Asuntomessut 2017 – Yksityiskohtia ja kauniita näkymiä

Asuntomessut 2017 käynnistyvät ensi viikolla, perjantaina 14.7. ja kutsuvat yleisön tutustumaan upeassa miljöössä Saimaan rannalla, vain kolme kilometriä Mikkelin keskustasta sijaitsevaan alueeseen. Kuten lupailin jo aiemmin, tänä vuonna saatte asuntomessumaistiaisia jo hyvissä ajoin, sillä pääsin kurkistamaan useampaan messukohteeseen jo ennakkoon tänä vuonna Mikkelin kaupungin ja asuntomessujen kutsumana. Vietimme sisustusbloggaajaporukalla vuorokauden Mikkelissä ja pääsimme näkemään useamman jo valmistuneen asuntomessukohteen. Kaikenkaikkiaan ensi viikolla avataan 31 kohdetta yleisölle. Tässä muutamia yksittäisiä asioita ja kauniita näkymiä asuntomessuilta. Katsotaan myöhemmin muuta, mm. pari suosikkikohdettani ja kohteita tiloittain.

Asuntomessut 2017 Minun VALOKohde 24 MinunVALO

Maisemat

Tämän vuoden asuntomessujen kohteista ei voi puhua ottamatta esille huikean kauniita järvimaisemia, jotka alueelta ja monesta asunnosta avautuu. Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Tuo järvimaisema tuntuu meren lähdeisyydessä lähes koko ikänsä viettäneen mielestä lumoavan rauhalliselta ja kauniilta. Maisema on otettu upeasti todella monessa kohteessa käyttöön, mutta ehkä kauniiten sitä on hyödynnetty Kannustalon Harmaja Saimaassa (kohde 6), jonka värisävyt sointuvat täydellisesti suurista ikkunoista paljastuvaan maisemaan, sen sävyihin ja pintoihin. Vai mitä mieltä olette männyn rungon ruskeasta sävystä sisätiloissa?

Asuntomessut 2017 Harmaja SaimaaAsuntomessut 2017 Harmaja Saimaa

Keittiöideat

Koostan vielä erillisen postauksen kauneimmista keittiöistä ja keittiöideoista, mutta jo tässä vaiheessa mainittakoon, että asuntomessujen 2017 keittiöt tulevat jäämään mieliin mustasta väristä ja puunsävyistä. Kodikkuun on isossa roolissa keittiöissä ja keittiö saa näyttää aidolta keittiöltä, vaikka erilaiset integroidut ratkaisut ovatkin esillä. Musta keittiö välitilamarmorilla löytyy Design-Talo Palasta (kohde 2) ja vaaleaa puuta ja valkoista yhdistelevä keittiö on kohteessa 19, Muuramen Helmi.

Asuntomessut 2017 Design-Talo PalaAsuntomessut 2017 Muurame Helmi

Materiaalien käyttö

Lämpimät ja rauhalliset puunsävyt ja erilaiset mattapinnat ovat messukohteiden pintamateriaalissa suuressa roolissa. On onni, että kiiltävät keittiöt ja laattapinnat ovat mennyttä suurimmaksi osaksi, sillä hohtavat ja valoa heijastavat pinnat eivät ainakaan minun mielestäni millään tavalla edistä kodikkuutta. Päällimmäisenä mielessä messuvisiitin jäljiltä on puupintojen lisäksi rauhalliset, luonnosta inspiraationsa saaneet värisävyt, teräksestä valmistetut aidon kalusteet ja portaat sekä yhä voittokulkuaan jatkava betoni ja astetta aitoa betonia helpommat mikrosementtipinnat.

Asuntomessut 2017 Muurame HelmiKohde 19 Muuramen Helmi

Asuntomessut 2017 Minun VALOKohde 24 MinunVALO

Asuntomessut 2017 FiskarhedenvillaKohde 15 Fiskarhedenvillan Ajaton

Asuntomessut 2017 Mikkelissä 14.7.-13.8.2017

– Lue myös muut Asuntomessut -aiheiset kirjoitukset –

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.