Arkea ja rutiineja

Elokuu, arki ja rutiinit alkaa pikkuhiljaa olla täällä. Ihanien, joutilaiden kesäpäivien jälkeen, aikataulutetumpi ja rutiininomaisempi arki tuntuu aivan tervetulleilta. Ehkä se on merkki siitä, että kesä oli onnistunut ja lomailu teki tehtävänsä. Kolme viikkoa töitä on nyt takana ja kyllä minä vaan tykkään, että perjantai tuntuu perjantaille ja viikonloppu on ansaittu lepohetki. Aika malttamattomana tällä odotellaan koulujen alkuakin, sillä onhan se vähän tylsää, että nuorempi polvi vielä lomailee, tahtoo valvoa vielä iltaisin myöhään ja jatkaa uniaan pitkälle aamuun kun me aikuiset suuntaamme aamulla töihin hitusen liian lyhyien yöunien jälkeen. Ensi viikolla saadaan kuitenkin rytmi ja rutiinit kuntoon lastenkin kanssa. Nuorin laskee öitä koulun alkuun ja taitaapa tuo yläkouluun siirtyvää esikoinenkin jo odottaa koulun alkua innolla.

elokuussa koti elokuu kotiKesä tuntuu selvästi muuttuneen kunnolla loppukesäksi ja syksyäkin on jo välillä ilmassa, iltaisin ainakin. Kotikin kaipaa jo hiukan pehmennystä kesän raikkauden jälkeen. Olohuoneen osalta olen jo alkanut harkita niitä verhoja, jotka viime syksynä jäi hankkimatta. Tekisi melkein mieli ainakin kokeilla jotain yksinkertaisia, mutta pehmeitä ja ylipitkiä sivuverhoja suuren ikkunan molemmille puolille. Koiranpentukaan ei ole verhoille esteenä, sillä meillä Brunon pääsy olohuoneeseen ja keittiöön on rajattu siihen saakka, että pisut tulee ulos eikä lattioille. Toivottavasti se aika koittaa pian ja saadaan koira sohvalle meidän kanssa köllimään!

koti elokuu1Ruokailutilaan kesän aikana vaihdettu valaisin rottinkivarjostimella on osoittautunut täysin oikeaksi valinnaksi. Se tuo ihanasti pehmeyttä sävynsä myötä ja tekee koko tilan jotenkin kodikkaammaksi. Ruokapöydällä on ensimmäiset ostokukat pitkästä aikaa. Koko kesä on mennyt hienosti pihasta tai luonnosta löytyvillä kukkasilla, mutta nytpä pihassa ei kuki oikeastaan muu kuin hortensiat, joita en vielä raski leikata maljakkoon, sen verran pieniä hortensiani vielä on.

koti elokuussakoti elokuussa2Tänä iltana sytytän ehdottomasti paljon kynttilöitä ja nautin lämpimästä ja hämärtyvästä illasta, mutta ennen sitä käyn tekemässä iltalenkin, jotta varmasti simahdan sohvalle ennen kuin etsin tv:tä avata!

//Kodikasta ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.