Hempeän pehmeää joulutunnelmaa

Kylläpä tuo viikolla maahan satanut lumi onkin tuonut yllättäen jouluiset fiilikset! En muista vuosiin käyneen näin, että marraskuussa yhtäkkiä muuttuu tunnelma näin talviseksi ja jouluiseksi, mutta eipä ole ensilumikaan ennen jäänyt maahan näin moneksi päiväksi, saati sitten satanut näin varhain. Viikolla piipahdin Ikean järjestämässä jouluillassa tsekkaamassa tämän vuoden joulumalliston tuotteet ja sieltäkin sain mukaan ihanaa joulutunnelmaa! Kerroin jo viime viikolla, että me päätimme viettää joulua tänä vuonna kotona; oman perheen kesken ja ystäviä tavaten. Itse olisin ollut vaikka joulureissuun valmis, mutta erityisesti lasten toiveesta joulu ollaan tänä vuonna kotona.

Olemme miettineet jo porukalla joulusuunnitelmia ja eilen saunanlauteilla mietittiin tyttöjen kanssa jouluruokia. Yllättävää, miten tiukasti lapset haluaa pitää kiinni perinteistä ja toivelistalla on perinteisten joululaatikoiden ja kinkun lisäksi juustot, kalat ja saaristolaisleipä. Koska meillä moni osaa arvostaa itse leivottua leipää ja itse valmistettuja joululaatikoita, täytyy irroittaa taas joulunalusviikkoina aikaa niiden valmistamiseen.

Bloomingville Christmas 2016

Bloomingville Christmas 2016

Joulufiiliksissä laitoin joulumusiikin ensimmäistä kertaa soimaan ja selailin eri valmistajien joulumallistoja. Nämä Bloomingville Christmas 2016 -malliston kuvat on mielestäni hurmaavia kaikessa hempeydessään ja pehmeydessään. Tällainen skandinaavinen, mutta varsin pehmeä tyyli tuo joulutunnelmaa ihanalla tavalla kotiin. Vaikka yksinkertainen ja tyylikäs joulu on toki kaunis myös, ei sellainen täysin harkittu joulutyyli tuo minulle samalla tavalla joulumieltä ja sitä ihanaa joulun tunnelmaa, jota tästä pehmeydestä ja hiukan leikkisästäkin tyylistä syntyy.

Bloomingville Christmas 2016

Bloomingville Christmas 2016

Saimme viime vuonna kuopuksen kanssa melko tiukan keskustelun aikaan joulukoristeista ja joulukuusen koristelusta. Sama juttu taitaa jatkua tänä vuonna sillä sain palautetta, ettei minun tyyli kuusenkoristeissa miellytä! Otin rakentavan palautteen vastaan mielestäni ihan hyvällä asenteella, mutta lopputulos on nyt se, että tänä kuuseen täytyy saada jotain uutta. Yritin tosin puhua, että jätettäisiin koko kuusi pois, mutta se ei lasten mielestä tule kuuloonkaan. Koristeet menee kuitenkin ainakin jollain tasolla uusiksi, sillä kuusen täytyy kuulema kimaltaa. Taidan antaa tytöille vapaat kädet kuusen koristelun suhteen ja luopua ajatuksesta harmonisesti ja rauhallisesti jouluun koristellusta kodista, sillä veikkaan joulukuusen kimaltavan niin, että häikäisee, jos Friida ottaa homman haltuun. Neela tosin aikoo osallistua myös ja puhua harmonisemman värimaailman puolesta.

Koitin kovasti esitellä näitä Bloomingvillen joulukuvaston kuvia, jos sieltä löytyisi riittävän kimaltavia esimerkkejä. Tuo yläkuvan kauniin havupuun koristelu sopisi mainiosti minullekin, joten täytyy toivoa, että näissä koristeissa olisi liittävästi kultaa ja kimallusta! Tällainen Bloomingvillen hempeän pehmeä joulu sopisi minulle paremmin kuin hyvin, joten ehkä kokeilen hiukan ohjailla vielä tätä tyttären joulutyyliä ja pyydän vielä selailemaan kuvastoa ja merkkaamaan suosikkituotteet ylös.

Bloomingville Christmas 2016

Bloomingville Christmas 2016

Ensimmäiset pikkujoulut tälle kaudelle on jo takana ja ajattelin nyt marraskuussa keskittyä ihan tosissaan jouluiseen tunnelmointiin, sillä joka vuosi tuntuu siltä, että joulu tulee liian varhain. Nyt kun kerrankin tunnelmaa ei tarvitse haeskella, kun valkoinen talvi sai joulun näin yllättäen mieleen, täytyy ottaa nautiskelusta ilo irti hyvissä ajoin! Kaikkia teitä lukijoita varten päivitin blogin ylävalikkoon Joulu -kategorian, jotta aiemmat jouluaiheiset postaukset löytyvät helpommin, niitä kun luetaan tähän aikaan vuodesta kaikista eniten!

Bloomingville Christmas 2016

Bloomingville Christmas 2016

Kuvat / Bloomingville Christmas 2016

//Suloista sunnuntai-iltaa ja iloa alkavaan talviseen viikkoon!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Kauniita inspiraaiokuvia!
  Kai sille joululle voisi jo jokusen ajatuksen suoda. Isot tähdet hain jo varastosta, ehkä yhden voisi jo ripustaa ikkunaan. Joulukuusen hankintaa mietin (onneksi on vielä aikaa…), toisihan se kivasti tunnelmaa kotiin.

  • Näistä kuvista tuli kyllä kivasti inspiraatiota joulusuunnitelmiin! 🙂 Minä taidan tähtien kanssa odotella marraskuun lopulle (…jos maltan) ja ripustella sitä ennen muita tunnelmavaloja, hiukan joka huoneeseen!

 • Neljä-viisi vuotta sitten lumi satoi lokakuun lopussa ja suli huhtikuussa…

  Ihan vielä en täyteen joulutunnelmaan heittäydy, vaikka alkaahan se joulu hiljalleen tunkea taas ovista ja ikkunoista… tai ainakaan kaupoissa ja netissä siltä ei voi enää välttyä. Kuukauden päästä voin päästää itseni valloilleen kotonakin, ainakin muutmalla kukka-asetelmalla.

  • Minä luin uutisista, ettei kahteentoista vuoteen eli koko sinä aikana kun me ollaan etelässä asuttu ole tullut näin aikaisin sellainen ensilumi pääkaupunkiseudulle, että maa olisi jäänyt valkoiseksi!
   En minäkään joulutunnelmaan vielä heittäydy, mutta tähän pehmeään tunnelmointiin kyllä… Kauppojen joulu ei minulle tuo minkään vertaa joulutunnelmaa, kyllä se joulufiilis syntyy ihan muista asioista. 😀

 • Kyllä joulukoristelut alkavat vaan jo kutkuttaa, aikainen talven tulo taisi olla se viimeinen sysäys…ainakin niitä kynttilöitä, lampaantaljoja ja havuja maljakossa pitää olla 🙂

  • Kyllä vain, nyt on juuri oikea aika hakea pieniä havuja maljakoihin ja viritellä talvista tunnelmaa sisustukseen, vaikka ihan joulua ei vielä olisikaan tarkoitus laittaa!