Asuntomessut 2016 – TOP 3 Kohteet

Asuntomessut 2016 jatkuu Seinäjoella vielä tovin. Blogit on parhaillaan täynnä asuntomessuihin liittyviä postauksia, mutta julkaisen siitä huolimatta vielä tämän omalta osaltani viimeisen messupostauksen tähän samaan syssyyn. Asuntomessujen kohteista muutama miellytti minua aivan erityisesti. Tässä on kolme suosikkikohdettani, joista ykköseksi nousee Kotola. Talo Koskela ja Markki sen sijaan saavat jaetun seuraavan sijan, niitä on vaikea lähteä laittamaan paremmuusjärjestykseen!

Kotola

Kompaktin kokoinen, 91 neliöinen Vivolan Kotola on ollutkin jo paljon esillä, mutta nostan sen siitä huolimatta ykköskohteeksi, sillä tässä talossa moni asia miellytti minua. Järkevä ja varsin vähäisistä neliöistä huolimatta talon tilaratkaisu on väljä ja avara. Talo on massiivipuinen kaupunkipientalo, jossa yhdistyy perinteisen rintamamiestalon ja modernin arkkitehtuurin parhaat puolet. Nuo massiivipuiset puuseinät tuokin huomattavasti lämpöä koko taloon ja tekee kodikkaan ilmeen. Tuo lämmin puu toimii hienosti betonilattian kanssa yhdessä, sillä nuo kaksi materiaalia toimii toistensa vastakohtina hyvänä kontrastina.Asuntomessut 2016 Kotola Olohuoneasuntomessut 2016 kohde 5 Kotola 2Talon sisustuksesta on vastannut Eeva Takkunen ja Peeta Peltola. Sisustus on kauniin pehmeä ja kodikas, vaikka värimaailma onkin hyvin rajattu ja hillitty. Viherkasveilla on tuotu hienosti eloa ja kodikkuutta.

asuntomessut 2016 kotola olohuone2asuntomessut 2016 markki3Musta keittiö sopii hienosti puuseinien ja -katon rinnalle ja tuo muuten kovin vaaleaan taloon sopivasti särmää. Sisustuksessa on käytetty mukavasti rouheita yksityiskohtia, jotka pehmentää muuten suoralinjaisen talon yleisilmettä. Pehmeälinjaiset valaisimet ja kalusteet on onnistuneesti valittu.

Asuntomessut 2016 Kotola saareke asuntomessut 2016 kotola ylakerta

Asuntomessut Kotola MakuuhuoneMakuuhuoneen pellavalakanoilla varustettu sänky suorastaan huutaa kellahtamaan unille. Erityisen kauniilta täällä näyttää tuo verkkomainen harmaa verho.

asuntomessut 2016 makuuhuone Asuntomessut Kotola 1 Asuntomessut 2016 KotolaVaikka Kotolan kylpyhuoneen väritys on aika kaukana meidän kylpyhuoneesta, tulee tästä tilasta silti mieleen jollain tavalla meidän kellarikylpylä. Liekö ammeen muodolla ja mikrosementtiseinillä jotain tekemistä asian kanssa!? Sain tästä kylpyhuoneesta loistoidean tuoda kylpyhuoneeseen jonkin viherkasvin amppelissa ammeen ylle. Muuten kellarissa on liian pimeää viherkasveille, mutta ikkunan eteen nostettu amppelikasvi voisi pärjätä siellä.asuntomessut 2016 kohde 5 KotolaTalo Koskela

Talo Koskelan sisustuksen suunnittelija Ulla Koskinen on toteuttanut aiemminkin erityisen onnistuneita messusisustuksia. Niinpä odotukset tämän talon suhteen oli korkealla, eikä aavistukset mennyt lainkaan pieleen, sillä kaunis kokonaisuus messutalon sisältä löytyy. Talo on sisustettu laadukkailla tuotteilla ja koko talo tuntuu erityisen viimeistellylle. Värit ja materiaalit muodostaa täydellisen harmonian, jota on helppo ihailla. Olohuoneen laajasta ikkunasta, joka toimii myös liukuovena terassille, aukeaa yksi messujen kauneimmista näkymistä. Talon arkkitehtuuri ja sisustus on täydellisessä tasapainossa.

Asuntomessut 2016 Talo Koskela Olohuoneasuntomessut 2016 talo koskela keittio2asuntomessut 2016 talo koskela keittioasuntomessut 2016 kohde 34 talo koskela makuuhuoneAsuntomessut 2016 Talo Koskela KylpyhuoneKylpyhuoneen yksityiskohtia esittelinkin jo Asuntomessujen Oivallukset -postauksessa. Tuo laatoitus toimii tilassa erinomaisesti, toimisi myös aivan tasaisena 1/2-tiililadonnalla. Puinen penkki syvennykseen rakennettuna luo viihtyisyyttä ja lisää kylpyhuoneen käytännöllisyyttä huomattavasti.

Erilaiset paneeloinnit muodostavat kauniin kokonaisuuden. Kaikki näkymät talossa, myös läpikulkutiloihin on kauniita. Suuret ikkunat tuovat valoa korkeisiin huoneisiin ja avartaa kattoa entisestään. Portaikosta tuli suorastaan kirkkoholvimainen tuntu!

asuntomessut 2016 talo koskela2Markki

Honkarakenteen Markki oli suosikeista yllättäjä, sillä etukäteistietojen perusteella en sitä olisi suosikiksi rankannut. Talo kuitenkin ilahdutti heti sen ulkoapäin nähtyäni, sillä talo oli ehdottomasti messujen kauneimpia. Talo on arkkitehti Anssi Lassila, joka on palkittu arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla. Talo on selkeä ja moderni hirsitalo, johon tuo ulkokuvassakin näkyvä ruokailutilan uloke tuo kauniisti särmää. Myös eteinen on toteutettu vastaavalla tavalla.

Asuntomessut 2016 Markkiasuntomessut 2016 markki ruokailutilaasuntomessut 2016 markki terassiTerassi on rakennettu saunarakennuksen jatkeeksi autokatoksen kylkeen. Säleikkö suojaa kauniisti näkymiä naapureilta, mutta läpäisee hyvin valoa.

asuntomessut 2016 markki keittioMarkin keittiössä ihastuin mustaan syvennykseen, joka häivyttää vesipisteen ympäristöineen. Yksinkertaisenakin hirsiseinä pehmentää yleisilmettä.

asuntomessut 2016 markki lastenhuone2Tämä makuuhuoneen ratkaisu sai tilaa jo oivalluksia esitellessäni ja se onkin talon ehdoton helmi! Tällä idealla olisi upea päästä toteuttamaan jonkun teinin huone.

asuntomessut 2016 markki vanerisankyasuntomessut 2016 markki lastenhuoneOlohuoneessa ihastuttaa Hakolan kalusteet. Round -sohvapöytä toimii tässäkin tilassa. Takan takana on suloinen istuskelunurkkaus. Olohuoneessa ainoastaan matto tökkää omaan silmääni, sillä kaipaisin tilaan ehdottomasti jotain ilmeeltään pehmeämpää mattoa!

asuntomessut 2016 markki olohuoneasuntomessut 2016 markki makuuhuoneJos olet suuntaamassa vielä tämän kesän asuntomessuille, kurkkaa ehdottomasti nämä kolme kohdetta. Jos olet jo vieraillut messuilla, kuulisin oikein mielelläni TOP3 -kohteesi!

Kaikki aiemmat messupostaukseni löytyy Asuntomessut -tagin alta.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • En pystynyt tiivistämään kolmeen, joten oma top4 oli Pohjanmaa, Riihi, Keittiömaailman Suola ja Pippuri sekä Honka Markki. Tykkäsin myös kohteesta 25 (Cubo) talona + pohjaratkaisultaan, mutta ”irtosisustus” jätti kylmäksi.