikkiaan kuusi tuotantokautta sarjaan. Tapahtumia uusiin kausiin kyllä riittää, sillä onhan kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin avioliitto kestänyt jo 70 vuotta ja kuningatar on ollut vallassa lähes yhtä pitkään, 65 vuoden ajan. Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa!

The Crown

Jos Euroopan historia kiinnostaa lainkaan, tämä on sinulle sopivaa katsottavaa. Ja vaikka kuvittelet, että historia ei kiinnosta, mutta upeasti toteutettu pukudraama ja miljöökuvaus kiinnostaa, katso sarja ihmeessä. Lisäksi The Crown tarjoaa politiikkaa, ihmissuhteita ja romantiikkaa; melko kiehtova paketti kaiken kaikkiaan! Sarja on voittanut parhaan draaman Golden Globen ja näyttelijäsuorituksiakin on palkittu Golden Globella sekä Emmyllä.

The Crown

The Crown

Kuvat: Netflix © 2016 ja 2017

Nyt kun kaikki jaksot tuli katsottua jo ennen pyhiä, täytyy joulun vapaapäiviä varten keksiä jotain muuta viihdettä. Ehkä joulupaketista paljastuu jotain luettavaa, jonka parissa voi viettää joulun rauhallisia iltoja!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    • On kyllä upeasti toteutettu! Minäkin kuulin, että olisi jo nyt kallein koskaan tehty tv-sarja ja tulevia kausia tuskin tehdään juuri halvemmalla… Eipä tuohon toiseen kauteen montaa iltaa tarvinut käyttää!! 😀